Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/2/2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 12.30 πμ η απονομή
στους ιππείς και στις αμαζόνες των έφιππων περιπολιών στις εγκαταστάσεις των στάβλων του κου Γεώργιου Τεντολούρη στην περιοχή «Καζανάκι» της Ν.Ιωνίας (Δήμου Βόλου).
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας ανέφερε στον απολογισμό του 2010 ότι διατέθηκαν 256 περίπου ώρες με έφιππα περίπολα και 28 ώρες για Δωρεάν μαθήματα ιππασίας στο δευτερο εξάμηνο του 2010..
Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες σε αυτά και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Η έκθεση των ενθυμημάτων του ιππικού ,η επανέκθεση των έργων ζωγραφικής
από μαθητές στο περίπτερο της Ένωσης παλαιών προσκόπων η έκθεση των έργων στο Πνευματικό κέντρο Αγ .Γεωργίου Ιωλκού και Αγ. Γεωργίου Ν.Αγχιάλου αντίστοιχα ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό μας μαζί με τα 6 τμήματα διδασκαλίας και τις 80 περίπου έφιππες εξορμήσεις .

Με την υπ. αριθμόν απόφαση 1/2011 ο Σύνδεσμος μας απονέμει Δίπλωμα μετά αναμνηστικού μεταλλίου της έφιππης ίλης του ΣΕΑΝ στους:

1. Κωνσταντίνος Βάτσος
2. Απόστολο Λούμπρινο
3. Νικόλαο Μάιλαντ
4. Γεωργιο Μπράτση
5. Γεώργιο Τεντολούρη
6. Δημήτριο Τριανταφύλλου
7. Ιωάννης Τριανταφύλλου
8. Γεωργία Βαρβατά
9. Βασιλική Λειβαδάρου
10. Χρήστο Γκαβόπουλο
11. Δημήτριο Νασιάκο
12. Γεώργιος Κουλουριώτης
13. Ιωάννης Κουλουριώτης
14. Κωνσταντίνος Κουλουριώτης
15. Δημήτριος Αρβανιτίδης
16. Δημήτριος Τσούκας
17. Αθανάσιο Μπάτη

Το μετάλλιο του «Ασημένιου έφεδρου»
Στους εφ. Αξιωματικούς
Κ.Καραδήμα
Μ. Μάλλη
Ε. Παυλή

Δίπλωμα άνευ μεταλλίου στους :
Ιππικό Όμιλο Φυτόκου
Σύλλογος Τυφλών Μαγνησίας
Ανδρομάχη Χρυσικού
Παναγιώτης .Μαστορας
Ιωάννης Σαρακατσάνος
Στυλιανός Σδρούλιας
Νικόλαος Δουλαδίρης

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον εφ. Λοχαγό κο Αθανάσιο Μπάτη ο οποίος διέθεσε δωρεά 40 μπάλες τριφύλλι από την παραγωγή του στην επιτυχία του σκοπού.
Τυχερός της ημέρας ο κος Κωνσταντίνος Kαραδήμας Γραμματέας του Συνδέσμου εφ. Αξιωματικών.
Ο Αθλητικός Όμιλος «Φίλοι Κένταυροι» ΕΚΤΟς ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ διέθεσαν μια άμαξα με την οποία μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια μοναδική βόλτα.
Οι έφιππη ομάδα με την αποχώρηση των καλεσμένων πραγματοποίησε 12 χιλιομέτρων έφιππη περιπολία. 6 ιππέων .

ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αχιλλέας 2011α !


Ποιος από εμάς που υπηρέτησε στις Ε.Δ. δεν θυμάται τον ανταρτοπόλεμο την ταλαιπωρία και κούραση που σφυρηλάτησε τους δεσμούς φιλίας με τους συναδέλφους συνηπηρετούντες (η Ελληνιστί ΄΄σειρες΄΄), αυτήν την γεμάτο γνώσεις ταλαιπωρία προσέφερε η ΛΕΦΕΔ στα μέλη της το τριήμερο 21-23\01\11 στα βουνά της Μακεδονίας στα πλαίσια του 3μηνιαιου προγράμματος εκπαίδευσης των μελών της. Η ΤΑΜΣ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ11''που τόσο αναμενότανε από παλαιά και νέα μέλη(διότι δίνει την ευκαιρία και στις δυο κατηγορίες να ασκηθούν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους)διεξήχθη υπό άσχημες καιρικές συνθήκες σε υψόμετρο και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τα μέλη της ΛΕΦΕΔ(μητροπολιτικής και Ξάνθης)τα οποία έφθασαν 38 τω αριθμό δίνοντας έτσι την δυνατότητα να υπάρχει διπλή αντίδραση(τμήμα ανορθόδοξου πόλεμου και ενεργής απεικονίσεως).

