Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η Χειμερινή - Ορεινή Εκπαίδευση της ΛΕΦΕΔ στο ΚΕΟΑΧ για το 2015! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, από διάφορες περιοχές της χώρας!  
τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, από διάφορες περιοχές της χώρας!
Για το ΚΕΟΑΧ έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν, είναι πάντα τιμή μας να βρισκόμαστε στο βουνό των Ελλήνων θεών παρέα με μερικούς από τους πιο άξιους Έλληνες, τους άντρες των Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. Η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους για την χειμερινή-ορεινή εκπαίδευση των μελών μας δεν είναι τυχαία αφού αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα, ειδικά τους πρώτους μήνες του έτους.

7 lefed olympos

Έτσι λοιπόν 40 περίπου άτομα ξεκινήσαμε και φέτος να χαρούμε τις ομορφιές της Ελληνικής φύσης.Η παραμονή μας φυσικά έγινε στην ύπαιθρο, στην γνωστή σε όλους ''χαράδρα'' όπου διεξάγονται τα περισσότερα σχολεία. Εδώ να τονίσουμε ότι η φιλοξενία ήταν άριστη και είχαμε την άδεια από τους οικοδεσπότες μας να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους με τους κοιτώνες , αυτό όμως ήταν ασύμβατο με την λογική της ΛΕΦΕΔ που θέλει να αξιοποιεί τα λιγοστά ΣΚ που διαθέτουν τα μέλη της για εκπαίδευση και όχι εθιμοτυπικές επισκέψεις και απλές εκδρομές. Έτσι, από την Παρασκευή για κάποιους ,ξεκίνησε η διαμονή στα 2100 μ. με τα πιο ''ειδικά'' υλικά που διαθέτουν όπως θερινές σκηνές και υπνόσακους Ε.Σ,Τι να κάνουμε; ευκαιρίας δοθείσης κάποιοι κατάλαβαν πια υλικά πρέπει να βάλουν πρώτα στην λίστα αγορών τους.

6 lefed olympos

Δεν σταματήσαμε όμως εδώ. Το απόγευμα του Σαββάτου οργανώθηκε άσκηση από το ''επιτελείο'' της ΛΕΦΕΔ, όπου δύναμη 25 ανδρών εκπαιδεύτηκε σύμφωνα με το εξής σενάριο: Κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων το τμήμα μας, επιπέδου διμοιρίας, αποκόπηκε πίσω από τις εχθρικές γραμμές και αγωνίζεται για την επιβίωση του χτυπώντας ευκαιριακούς στόχους με ΑΝΣΚ τον ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά και τρόφιμα προσπαθώντας να βρει διέξοδο επανόδου στις φίλιες γραμμές .Κατά το βράδυ της 17/01/2015 ένα από τα ΠΚΠ (προκεχωρημένα κέντρα παρατήρησης)που είχε εκπέμψει η διμοιρία στα πλαίσια μεμακρυσμένων μέτρων ασφαλείας, εντόπισε εχθρικό τμήμα το οποίο στρατοπέδευσε πλησίον του Χ.Α.(χώρου αποκρύψεως). Από την έγκαιρη προειδοποίηση και το γεγονός ότι παρατηρούταν με ασφάλεια οι κινήσεις του εχθρού αποφασίσθηκε όπως: Α) Μεταφερθεί το τμήμα σε ασφαλές σημείο και Β) επιχειρηθεί προσβολή του εχθρού.

8 lefed olympos

Τελικώς το τμήμα εκμεταλλευόμενο τα παραπάνω καθώς και την άριστη γνώση της τοποθεσίας επιχείρησε κρούση η οποία όμως δεν πήγε καλά καθώς ο εχθρός ήταν καλά προετοιμασμένος και οι σκοπιές του αντιλήφθηκαν έγκαιρα το τμήμα ,οπότε αποφασίσθηκε από τον περιπολάρχη η απεμπλοκή του τμήματος, που είχε και δυο τραυματίες από την παράτολμη ενέργεια. Το τμήμα αναγκάστηκε να κουβαλήσει τους δυο τραυματίες με αυτοσχέδια μέσα ελλείψει φορείων. Η άσκηση έληξε με το τμήμα κατάκοπο αλλά και ευχαριστημένο αφού η θέληση και η ψυχή κατάφερε να νικήσει την (κοινή) λογική για ακόμα μια φορά.

9 lefed olympos

Επί τη ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες ότι η άσκηση ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 15''είναι κοντά οπότε όπως λέγαμε και κατά την προετοιμασία για το CAMBRIAN PATROL :Η αποτυχία προετοιμασίας είναι προετοιμασία της αποτυχίας, ή αλλιώς ''η προετοιμασία είναι η μισή νίκη''.

