Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ.






 Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 η  ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έλαβε μέρος στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ.
Η Λέσχη συνέδραμε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς με 7 μέλη ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ  και δυο οχήματα.
Η θέση της πυρκαγιάς – το έντονο και απότομο ανάγλυφο – οι δασικοί δρόμοι κλπ κατέστησαν δύσκολο το εγχείρημα κατάσβεσης της φωτιάς.
Στην πυρκαγιά έλαβαν μέρος επίσης αρκετές εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής εκτός των ισχυρότατων δυνάμεων της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ επίγειες και εναέριες.
Η λέσχη μας μετά από σχετικό αίτημα της στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ έθεσε σε ετοιμότητα τις δυνάμεις της ΛΕΦΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ οι οποίες τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Κλείνοντας να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε από πλευράς μας όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς όπως επίσης και την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ η οποία εκτελεί πιστά το ΚΑΘΗΚΟΝ  της υπό τις παρούσες πολύ δύσκολες – υλικο-οικονομο-τεχνικες συνθήκες.
Μετά τιμής,
ΤΟ Δ.Σ. της ΛΕΣΧHΣ
 
ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014



Τα 20 ΧΡΟΝΙΑ από το Έτος Ιδρύσεως 1994, γιόρτασαν τα Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας σε Συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο « ΞΥΛΙΝΟ ΣΑΡΑΪ » στην Κατερίνη στης 04 Ιουνίου 2014.



ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΣΕΙΣ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
Τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και τις ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ, έστειλαν Μέλη και Φίλοι της Λέσχης που είναι εκτός Κατερινής όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Μυτιλήνη και Μεσσηνία.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, 01 ΙΟΥΝΙOY 2014




Την Κυριακή 01 Ιουνίου 2014. Αντιπροσωπεία από Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας παρέστη στο Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων στους Αγώνες κατά των Εχθρών του Έθνους που έλαβε μέρος στο Στρατόπεδο "Αντ/γος Γεώργιος Κατσάνης" στην Ρεντίνα - Θεσσαλονίκης.





ΠΗΓΗ : http://katadromeispierias.blogspot.gr/

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ - N. ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης - Φάση Δ΄.

       Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 η εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης για την Ομάδα Ορεινής Διάσωσης της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των μελών της. Η εκπαίδευση περιελάμβανε ανάβαση στο μνημείο Ζαλόγγου και καταρρίχηση σε βράχο 60 μέτρων . Τα μέλη της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης αντιμετώπισαν την εκπαίδευση σαν πραγματικό περιστατικό και ακολούθησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας. 
        Τα μέλη της ΛΕΚ με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποίησαν καταρρίχηση στο βράχο του Ζαλόγγου ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές και τις οδηγίες των εκπαιδευτών, ολοκληρώνοντας τη Δ’ φάση της εκπαίδευσης που έχει ως στόχο την αρτιότερη ετοιμότητα των μελών της ΛΕΚ σε θέματα ορεινών δραστηριοτήτων και μάλιστα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 
      Η εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης χωρίστηκε σε τρεις φάσεις, τόσο με θεωρητικά όσο και με πρακτικά μαθήματα, που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΛΕΚ, στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, στο στρατόπεδο του Αγίου Γεωργίου και στο Ζάλογγο και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την ανάλυση του σκοπού της ορεινής διάσωσης, την εκμάθηση συγκεκριμένων κόμπων, την κατανόηση των μέτρων ασφαλείας, τη χρήση των υλικών, τις μεθόδους ασφαλείας, τους τρόπους καταρρίχησης, τη χρήση ανεμόσκαλας, την ανέλκυση φορείου με «πολύσπαστο» και καταρριχήσεις από διάφορα ύψη, κτίρια και βράχο. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί με την ετήσια διασωστική άσκηση "ΕΛΠΙΣ" που θα πραγματοποιηθεί σε άγνωστο πεδίο πιθανότατα στις 22 Ιουνίου 2014.
 