Οι παρουσιαζόμενοι διατάσσονταν εφ΄οσον τακτοποιούσαν τα οχήματα τους και αναλάμβαναν τα υλικά τους(σάκο μακράς διημέρευσις,εξάρτυση και όπλο airsoft)να ακολουθήσουν μια διαδρομή η οποία τους έβγαζε στον Χ.Α.εκεί παρουσιαζόταν στον επικεφαλής ο οποίος τους κατέγραφε και τους τοποθετούσε σε μια ομάδα (υπήρχαν 4 )κατόπιν ο Λ\χιας(κ/δ) ομαδάρχης αναλάμβανε την τακτοποίηση του νέου μέλους, την καθοδήγηση ως προς την κατασκευή πρόχειρου καταλύματος (γιατάκι) με poncho και ΄΄χταποδια΄΄,την τοπογραφική ενημέρωση την υπόδειξη των ορίων της ομάδας και των άλλων ομάδων,την θέση μηχανισμών παγιδεύσεως, τα δρομολόγια για συγκέντρωση τις ομάδας σε περίπτωση ΄΄λαγου΄΄(υπήρχαν 4 λαγοί ένας για κάθε σημείο του ορίζοντα,με το ανάλογο συνθηματικό) και ότι άλλο ήτανε απαραίτητο.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το βάρος σήκωσαν οι ομαδάρχες διότι συνέχεια υπήρχε κάθοδος μελών κατά συνέπεια χρειαζότανε να επαναλαμβάνουν την ίδια διαδικασία συν ότι ο επικεφαλής τους ΄΄ετρεχε΄΄ συνέχεια με το να τους βάλει κάθε μια ώρα να φέρνουν άντρες για να επανδρώσουν Π.Κ.Π. (προκεχωρημενο κέντρο παρατηρήσεως) βάλτε και τους ΄΄λαγους΄΄ που ξεκίνησαν με το τελευταίο φως και φανταστείτε την κούραση τους αν υπολογίσετε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ομαδαρχών ήτανε 40 έτη και όλες οι κινήσεις (πλην των λαγών που έγιναν με bergen) γινόντουσαν με εξάρτυση και όπλο,φυσικά η επιλογή τους δεν έγινε τυχαία αφού αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της εφεδρείας και φυσικά της ΛΕΦΕΔ.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και το π.κ.π.εντόπισε ύποπτες κινήσεις εχθρικής μηχανοκίνητης φάλαγγας (ευχαριστίες στον Σύλλογο ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και το εξαίρετο μέλος τους Μουλαγανιο Αθ.για την διάθεση ενός Μ-38 και μιας ΄΄καναδεζας΄΄) απ ότι φάνηκε ο εχθρός είχε στείλει μια ε.ο.[τον ρόλο έπαιξε η ομάδα αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ η οποία είχε πάρει την αποστολή από την προηγουμένη Βδομάδα και είχε ήδη σκάψει από την παρασκευή την Θ.Π. (θέση παρατηρήσεως) με αποτέλεσμα την τελείως αόρατη παραμονή της σε σημείο επιλογής της στο βουνό αν και κινδύνευσε από υποθερμία] να παρακολουθεί δρομολόγια κινήσεως που πιθανολογούσε ότι χρησιμοποιούσε το ανταρτικό τμήμα και κατάφερε να υπολογίσει την θέση τους .

Με το που ενημερώθηκε ο επικεφαλής για την κίνηση του μ\κ τμήματος θεώρησε σίγουρο ότι το τμήμα κινδύνευε με σίγουρη καταστροφή και διέταξε λαγο3 (3 σφυρίγματα) οπότε το τμήμα με όλο τον εξοπλισμό του διέφευγε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του εχθρού,παρόλο όμως την άμεση αποχώρηση του τμήματος ο εχθρός κατάφερε να τους εντοπίσει που σήμαινε ότι είχε και από αλλού πληροφορίες και είχε αποφασίσει όντως την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου,έτσι άρχισε ένα παιχνίδι σκύλου-γάτας όπου όταν στριμώχνει ο σκύλος την γάτα στην γωνιά αναγκαστικά δυνόταν μάχη. Στην πράξη οι επιτιθέμενοι είχαν το πλεονέκτημα να ορμούν ξεκούραστοι και με βαρύ οπλισμό ενώ οι καταδιωκόμενοι έπρεπε να τα δώσουν όλα για την Ζωή τους.
Εντύπωση δημιουργήθηκε από τα κόλπα που σκαρφιζόταν όλοι για να νικήσουν αλλήλους έτσι το μ\κ έβαλε άντρες επάνω στο προπορευόμενο όχημα να ελέγχουν μπροστά από αυτό για πατημασιές στην λάσπη (και ακρόαση στις στάσεις) έτσι ώστε όπου αυτές οδηγούσαν στο βουνό (έβγαιναν από το δρομολόγιο) να δίνουν σήμα και οι άντρες να εξέρχονται από τα οχήματα ορμώντας επί τόπου στο βουνό για αντιμετώπιση ευκαιριακής ενέδρας κ.τ.λ.,η απάντηση από το αντάρτικο τμήμα ήτανε να γίνεται κυκλική κίνηση και να επιστρέφουν ταχέως πίσω για να δουν αν ακολουθούνται και για την οργάνωση αποτελεσματικότερης ενέδρας ή να αφήνεται ένα τμήμα πίσω το οποίο πλαγιοκοπούσε το μ/κ.Μετά από την διακοπή επαφής με τον εχθρό το κ\δ\ τμήμα κοιμήθηκε έξω σε καταλύματα που φτιάχτηκαν με την ίδια τεχνική δοκιμάζοντας για ακόμη μια φορά την αντοχή της αφού όλοι ήτανε κατάκοποι και μούσκεμα από την βροχή και την έντονη σωματική προσπάθεια.