ΠΗΓΗ : http://defenceline.gr/index.php/diaphora/lefaid/item/2367-keoax

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του .

 
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου  2015 ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του  στο Παυσίλυπο. Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν, ο διοικητής της στρατονομίας Ανχης (ΠΖ) Παπανικολάου Παύλος   , ο πρόεδρος αποστράτων αξιωματικών νομού Καρδίτσας κος Καραίσκος  Παναγιώτης   -αντιπρόσωποι του  πυροσβεστικού σώματος Καρδίτσας καθώς και πλήθος εφέδρων αξιωματικών και φίλων του συνδέσμου.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος  είπε:
Αγαπητοί  φίλοι ,
Μέσα σε δύσκολες στιγμές ,σαν αυτές τον τελευταίο καιρό βιώνουμε όλοι μας ,είναι φυσικό η αισιοδοξία μας  να εξανεμίζεται και η ανησυχία για την κατάσταση  που βιώνει ο κόσμος γενικότερα και η χώρα μας ειδικότερα , να αυξάνεται.
Ο Σ.Ε.Α.Ν. Καρδίτσας στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στην τοπική κοινωνία όλα τα χρόνια της ύπαρξης του και με κάθε ευκαιρία φρόντιζε να καλλιεργεί την ψυχική  ενότητα μεταξύ των Εφέδρων και επιδιώκει την ηθική και πνευματική εξύψωση τους - όπως ορθά υποδεικνύουν και οι καταστατικές αρχές του . Αυτή η ψυχική καλλιέργεια και η ανθρώπινη επαφή είναι  και η αντίσταση σε όσα συμβαίνουν γύρω μας ! Η ανθρωπιά σε όλες της τις εκφάνσεις είναι ο μόνος ουσιαστικός δρόμος της ανάπτυξης και της πραγματικής προόδου !
Για το Δ.Σ
ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΠΖ)




Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ - ΧΡΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ.




Η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Λέσχης μας για το 2015 ξεκίνησε τη Κυριακή 11 Ιανουαρίου
με πρώτο αντικείμενο τη “Τακτική Σκόπευση- Χρήση Ατομικού Οπλισμού” που είχε κύριο θέμα τη σωστή τακτική χρήση του τυφεκίου.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε ασκήσεις τόσο σε τυφέκια G-3 όσο και Μ-4.



Τα αντικείμενα που καλύφθηκαν ήταν:
αρχές ασφάλειας οπλισμού,
σωστό κράτημα όπλου,
σωστή χρήση όπλου,
στάσεις βάλλοντος εκ του ορθίου, εκ του γονυπετώς και εκ του πρηνηδόν,
αλλαγές στάσης βάλλοντος με αλλαγή κατεύθυνσης (δεξιά, αριστερά και πίσω),
αλλαγές στάσης βάλλοντος με αλλαγή ύψους (ορθίου, γονυπετώς και πρηνηδόν),
τακτική και έκτακτη αλλαγή γεμιστήρας,
θεραπεία εμπλοκών,
αρχές σκόπευσης,
τακτική σκόπευση.



Στο τελευταίο μάλιστα μέρος της εκπαίδευσης υπήρξε στίβος μάχης όπου έπρεπε τα μέλη της ΛΕΦΕΔ να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έλαβαν, υπό πίεση.
Η άσκηση ξεκίνησε με τρέξιμο σπριντ 100 μέτρων, κάμψεις, σβούρες κάθε μέλους ξεχωριστά και εν συνεχεία έπρεπε να ακολουθήσει μια διαδρομή όπου έπρεπε να πετύχει συγκεκριμένους στόχους ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να εκτελεί θεραπεία εμπλοκών ή αλλαγή γεμιστήρα όποτε του έλεγε ο εκπαιδευτής, ο οποίος τον ακολουθούσε και προσπαθούσε να τον αγχώσει.



Παρόλο που έλειπε η αληθοφάνεια του εγχειρήματος λόγω της πρακτικής μας με ομοιώματα airsoft και όχι κανονικών όπλων, πιστεύουμε ότι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα.
Καλή μας συνέχεια.

ΠΗΓΗ :  http://www.lefed-attica.gr/

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΜΑΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ.




Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 έως 04 Ιανουαρίου 2015, αλεξιπτωτιστές της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Πιερίας πραγματοποίησαν άλματα ελεύθερης πτώσης έως 14000 ft με σκοπό την εκπαίδευση, απόκτηση περισσότερων τεχνικών γνώσεων, εμπειρία σε άλματα ελεύθερης πτώσης, σχηματισμούς στον αέρα με δυο η και με περισσότερα άτομα (formation relative work) και άλλες τεχνικές πτώσεων και χειρισμών θόλου στις εγκαταστάσεις του Skydive Sardegna στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Επίσης κατά την διάρκεια παραμονής τους στο Κάλιαρι παρευρέθηκαν μαζί με μέλη εφέδρων αλεξιπτωτιστών της Σαρδηνίας, Συνδέσμου της Εθνικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών της Ιταλίας (Associazione Nazionale Paracadutisti d'Italia A.N.P.d'I.) πραγματοποίησαν άλματα στατικού από ύψος 1200 ft .







Εγκαίνια για τις νέες εγκαταστάσεις της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.



Σε νέες εγκαταστάσεις φιλοξενείται και επίσημα πλέον η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας αφού το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της ΛΕΚ από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

IMG 0233

Μετά από ένα τρίμηνο κουραστικής εργασίας από τα μέλη της Λ.Ε.Κ. Νομού Πρέβεζας οι νέες εγκαταστάσεις θα φιλοξενούν κατά τον καλύτερο τρόπο τον εξοπλισμό της Λέσχης αλλά και κάποιες από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της με πιο «ανθρώπινες» συνθήκες.

IMG 0243

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα όνειρο για έναν χώρο που θα εξυπηρετεί της Λέσχης. Για εμάς αυτό το γεγονός μας γεμίζει χαρά αφού φτάνοντας στο 18ο χρόνο λειτουργίας μας θα ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πλέον ο διασωστικός εξοπλισμός μας θα είναι αποθηκευμένος με όλα τα στάνταρ ασφαλείας, πλέον τα μέλη μας αλλά και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να λάβουν γνώσεις πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας για το δικό τους καλό αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Η συμμετοχή σας στη χαρά μας αλλά και η παρουσία σας εδώ μαζί μας μας γεμίζει υπερηφάνια αλλά και καθήκον για την αποστολή μας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΛΕΚ κ. Βασίλης Ράπτης, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο έργο της Λέσχης, αλλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν τη Λέσχη με την προσφορά τους.

IMG 0245

«Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ με λόγια στο έργο της Λέσχης, λίγο πολύ γνωρίζετε το έργο μας και την προσπάθεια που κάνουμε. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε εκείνους που μας στηρίζουν, έχουμε το προνόμιο να τους έχουμε δίπλα μας, ανθρώπους ικανούς που πιστεύουν στην προσπάθειά μας. Ως κύριος εκπρόσωπος αυτής της προσπάθειας είναι και ως θεσμικός παράγοντας αλλά και ως άνθρωπος, ο κύριος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, τον οποίο ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τη βοήθεια που μας παρέχει και φυσικά για τις ενέργειές του για την παραχώρηση των νέων εγκαταστάσεών μας» τόνισε ο κ. Ράπτης ο οποίος ευχαρίστησε επίσης το δήμο Πρέβεζας και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Παύλο Σαραμπασίνα για τη βοήθειά του στον καθαρισμό του χώρου στο προαύλιο, τον κ. Νίκο Καράμπελα, τους χορηγούς Ροπόκη Ευάγγελο, τη Βιοτεχνία Ζέρβας, το κατάστημα Τεμέτερον και το φωτογραφείο Γιωτόπουλος, καθώς και όλα τα μέλη της Λέσχης που μόχθησαν για να ετοιμάσουν το χώρο αυτό.

IMG 0247

«Επιθυμία μας είναι να είμαστε πρώτοι όταν μας χρειάζονται και να φεύγουμε τελευταίοι. Η προσπάθεια συνεχίζεται!» κατέληξε ο κ. Ράπτης, ο οποίος απένειμε στον κ. Στράτο Ιωάννου το έμβλημα του Συλλόγου ως ελάχιστη τιμή για τη βοήθειά του.

IMG 0234

«Αυτή η τιμητική διάκριση δεν είναι προς εμένα, είναι προς το λαό της Πρέβεζας, εγώ αυτό αφουγκράστηκα, που έχει αναγνωρίσει τη μεγάλη συνεισφορά της ΛΕΚ, που είναι η πιο δυνατή εθελοντική ομάδα που υπάρχει στο Νομό μας» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ενώ με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά της ΛΕΚ μίλησε και Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ο οποίος πραγματοποίησε τον αγιασμό και δώρισε συμβολικά στα μέλη της ΛΕΚ μια εικόνα του Χριστού.

IMG 0222

Στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΛΕΚ έδωσαν παρών μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Θοδωρής Βαρδης, εκπρόσωποι φορέων και αρχών αλλά και απλοί πολίτες.



ΠΗΓΗ : http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/12624-lek-egkainia.html