 
  

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - Τιμώντας την 29η Μαΐου 1453




«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ' ἐμὸν ἐστίν οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃκοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.» 
Απάντηση του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου προς τον Μωάμεθ Β΄, ο οποίος πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη το 1453 και ζητούσε την παράδοσή της με την υπόσχεση να επιτρέψει στον Αυτοκράτορα και σε όσους το επιθυμούσαν να φύγουν με τα υπάρχοντά τους. Επίσης, θα αναγνώριζε τον Κωνσταντίνο ως ηγεμόνα της Πελοποννήσου.
 
Τιμώντας μία θλιβερή επέτειο, την άλωση της Πόλεως τη Μαύρη Τρίτη, της 29ης Μαΐου 1453, οι Εθελοντές Έφεδροι της ΠΕΝΕΦΥΟ και υποψήφιοι του 2ου Βασικού Σχολείου Μαχητού της Ενώσεως, ασκήθηκαν σε αντικείμενα Πεζικού την Κυριακή 1/6. Η δραστηριότητα αφιερούται στον τελευταίο Αυτοκράτορα και τους ηρωικούς υπερασπιστές της Κωνσταντινουπόλεως, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι έστω και ελάχιστοι επιλέγουν ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ να είναι συνεχιστές των τελευταίων μαχητών της Ρωμανίας, η οποία "κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο", επιχειρώντας να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις σύγχρονες Κερκόπορτες.

ΠΗΓΗ : ΠΕΝΕΦΥΟ

Ανθρωπιστική βοήθεια στους Σέρβους από τη ΛΕΦΕΔ Αττικής!


 

  Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες Σέρβους και Σερβοβόσνιους.

Την περίοδο 15-17 Μαΐου η Σερβία και η Βοσνία επλήγησαν από μεγάλες πλημμύρες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 75 και πλέον ατόμων, την εκτόπιση τουλάχιστον 500.000 κατοίκων από τις οικίες τους για λόγους ασφαλείας και ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές.



Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) Αττικής σε συνεργασία με την International Krav Maga Federation Greece, στα πλαίσια του ανθρωπισμού και της Ελληνοσερβικής φιλίας συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες Σέρβους και Σερβοβόσνιους.



Τα εν λόγω υλικά (τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμός κ.α.) παραδόθηκαν στον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Σερβίας Σμήναρχο (Ι) Dusan Mihailovic και στάλθηκαν στην Σερβία σε συνεργασία με την Σερβική Πρεσβεία στην Ελλάδα και την Air Serbia.



Στον Ακόλουθο Άμυνας παραδόθηκε τιμητική πλακέτα της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής μαζί με μία Ελληνική σημαία σαν δείγμα της φιλίας μεταξύ των δυο λαών και με την ευχή να είναι γρήγορη η αποκατάσταση των πληγέντων.

ΠΗΓΗ : http://defenceline.gr/index.php/diaphora/lefaid/item/1568-lefed

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μνημόσυνο των πεσόντων εν καιρώ πολέμου Ιερολοχιτών και Καταδρομέων. ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ.



Τη Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 τελέστηκε στο Καβούρι (πρώτη βάση του Κέντρου Εκπαίδευσης Καταδρομών) το ετήσιο μνημόσυνο προς τους πεσόντες εν καιρώ πολέμου Ιερολοχιτών και Καταδρομέων.

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής όπως κάθε χρόνο ετίμησε μέσω αντιπροσωπίας της, τους πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αξιωματικούς και οπλίτες, χάρη στην θυσία των οποίων σήμερα είμαστε ελεύθεροι.

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής τιμά τους πεσόντες ήρωες και τους έχει ως πρότυπα.

Αιωνία αυτών η μνήμη.

ΠΗΓΗ :  http://lefedattica.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html#more

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων - ΛΕΦΕΔ.


IMG 6878 


IMG 6880 

Η ΛΕΦΕΔ στο Ετήσιο Μνημόσυνο Υπέρ Των Πεσόντων Καταδρομέων στο Στρατόπεδο "Αντ/γος Γεώργιος Κατσάνης" στην Ρεντίνα.

ΠΗΓΗ : www.lefed.gr