Κλείνοντας θα πω ότι τα οφέλη από τέτοιες ασκήσεις είναι ποίκιλλα διότι:
α) δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστούν υλικά που όλοι συνεχώς αγοράζουμε-ανανεώνουμε και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε.
β)στα νέα μέλη και κυρίως αυτά που δεν έχουν υπηρετήσει στις ε.δ.δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μια γεύση του τι συμβαίνει(και να μην μιλάνε αβίαστα κρίνοντας πράγματα που δεν γνωρίζουν).
γ) να επιλέξουν τον εξοπλισμό που θα αγοράσουν βλέποντας από τα παλαιά και πιο οργανωμένα μέλη.
δ)όλοι αντιλαμβάνονται την φυσική κατάσταση που έχουν περιέλθει λόγω ηλικίας η καθιστικής Ζωής.
ε) αποκτούν γνώσεις που μόνο στην πράξη αποκτούνται.
Για πάντα ΕΦ ΑΞ'\ΚΟΣ(ΠΖ-ΕΔ)Γ.Ν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΗΓΗ :www.lefed.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Δ.Ο.Π.Α. - Λ.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ !


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !

ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.com/

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.


Το Σαββατοκύριακο 19- 20 Φεβρουαρίου, η ΛΕΦΕΔ Αττικής διεξήγαγε εκπαίδευση στον Αγώνα σε Χιονοσκεπής Περιοχής. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στην περιοχή των Καλαβρύτων και περιλάμβανε τακτικές περιπόλων, διαβίωση και επιβίωση σε χιονοσκεπής περιοχές.
Το Σάββατο, κατά την διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα προέβλεπε κατασκευή καταυλισμού, βασικές τεχνικές επιβίωσης, βασικές τεχνικές διαβίωσης, θεωρητικό μάθημα για τα αναγκαία υλικά, τεχνικές ανάματος φωτιάς και τέλος βασικές αρχές περιπόλων.
Το Σάββατο το απόγευμα και το βράδυ τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές περιπόλων και τακτικές εγγύς αναγνώρισης. Μετά από κοινή εκπαίδευση τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής χωρίστηκαν σε 2 ομάδες όπου η μια ομάδα έπρεπε να αμυνθεί στο καταυλισμό και η άλλη ομάδα έπρεπε να προσεγγίσει αφανώς και να προβεί σε εγγύς αναγνώριση. Εν συνεχεία οι δυο ομάδες αντάλλαξαν ρόλους. Με το πέρας της εκπαίδευσης έγινε απενημέρωση προκειμένου να επισημανθούν τα λάθη και οι παραλήψεις.
Το Σάββατο το βράδυ έγινε η κατάκλιση των μελών έξω στην ύπαιθρο παρόλο το κρύο και την χιονόπτωση.
Την Κυριακή έγινε πρακτικό μάθημα κατασκευής χιονοκαταλυμάτων όπου τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή Ιγκλού, χιονοτάφων και χιονοτρυπών.
Η όλη εκπαίδευση ήταν άκρως επιμορφωτική ενώ ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που τα μέλη μας έμαθαν από την πρόσφατη εκπαίδευσή τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοσκεπών (ΚΕΟΑΧ). Επίσης τα μέλη της ΛΕΦΕΔ είδαν τις αντιξοότητες του συγκεκριμένου αντικειμένου.
Η ΛΕΦΕΔ Αττικής θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για την παραχώρηση του χώρου και την αμέριστη βοήθειά τους κατά την διάρκεια της άσκησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΗΓΗ : http://www.lefed-attica.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διήμερη εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής. Κοπή πίτας Λ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Π.Ο.Ε.Δ. !


Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία μας διοργάνωσε διήμερη εκδρομή στην Αρναία Χαλκιδικής. Πέραν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των μελών της ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής, συμμετείχαν οι Πρόεδροι και μέλη της ΛΕΔ Ν. Σερρών και του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας και μέλη των ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης και Λάρισας, του Συλλόγου Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Ν. Καβάλας και της ΛΕΚΑΛ Ν. Πιερίας. Στα πλαίσια της εκδρομής αυτής, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου και κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας και της ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής στις 12:00 της Κυριακής σε αίθουσα του Δημαρχείου Αρναίας. Κατά την τελετή κοπής της βασιλόπιτας, η ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής τίμησε τον καταγόμενο από την Αρναία πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ το 1974 Χρήστο Λαλιώτη, την ομάδα της Λέσχης που κατέκτησε τη 2η θέση κατά τους 16ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων και το μέλος της Γεώργιο Τσάτσαρο, που με πρωτοβουλία του συγκέντρωσε το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν για την αγορά του δεύτερου οχήματος πολλαπλών χρήσεων της Λέσχης. Το γεύμα της Κυριακής, που ήταν προσφορά της ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής, παρατέθηκε σε ταβέρνα στο αλσύλλιο της Αγίας Παρασκευής. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής κ. Αργύριος Λαφαζάνης, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αριστοτέλη, ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας, ο Επίτιμος Διοικητής της Ιης ΜΠ Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μπάδρας, οι Αντιστράτηγοι ε.α. του ΠΣ Θεολόγης Χασάπης και Χρήστος Πετανίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Διονύσιος Μυλωνάς, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, οι Διοικητές της Δ’ ΜΚ και του ΚΕΑΠ, οι Διοικητές της ΠΥ Πολυγύρου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Χαλκιδικής, παλιά μόνιμα και έφεδρα στελέχη των Δυνάμεων Καταδρομών και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αρναίας και της Χαλκιδικής γενικότερα. Η όλη εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, χάρη στις προσπάθειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΕΔ Ν. Χαλκιδικής και κυρίως του Προέδρου της και Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας Άγγελου Κατσάγγελου. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε θερμά.

