Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε το 1ο και 2ο Σχολείο Αυτοδυτών

"Και οι έξι ήταν υπέροχοι". Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο επίλογος για το πέρας του 1ου και 2ου Σχολείου Αυτοδυτών της Λέσχης Ειδικών δυνάμεων Χαλκιδικής. Σήμερα και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρακτικής τους άσκηση σε βάθος 20 περίπου μέτρων υπό το άγρυπνο και αυστηρό βλέμμα του Εκπαιδευτή κ. Άγγελου Βασιλειάδη. Σε δηλώσεις που έκαναν στο ιστολόγιο "ΕΦΕΔΡΕΙΑ" εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον μαγευτικό κόσμο των καταδύσεων αλλά και την βούλησή τους να συνεχίσουν την ενταντική προσπάθεια και εκπαίδευση τους ώστε να επανδρώσουν την υποβρύχια μονάδα διάσωσης της Λέσχης. Σκοπός τους είναι να συνδυάσουν την προσωπική τους αγάπη για το υγρό στοιχείο με την προσφορά στην κοινωνία και την πατρίδα όπου και όταν χρειαστεί.

"Μην αναρωτηθείτε την μπορεί να κάνει η πατρίδα για σας αλλά τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την πατρίδα"
John F. Kennedy

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Κατάθεση στεφάνου από την Λ.Ε.Δ Χαλκιδικής

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής τιμώντας την ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων του Πολυγύρου στα πλαίσια των τοπικών εκδηλώσεων. Μετά την λήξη της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της Λ.Ε.Δ Χαλκιδικής δήλωσε στην ¨ΕΦΕΔΡΕΙΑ¨

"Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής τιμά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συμμετέχοντας στις τοπικές εκδηλώσεις. Το μύνημα της σημερινής επετείου είναι ένα και το αυτό ΄΄δεν ξεχνώ΄. Δεν ξεχνώ την γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και το Πόντου, δεν ξεχνώ την κατοχή της μισής Κύπρου, δεν ξεχνώ την υφαρπαγή της Μακεδονικής ιστορίας, δεν ξεχνώ τον Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Άλλωστε όπως επισήμανε και ο μεγάλος φιλόσοφος και ποιητής George Santayana, ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

HAMFEST 2009

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/9 η Ραδιοερασιτεχνική συνάντηση HAMFEST στον χώρο του πρώην "Στρατοπέδου Καρατάσου" με διοργανωτή φέτος την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης (T.A.R.G.) . Το HAMFEST της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται πάντοτε την τελευταία Κυριακή της Διεθνούς Εκθέσεως (ΔΕΘ) και σκοπό έχει να την συνάντηση ,γνωριμία ,ανταλαγή απόψεων και αγορά ειδών ραδιοερασιτέχνη (από το Bazaar που οργανώνεται στο χώρο) ,φίλων ραδιοερασιτεχνών από όλη την Ελλάδα. Η ΛΕΦΕΔ κατόπιν πρόσκλησης της TARG έλαβε μέρος με stand όπου παρουσίασε την δράση και τον εξοπλισμό της .Το stand επισκεύθηκαν ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας κ. Κ.Κοκολάκης , ο Δήμαρχος Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης καθώς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: http://www.lefed.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10:00 Επίσημη δοξολογία
στον Ι. Μ .Ναό Αγ. Νικολάου.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.
10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση
και κατάθεση Στεφάνων
στο Μνημείο Ηρώων.

20/9/2009 Γενικός Σημαιοστολισμός

"Αυτοί που ξεχνάνε την ιστορία τους ειναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουνε"

George Santayana (Life of Reason, 1905)

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ορεινή πορεία 20 Km

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπ 2009 νυκτερινή πορεία 20 περίπου χιλιομέτρων σε ορεινή τοποθεσία του Πολυγύρου από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής. Συμμετείχαν επτά καταδρομείς με πλήρη φόρτο και οπλισμό airsoft. H μορφολογία του εδάφους ανέβασε το βαθμό δυσκολίας της άσκησης αλλά οι καταδρομείς δήλωσαν ευχαριστημένοι και πρόθυμοι να το επαναλάβουν σε μεγαλύτερη διαδρομή.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Εκπαίδευση σε καταρριχήσεις













Από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής-Π.Ο.Ε.Δ. εκπαίδευση με αντικείμενο την χρήση του ορειβατικού εξοπλισμού της λέσχης και την εφαρμογή του σα καταστάσεις έκτακτου ανάγκης.Πραγματοποιήθηκε καταρρίχηση από την γέφυρα του « Γκαβρόλακα » ( ύψος 25,00 μ ) στον Πολύγυρο όπως και αναρριχήσεις – καταρριχήσεις στο ημιτελές κτίριο του γηροκομείου Πολύγυρου.Δόθηκε έμφαση να πραγματοποιηθούν πολλές επαναλήψεις του κάθε εμποδίου για την καλλίτερη εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

1ο και 2ο Σχολείο Αυτοδυτών

Ξεκίνησε στις 3/9/09 το Πρώτο και Δεύτερο Σχολείο Αυτοδυτών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής μαζί με την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (http://www.lefed.gr). Συμμετέχουν από πλευράς Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής 7 άτομα από τον Πολύγυρο και την Γαλάτιστα ενώ από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ 6 άτομα από την Θεσσαλονίκη. Το θεωρητικό μέρος έγινε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για το πρώτο τμήμα και στην αίθουσα της Λ.ΕΦ.Ε.Δ για το δεύτερο αντίστοιχα. Εκπαιδευτής είναι ο κ. Άγγελος Βασιλειάδης της AQUALAND με πολύχρονη εμπειρία στις καταδύσεις. Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής και περιλαμβάνει όλη την διαδικασία ώστε τα μέλη μας να λάβουν το πρώτο άστρο του αυτοδύτη. Μόλις ολοκληρωθεί και το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο άρθρο μας.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Νέος Αλεξιπτωτιστής

Ο έφεδρος Κ/Δ Νικόλαος Γιώτας μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής απέκτησε τα φτερά του αλεξιπτωτιστή (πουλάδα) και το αντίστοιχο πτυχίο στις 30 Αυγούστου από την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία (http://www.skydive.gr) στο Πολύκαστρο Κικλίς (7η σειρά Airborne). O πανευτυχής πατέρας τριών τέκνων δήλωσε συγκινημένος ότι εκπλήρωσε ένα από τα όνειρα ζωής του. Του ευχόμαστε καλές και ασφαλείς πτώσεις.