ΠΗΓΗ : www.tolmon.gr

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - 1ο Σχολείο Μαχητή (Ζ΄).


Στο πλαίσιο του εν εξελίξει 1ου (πιλοτικού) ΣΧ/ΜΧ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκπαίδευση στις τακτικές μάχης ομάδος ΠΖ.Ήταν μία ευκαιρία επαναλήψεως για τους παλαιότερους (αν και το αντικείμενο αυτό δεν εξαντλείται ποτέ) και μίας πρώτης γνωριμίας για τα νέα μέλη της Ενώσεως και του Σχολείου, τα οποία καλωσορίζουμε. Αφού εξηγήθηκαν θεωρητικά οι βασικές τακτικές (πυρ & κίνηση, πυρ & ελιγμός) έγινε πρακτική εξάσκηση για την εφαρμογή των τακτικών σε τυχαία επαφή της Ομάδος με τον εχθρό. Στη συνέχεια, συνδυασμός των τακτικών εφαρμόστηκε για την κατάληψη εχθρικού πολυβολείου.



ΠΗΓΗ : http://penefyo.blogspot.com/

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η αμφίβια ομάδας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής συνεχίζει την εκπαίδευσή της  για το Advanced Open Water της PADI. Στα πλαίσια αυτής είναι και η υποβρύχια ανέλκυση αντικειμένου όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο. Τους ευχόμαστε καλές βουτιές ...


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΞΑΝΘΗΣ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Εκπαίδευση σε Προσβολή Στόχου - Ενέδρες.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση της ΛΕΦΕΔ Αττικής σε αντικείμενα προσβολής στόχου και τακτικής ενέδρας.
Το πρώτο σκέλος περιελάμβανε το θεωρητικό μέλος για τις ενέδρες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το στήσιμό τους, αλλά και την διαδικασία προσβολής ενός ενεδρεύοντας τμήματος. Επίσης περιελάμβανε και την εκμάθηση της αντίδρασης ενός τμήματος που έχει πέσει σε ενέδρα.
Το δεύτερο σκέλος περιελάμβανε το πρακτικό σκέλος της ενέδρας. Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής χωρίστηκαν σε Ομάδες και εκπαιδεύτηκαν στην πράξη σε τακτικές άμεσης αντίδρασης περιπόλου σε ενέδρα και στο στήσιμο μιας ενέδρας.
Στο τρίτο σκέλος της εκπαίδευσης τα μέλη χωρίστηκαν σε 2 ομάδες όπου η μία ομάδα θα έπρεπε να στήσει μια προετοιμασμένη ενέδρα και η δεύτερη ομάδα θα έκανε τακτική κίνηση περιπόλου μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Σκοπός ήταν η μία ομάδα να επιδείξει τις γνώσεις της στο στήσιμο ενέδρας και η άλλη ομάδα να δείξει τις γνώσεις της στην τακτική άμεσης αντίδρασης. Εν συνεχεία οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους προκειμένου όλα τα άτομα να εκπαιδευτούν εξίσου και στα δύο αντικείμενα.
Το τέταρτο σκέλος της εκπαίδευσης περιελάμβανε θεωρητική εκπαίδευση για την προσβολή στόχου. Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύτηκαν στην οργάνωση και στις ιδιαιτερότητες της προσβολής ενός στατικού στόχου.
Στο πέμπτο σκέλος της εκπαίδευσης τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής χωρίστηκαν σε δύο ομάδες όπου η μία είχε αναλάβει την προστασία ενός κτηρίου-φυλακίου και η δεύτερη ομάδα θα έπρεπε να εκτελέσει αποστολή κρούσης. Κατά την διάρκεια του σεναρίου οι αμυνόμενοι έπρεπε να στήσουν διάφορες μικρές ενέδρες και σκοπιές. Μετά την επίτευξη του στόχου οι επιτιθέμενοι έπρεπε να διαφύγουν υπό την εχθρική καταδίωξη. Τα την διάρκεια της διαφυγής οι καταδιωκόμενοι έπρεπε να διεξάγουν διάφορες ευκαιριακές ενέδρες για καθυστέρηση του εχθρού. Ο εχθρός έπρεπε να κινηθεί τακτικά κάνοντας σάρωση της περιοχής για την εξουδετέρωση και σύλληψη των καταδιωκόμενων τμημάτων, κάνοντας συγχρόνως και εκπαίδευση σε αντικείμενα Αντι-ανταρτοπολέμου (Counter Insurgency). Εν συνεχεία οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους προκειμένου όλα τα άτομα να εκπαιδευτούν εξίσου και στα δύο αντικείμενα.
Μετά το πέρας κάθε εκπαιδευτικού σεναρίου γινόταν από τους εκπαιδευτές απενημέρωση όπου τόσο οι ομαδάρχες όσο και τα απλά μέλη ανέφεραν τι είδαν, τι πήγε καλά, τι δεν πήγε καλά, τι έπρεπε να γίνει και τι έγινε. Οι εκπαιδευτές επίσης έλυσαν απορίες και έκαναν παρατηρήσεις. Ο σκοπός της απενημέρωσης είναι να δουν οι εκπαιδευόμενοι τα λάθη τους, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Η εκπαίδευση στις ενέδρες είναι άκρα σημαντική για ένα στρατιωτικό τμήμα αφού ένα μικρό σε μέγεθος τμήμα μπορεί να προκαλέσει τεράστιες απώλειες σε ένα εχθρικό τμήμα μεγαλύτερης ισχύς. Επίσης οι ενέδρες αποτελούν το δεύτερο πιο φονικό σενάριο, μετά τη Μάχη σε Κατοικημένη Περιοχή), σε μια στρατιωτική επιχείρηση.

ΠΗΓΗ : http://lefed-attica.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δείτε το βίντεο από τη στρατιωτική άσκηση "Καλλίμαχος" για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων.



Τρομοκρατική επίθεση, συμπλοκές με διαδηλωτές και εξουδετέρωση βόμβας διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς.

Τα γεγονότα αυτά ήταν το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία.
Η άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» (το Τακτικό Συγκρότημα Αερομεταφερόμενου Λόχου κατά τις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης),σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.kilkistoday.gr/ έγινε παρουσία της στρατιωτικής ιεραρχίας, των τοπικών αρχών και στρατιωτικών εκπροσώπων ξένων χωρών και χωρών που συμμετέχουν στο Σχηματισμό Μάχης (HELBROC BG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως διαβάζουμε η 71 Α/Μ ΤΑΞ συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Ως Σχηματισμός Μάχης στα πλαίσια των Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης της ΕΕ μπορεί να φέρει σε πέρας ευρύ φάσμα αποστολών όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτροπή σύγκρουσης, διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών στο πλαίσιο κατευθύνσεων από την Ε.Ε. και το ΓΕΕΘΑ.

Η δημιουργία τέτοιων δυνάμεων (Ευέλικτα Ταχυκίνητα Στρατιωτικά Τμήματα) αποφασίστηκε από την Ε.Ε. το 2003 και στις 2 Οκτωβρίου του 2006 εγκρίθηκε από τη Στρατιωτική Επιτροπή. Οι δυνάμεις αυτές θα πρέπει να έχουν δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων για διάρκεια 30 έως 120 ημέρων. Μπορούν να αναπτυχθούν σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες και αποτελούνται από περίπου 1.500 άνδρες. Τέλος, θα πρέπει να έχουν ετοιμότητα 10 ημερών για ανάπτυξη στην περιοχή από την ημέρα που θα ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η εν λόγω Ταξιαρχία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κατά των λαών που εξεγείρονται και δη κατά του Ελληνικού λαού που δεν φαίνεται ν' αντέχει για πολύ ακόμα.

Πάντως η σύμπτωση της άσκησης με την επικαιρότητα,ιδίως με α γεγονότα της Αιγύπτου αλλά και τις απεργίες στην Ελλάδα άθελά της προκαλεί διάφορους συνειρμούς!

ΠΗΓΗ : http://armyalert.blogspot.com/2011/02/blog-post_1614.html

ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Λ Α Ο Σ ΤΗΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΑ !

«Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα», απεβίωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιλτιάδης Έβερτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην πληροφορική. Γνωρίζει αγγλικά.

Στο βιογραφικό του Μιλτιάδη Έβερτ υπάρχουν θέσεις ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής Επιχειρήσεων και Τραπεζών. Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το 1957 ο Μιλτιάδης Έβερτ έγινε μέλος της Ε.Ρ.Ε.Ν., νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και το 1963 ανέλαβε τη διοίκησή της. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών τού απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Το 1974 έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία και εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα ως υφυπουργός Οικονομικών. Το 1977 εξελέγη πρώτος βουλευτής στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας. Το 1985 τοποθετήθηκε επικεφαλής της λίστας και επανεξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Το 1986 στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ο Μιλτιάδης Έβερτ εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων με ποσοστό 54,5%. Στο αξίωμα του δημάρχου παρέμεινε από την 1η Ιανουαρίου 1987 έως τις 3 Μαΐου 1989 οπότε παραιτήθηκε για να πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές. Επί της δημαρχίας του δημιουργήθηκε ο “Αθήνα 9,84″ ο πρώτος δημοτικός ραδιοσταθμός στην Ελλάδα.

Το 1990 ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε μέλος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Στις δημοτικές εκλογές της 14ης Οκτωβρίου 1990 συμμετείχε και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό “ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ” του Αντώνη Τρίτση που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 26 Οκτωβρίου 1991, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την παραίτησή του από το υπουργείο Προεδρίας.

Στις 3 Νοεμβρίου 1993, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ και την παραίτηση Μητσοτάκη, ο Μιλτιάδης Έβερτ εξελέγη νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας 141 ψήφους σε σύνολο 182 εκλεκτόρων. (Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έλαβε 37 ψήφους, ενώ 4 εκλέκτορες δεν ψήφισαν κανέναν υποψήφιο). Παρέμεινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 21 Μαρτίου 1997, οπότε κατά τη διάρκεια του 4ο Συνεδρίου της παράταξης εξελέγη νέος πρόεδρος του Κόμματος ο Κώστας Καραμανλής. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό την αποχώρησή του από την πολιτική.

Στο βιογραφικό του Μιλτιάδη Έβερτ υπάρχουν πολλά άρθρα για θέματα οικονομικά, αμύνης, ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, όπως: «Καραμανλής, ο Αναμορφωτής», «Η Ελλάδα στον Κόσμο που έρχεται», «Ειρηνική Επανάσταση για τη Νέα Εποχή».

Ο Μιλτιάδης Έβερτ είναι παντρεμένος με τη φωτογράφο Λίζα Βάντερπουλ και έχει δύο κόρες.



Το όραµα της ελεύθερης ραδιοφωνίας !

O Μιλτιάδης Εβερτ ανταποκρίθηκε αµέσως. Χωρίς να διστάσει ούτε µία στιγµή. Τότε που εµείς ως Κίνηση Πολιτών για την Απελευθέρωση της Ραδιοφωνίας, «Κανάλι 15», προτείναµε στους υποψήφιους δηµάρχους στις εκλογές του 1986 να εντάξουν στις προγραµµατικές δεσµεύσεις τους την ίδρυση και λειτουργία δηµοτικών ραδιοσταθµών. Η αλήθεια είναι ότι ως αντίπαλοι της περιόδου 1960-67 και µετέπειτα αντιχουντικοί συνοδοιπόροι ώς το ’74 είχαµε βρει κώδικες επικοινωνίας. Ετσι, ευκολότερα, πρόσωπο µε πρόσωπο και ατύπως τον ενηµέρωσα ως προς τους στόχους της «παρέας του Ρούσσου Κούνδουρου».

Η ιδέα εντασσόταν προφανώς στους προοδευτικούς στόχους του. Σχεδόν ταυτόχρονα δέχτηκε ασµένως να συµπράξει και σε «παράνοµη» πρωτοβουλία του Καναλιού 15: να µετάσχει, δηλαδή, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης µε ανθυποψηφίουςτου, η οποία θα µεταδιδόταν ραδιοφωνικώς από µη αδειούχο ποµπό εγκατεστηµένο σε εν εσοχή διαµέρισµα στην περιοχή Λυκαβηττού σε ανακοινωθείσα διεύθυνση και σε προκαθορισµένη ώρα, έτσι ώστε να επέµβουν οι Αρχές «διά τα περαιτέρω».

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΌΤΑΝ. Μεταδιδόταν ραδιοφωνικώς. Oι Αρχές (Εισαγγελείς, Αστυνοµία, Ραδιογωνιόµετρα...) παρίσταντο ζώνοντας το τετράγωνο. ∆εν παρενέβησαν.Θα συνελάµβαναν τον Εβερτ, τον Φιλίνη, τον Γιάν. Αβέρωφ; Μία πρώτη νίκη σηµειώθηκε. Νοµίζω ότι τότε ο Μιλτιάδης αποφάσισε όντως να τηρήσει την προγραµµατική δέσµευσή του, να την προτάξει στις επιλογές του και να ιδρύσει σταθµό. Μετά τις εκλογές ανταλλάξαµε σκέψεις και ιδέες. Συγκρότησε µια ανεπίσηµη επιτροπή µε αισθητή συµµετοχή δηµοσιογράφων µε τους οποίους συνοµιλούσε από το παρελθόν. Συζητούσαµε περί ανέµων και υδάτων. Τον Γενάρη του ’87 συγκροτεί από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο µια διαπαραταξιακή επιτροπή προς επεξεργασία των κατευθύνσεων ενός δηµοτικού ραδιοσταθµού.

O ιδιόσ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ο σταθµός θα είναι πολυφωνικός στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς δεσµεύσεις, προκαταλήψεις, στρατεύσεις. ∆εν θα είναι αντι-ΕΡΤ. ∆εν θα είναι νεοδηµοκρατικός. Θα στελεχώνεται µε δηµοσιογράφους που θα προέρχονται από σχεδόν όλες τις εφηµερίδες. ∆εν θα αποκρύπτει ούτε θα διαστρεβλώνει ειδήσεις. Θ’ ακούγονται όλες οι απόψεις. Oι «ενυπόγραφες» εκποµπές και τα σχετικά σχόλια θ’ απηχούν και θα δεσµεύουν τους συντάκτες.

ΑΓΑΠΗΣΕ αµέσως τον 9,84! ∆ιαπίστωσε ότι έγινε ασµένως αποδεκτός από τους Αθηναίους. Κατέστη κοινωνός «παραπόνων» ότι ο 9,84 «δεν ήταν δικός µας σταθµός». Αδιαφόρησε, αφού ο ίδιος δεν είχε επιδιώξει να ιδρύσει ένα ηλεκτρονικόόργανο προς όφελός του. Είχε συνείδηση ότι δοκιµαζόταν η πολιτική ειλικρίνειά του σ’ ένα ευαίσθητο πεδίο. Πως ήταν ο γεννήτορας του πρώτου µη κρατικού ραδιοσταθµού, ο οποίος θα προσδιόριζε καθοριστικά την πορεία της συνολικής ραδιοφωνίας στη χώρα µας ως πρότυπο,ως µοντέλο. Σεβάστηκε την αποστολή την οποία ανέλαβε, όπως καιτους ανθρώπους που διακινδύνευσαν το όποιο κύρος διέθεταν στην απόπειρα να υπάρξει ένα αδέσµευτο κι ανεξάρτητο µέσο ενηµέρωσης στην Ελλάδα. Oυδέποτε ζήτησε, τουλάχιστον από µένα που είχα την ευθύνη της καθηµερινής ροής στο πρόγραµµα, να εξυπηρετήσω τη µία ή την άλλη σκοπιµότητα, να ευνοήσω ή να βλάψω τον έναν ή τον άλλο συνάδελφό του στην πολιτική σκηνή.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ορισµένα πρόσωπα που δεν ήταν ιδεολογικώς συγγενή του να διαχειριστούν το τολµηρότερο βήµα στη δηµαρχιακή θητεία του. Ευτυχώς δεν τονδιαψεύσαµε και δεν τον εκθέσαµε. Καθόσον µε αφορά, τον ευγνωµονώ διότι παρέσχε σε µένα και στιςεπιλογές µου στο πρόγραµµα και τους συνεργάτες την ευκαιρία να λειτουργήσουµε τον συγκεκριµένο σταθµό που κατέλυσε το αναχρονιστικό κρατικό µονοπώλιο σχεδόν 24 χρόνια πριν...

Χωρίς το Κανάλι 15, χωρίς την ενθάρρυνση του τότε υφυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς τον Εβερτ, δεν γνωρίζω πότε θα µιλούσαµε για ελεύθερη ραδιοφωνία και τα συναφή.

ΜΕΡΙΚΗ ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ

Ήταν πατριώτης και πιστός στις ιδέες του μέχρι τέλους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Τρικάλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.


Σε εκδήλωση στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον», η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων, πραγματοποίησε την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση με οπτικοακουστικά μέσα μέρους των δραστηριοτήτων της Λέσχης, ενώ ανακοινώθηκε επισήμως η ένταξη ενός οχήματος 4Χ4 2000C.C. στην Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης με το οποίο τα ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της θα επιχειρούν πλέον σε μέρη και τοποθεσίες που προηγουμένως αδυνατούσαν.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, προγραμματίζεται πεζοπορία στο χιονισμένο Περτούλι όπως επίσης και δοκιμή όλου του εξοπλισμού που διαθέτουν τα μέλη για τέτοιες συνθήκες.

ΠΗΓΗ : http://fatsimaremag.blogspot.com/2011/02/blog-post_4459.html

ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2011 !


Σε οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/01/2011 η κοπή της Βασιλόπιτας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας. Στον «Δορυφόρο» του κ. Λούκρη Ηλία μέλος της Λέσχης (ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο τυχερός της βραδιάς, αφού βρήκε το νόμισμα) μαζεύτηκαν παλιοί και νέοι Λοκατζήδες σε μία συνεστίαση ανταλλάσσοντας ευχές για το καινούριο έτος.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα με καλό φαγητό και κρασί, αλλά και με συζήτηση που αφορούσε στην μέχρι τώρα δραστηριότητα της Λέσχης και τον προγραμματισμό των προσεχών δράσεων.

ΠΗΓΗ : http://www.radio-lehovo.gr/nea/414-lesxh-eidikon-dynameon-florinas-koph-basilopitas

Σ.Ε.Α.Ν.ΣΑ​ΜΟΥ - ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΣΑΜΟΥ ! - ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ !

ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΡΚΕΙ !

Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας!


ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ
ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Τήλ.210.5323.552- 698.567.9333
www.lefed-attica.gr
e-mail: lefed@lefed-attica.gr

ΘΕΜΑ : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβαστών η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας της ΛΕΦΕΔ Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Αττικής και ο Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το έργο της ΛΕΦΕΔ όπως και την ανάγκη εκπαιδευμένης εφεδρείας για το καλό της Πατρίδος. Επίσης έγινε παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από τις δραστηριότητες της ΛΕΦΕΔ Αττικής τόσο σε Στρατιωτική Εκπαίδευση όσο και εκπαίδευση Πολιτικής προστασίας και πρόσφορά σε πυρκαγιές και σε περίπολα πυρασφάλειας.

Στην διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην εφεδρεία ο Α/ ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ο Διοικητής του ΚΕΔΒ Τξχος Πανταζάτος Σπυρίδων. Επίσης τιμήθηκαν μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής για την προσφορά τους τόσο στα Στρατιωτικά αντικείμενα όσο και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Η όλη εκδήλωση ήταν ένα σημαντικό βήμα να έλθουν κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις με την Εφεδρεία, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των εφέδρων σε περιόδους κρίσεων και προσφοράς για την Πατρίδα μας.

Στην τελετή έλαβαν μέρος:
Ο διοικητής του ΚΕΔΒ Τξχος Πανταζάτος Σπυρίδων
Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ
Στρατιωτικός Ιερέας από την Διεύθυνση Θρησκευτικού του ΓΕΣ
Ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ Εφ. Λγος Σιδηρόπουλος Ιωάννης
Εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαϊδαρίου
Μέλη τοπικών φορέων
Μέλη της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης
Μέλη της ΛΕΦΕΔ Τριπόλεως
Μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκίδος
Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξιωματικών-Οπλιτών (ΠΕΝΕΦΥΟ)
Και πλήθος κόσμου

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνδρομή τους:
Τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο για την διάθεση του χώρου και την υποστήριξή του σε θέματα Εφεδρείας
Τον διοικητή του ΚΕΔΒ Τξχο Πανταζάτο Σπυρίδων για την διάθεση του χώρου και την υποστήριξή του
Τον Διοικητή του 2ου Γραφείου του ΚΕΔΒ Τχη (ΔΒ) Βασιλείου Α.
Την Διεύθυνση Θρησκευτικού του ΓΕΣ για την διάθεση Ιερέως
Το Greek Airsoft (www.greekairsoft.gr) για την διάθεση του δώρου της Πίττας.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ !


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Έφεδρων σε Συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό του Βασιλείου της Ταϊλάνδης και τον Σύνδεσμο των Βουλγάρων Κομάντος, επί τη ευκαιρία της επισκέψεως του πολεμικού πλοίου HTMS Chao Praya (FFG 455) στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας οργανώνει διήμερη εκπαίδευση για την πιστοποίηση πιστοποιημένων πολιτικών αυτοδυτών ( από ομοσπονδίες κλπ ) σε πιστοποιημένους στρατιωτικούς αυτοδύτες RTN Military Open Water Diver κατωτέρου επιπέδου, με την απονομή του αντιστοίχου πτυχίου και διακριτικού. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας 4 και 5 Φεβρουαρίου 2011.
Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε θα οργανωθεί και μια εκπαίδευση αυτοδυτών στην Ελλάδα περί τα μέσα Φεβρουαρίου σε συνεργασία με ιδιωτική σχολή καταδύσεων.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν και στρατιωτικά άλματα στρογγυλού αλεξίπτωτου στην πόλη Μοντάνα της Βουλγαρίας για την απόκτηση των Ταϊλανδέζικων πτερύγων.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε στα Αγγλικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : reserve.training@gmail.com

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - Εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τους ήρωες των Ιμίων !



"κοινῇ γὰρ τὰ σώματα διδόντες ἰδίᾳ τὸν ἀγήρων ἔπαινον ἐλάμβανον καὶ τὸν τάφον ἐπισημότατον, οὐκ ἐν ᾧ κεῖνται μᾶλλον, ἀλλ' ἐν ᾧ ἡ δόξα αὐτῶν παρὰ τῷ ἐντυχόντι αἰεὶ καὶ λόγου καὶ ἔργου καιρῷ αἰείμνηστος καταλείπεται ... οὓς νῦν ὑμεῖς ζηλώσαντες καὶ τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους."


"Περικλέους Επιτάφιος"
Θουκυδίδου Ιστοριών Β΄ 35-46


θυσιάζοντας τη ζωή τους για το κοινό καλό, κέρδισαν τον αθάνατο έπαινο, και τάφο επισημότατο όχι τόσο αυτόν στον οποίο κείνται, όσο εκείνον που η δόξα τους ζει αείμνηστος, σε κάθε ευκαιρία ... αυτούς οφείλετε να μιμηθείτε, και θεωρούντες ότι θεμέλιον της ευτυχίας είναι η ελευθερία και της ελευθερίας η ευψυχία, μην ανησυχείτε για τους πολεμικούς κινδύνους. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους πεσόντες στα Ίμια, αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΦΥΟ, κατέθεσε την 30.01.2011 στεφάνι στη στήλη που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους στην Πλατεία Παύλου Μελά στην Αθήνα, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή δίδοντας σε όλους την ευκαιρία να θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα της κρίσης των Ιμίων και να επαναβεβαιώσουμε την απόφασή μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, όποτε απαιτηθεί.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

ΠΗΓΗ : Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο.