Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - παρέλαση Θεσσαλονίκη 25 Μαρτίου 2016.




Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) παρελαύνει στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη, τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ

Σ.Ε.Ε.Δ.Α - Σ.Σ.Α.Ε - 35ΜΚ - Ο.Δ.Ε.Υ.Ω: Πρακτική Άσκηση Πρώτων Βοηθειών Μάχης.


Το απόγευμα της Κυριακής 20/3/16 ολοκληρώθηκε η “τελική “ Άσκηση παροχής Α' βοηθειών Μάχης και διακομιδής τραυματιών την οποία συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α) - Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (Σ.Σ.Α.Ε), η “κοινότητα 35η Μοίρα Καταδρομών”(35ΜΚ) και η Ομάδα Ο.Δ.Ε.Υ.Ω.

Στην άσκηση συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι οι συνάδελφοι που είχαν παρακολουθήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου τα 3 Θεωρητικά Σεμινάρια Πρώτων βοηθειών Μάχης και είχαν εξετασθεί επιτυχώς επί της διδακτέας ύλης τους.
Το σενάριο της Άσκησης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό αφού εκτός της παροχή Α' βοηθειών σε “τραυματίες” περιελάμβανε και δραστηριότητες σωματικής καταπόνησης αλλά και έντονου ψυχολογικού “στρες” ώστε να προσομοιωθούν κατά το μέγιστο δυνατό οι πραγματικές συνθήκες που θα προκύψουν κατά τον τραυματισμό ενός συναδέλφου στο πεδίο της μάχης.


Κατά το σενάριο, η “περίπολος” κατά την πορεία της έπρεπε να αντιδράσει σε ξαφνικές “επαφές” με τον “εχθρό” αλλά εν συνεχεία το τμήμα των εκπαιδευομένων “διασωστών” έπρεπε να παρέχει τις ανάλογες Α΄βοήθειες υπό πυρά και εν συνεχεία αφού μεταφέρει τα “θύματα” στην “κρύα ζώνη” να συνεχίσει την “υπό κάλυψη” περίθαλψη τους ανάλογα με τα τραύματα του κάθε “θύματος”. Τα “τραύματα” που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευόμενοι ήταν κυρίως συνήθη τραύματα μάχης όπως αιμορραγίες άκρων, “σοκ” και υποθερμία από απώλεια αίματος, αποκατάσταση αεραγωγών, κοιλιακά και θωρακικά τραύματα από βλήματα καθώς και κάποια εγκαύματα.

Οι “επαφές” με τον “εχθρό” ήταν φυσικά επαναλαμβανόμενες. Κατά την διάρκεια των “επαφών” οι εκπαιδευτές δημιουργούσαν μια “ρεαλιστική ατμόσφαιρα” στρες και καταπόνησης αλλά ταυτόχρονα έλεγχαν την ορθή αντιμετώπιση των “τραυμάτων” από τους εκπαιδευόμενους.


Κατά την επιστροφή της η περίπολος μετέφερε με φορεία και για αρκετή απόσταση 3 “σοβαρά τραυματισμένους” συναδέλφους. Οι εκπαιδευόμενοι έτσι “βίωσαν” και πρακτικά την τεχνική, την καταπόνηση αλλά και την ομαδική συνεργασία που απαιτείται για μία τέτοια ενέργεια η οποία δεν είναι καθόλου απλή αλλά μπορεί να κρίνει την διάσωση ενός συνανθρώπου μας.
Η Άσκηση των πρώτων βοηθειών μάχης έληξε με την καθιερωμένη Απενημέρωση κατά την οποία οι εκπαιδευτές τόνισαν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης αλλά και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να πουν τις ατομικές εντυπώσεις/παρατηρήσεις τους.

Με αυτήν την αρκετά απαιτητική Δραστηριότητα έληξε και ο κύκλος Εκπαίδευσης του “Πρώτου ανταποκρινόμενου Διασώστη Μάχης” που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι Σ.Ε.Ε.Δ.Α - Σ.Σ.Α.Ε, η “κοινότητα 35η Μοίρα Καταδρομών”(35ΜΚ) και η Ομάδα Ο.Δ.Ε.Υ.Ω.




ΠΗΓΗ : http://warfareport.blogspot.gr/2016/03/35.html







ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Η συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)




Οι έφεδροι τίμησαν την επέτειο, την ημέρα μάλιστα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίσιμη λειτουργία της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου.
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, συμμετείχε το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Οι έφεδροι τίμησαν την επέτειο, την  ημέρα μάλιστα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επίσημη λειτουργία της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ : ΠΕΡ/ΡΑ : http://defenceline.gr/index.php/diaphora/lefaid/item/3629-lefed

ΛΕΦΕΔ Πιερίας: Εκπαίδευση περιπόλων


Την Κυριακή 20 Μαρτίου το παράρτημα Πιερίας της ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύτηκε στην ατομική τακτική και στα περίπολα.

Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης περιελάμβανε την χρήση ατομικού οπλισμού ( χρησιμοποιήθηκαν dummy guns και airsoft). Η εκπαίδευση ξεκίνησε με αναφορά στους κανόνες ασφαλείας,θέσεις βάλλοντος,αλλαγή γεμιστήρα,θεραπεία εμπλοκών κτλ.

Στο δεύτερο μέρος τα μέλη ασκήθηκαν στις αντιδράσεις του περιπόλου σε περίπτωση επαφής με τον εχθρό.Τα σενάρια ήταν διάφορα,επαφή με τον εχθρό απο διάφορες κατευθύνσεις,κίνηση ομάδας με διάφορους σχηματισμούς κτλ.

Η εκπαίδευση συνεχίζεται εν όψει της μεγάλης γιορτής της εφεδρείας τον Μακεδονομάχο!




ΠΗΓΗ : http://warfareport.blogspot.gr/2016/03/blog-post_44.html










Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΛΕΦΕΔ Αττικής - ΛΕΦΕΔ Ευβοίας: Εκπαίδευση στην μάχη αστικού περιβάλλοντος !


Τη Κυριακή 6 Μαρτίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής και η ΛΕΦΕΔ Ευβοίας συνεκπαιδεύτηκαν στο αντικείμενο ΜΑΠ
(Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον) βασισμένο σε αποστολές Πεζικού.

Η εκπαίδευση αφορούσε τα κάτωθι αντικείμενα:
  • Εκκαθάριση Οικίας. 
  • Κίνηση σε διαδρόμους.
  • Κίνηση σε σκάλες.
  • Αποκλεισμός κτηρίου-στόχου. 
  • Προσέγγιση και είσοδος κτηρίου.
  • Κίνηση εντός οικοδομικών τετραγώνων.
  • Αμυντικός αγών.
  • Χρήση ΒΟΠ (Βαρέων Όπλων Πεζικού).


Μετά από πολύωρη εκπαίδευση οι συμμετέχοντες υλοποίησαν τις νεοαποκτηθέντες γνώσεις τους σε διάφορα σενάρια.
Ταυτόχρονα στελέχη της ΛΕΦΕΔ Αττικής και της ΛΕΦΕΔ Ευβοίας εκπαίδευαν ομάδα του Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, εν όψη της συμμετοχής τους τον Απρίλιο, στη ΤΑΜΣ ‘’Μακεδονομάχος 2016’’.
Η ΜΑΠ είναι ένα νέο είδος μάχης που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ το 80% των σύγχρονων συγκρούσεων (Ιράκ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Συρία, Ουκρανία κ.α.) γίνονται σε κατοικημένες περιοχές.
Είναι ένα πολύ εξειδικευμένο είδος μάχης και η ΛΕΦΕΔ έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στη σωστή εκπαίδευση των μελών της πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
 
 ΠΗΓΗ : http://warfareport.blogspot.gr/2016/03/blog-post_87.html

5ος Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας - ΛΕΦΕΔ Αττικής -ΠΕΝΕΦΥΟ.

 
Τη Κυριακή 21 Μαρτίου 2016 η ΛΕΦΕΔ Αττικής και η ΠΕΝΕΦΥΟ συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της Αθήνας, τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Η συμμετοχή των δυο σωματείων περιελάμβανε ομάδα 10 εθελοντών που βοήθησαν στην εκκίνηση και στην ομαλή λειτουργία της διοργάνωσης ενώ άλλα μέλη ως δρομείς έτρεξαν τα 21 χλμ.

 
Οι έφεδροι απέσπασαν θετικά σχόλια από τον ΣΕΓΑΣ για την άριστη απόδοσή τους στα καθήκοντά τους δείχνοντας για άλλη μια φορά το ήθος τους και τον επαγγελματισμό τους.

Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν στην εμπέδωση του αισθήματος άμιλλας, φιλαθλητισμού και προβολής του τόπου μας.
Επόμενος στόχος ο Κλασσικός Μαραθώνιος 2016.

Πηγή

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΛΕΦΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ: Διεξαγωγή σεμιναρίου ΚΑΡΠΑ στο 404 ΓΣΝ





Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στο 404 ΓΣΝ στην Λάρισα, διεξήχθη σεμινάριο στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED), πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) . 
 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη των  Ε.Δ. , των Σ.Α. , του ΣΕΑΝ Λάρισας, της ΛΕΦΕΔ Λάρισας , της ΕΑΑΑ καθώς και μέλη εθελοντικών οργανώσεων της πόλης . 
 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει τόσο στα στελέχη του 404 ΓΣΝ όσο και στους εθελοντές του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (RTCG) που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην υλοποίηση του σεμιναρίου.
 

Άξιοι συγχαρητηρίων  η  Ανχης (ΥΙ)  Μαρία Νταλιάνη και ο  Τχης (ΥΙ) Χαράλαμπος Παρίσης  για την επιστημονική τους επάρκεια αλλά και τον επαγγελματισμό τους. Τιμούν με την υπηρεσία τους τις Ε.Δ.
 


ΛΕΦΕΔ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ''ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ''.



Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και λοιπών οργανώσεων και φορέων στον Πολύγυρο με θέμα το ''ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ''.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Παρόντες στην σύσκεψη ο Aντι-περιφερειάρχης Χαλκιδικής ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, μέλη του ΔΣ της 
 ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και εκπρόσωποι των :
ΝΠΔΔ - Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χαλκιδικής.
ΛΕΦΕΔ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ομάδα Κασσάνδρας.
Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού – περ. Χαλκιδικής.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Νέα Μουδανιά.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Μεγάλη Παναγία.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Φούρκα.
Ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας & Προστασίας της Φύσης Δήμου Τορώνης Χαλκιδικής "ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ".
 Κυνηγετικός Σύλλογος Πολυγύρου.
 Κυνηγετικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών.
 Κυνηγετικός Σύλλογος Πολυγύρου – Παράρτημα Γαλάτιστας.
 Σύλλογος Γυναικών Στρατωνίου.
 Σύλλογος Γυναικών Ορμύλιας.
 Σύλλογος Γυναικών Ζερβοχωριών.
 Σύλλογος – Νεολαία Πολυγύρου.
 ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο Συντονιστής.
Στην εκδήλωση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Στην σύσκεψη συζητηθήκαν θέματα πού άπτονται του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ και έχουν σχέση με θέματα σχεδιασμού και αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται.
Εκτός των άλλων συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομοφώνα η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία των ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ με στόχο την καλύτερη το δυνατόν λειτουργιά όλων των φορέων προς ωφελεία του τόπου μας.
Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθεί δεύτερη σύσκεψη και κοινή άσκηση όλων των φορέων του νομού με αντικείμενο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ 16: Νυχτερινή άσκηση από την ΛΕΦΕΔ Ξάνθης


Όπως αναφέρει λιτά η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης: «Η άσκηση πραγματοποιήθηκε νύχτα, όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, η εκπαίδευση συνεχίζεται...».  
Όπως αναφέρει λιτά η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης: «Η άσκηση πραγματοποιήθηκε νύχτα, όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, η εκπαίδευση συνεχίζεται...».
Διαγωνιστική νυχτερινή άσκηση πραγματοποιήθηκε το σάββατο 5 Μαρτίου 2016 απο μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Ξάνθης με την επωνυμία: «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ 16» στην οποία συμμετείχαν περίπολα απο Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και τα αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν οι διαγωνιζόμενοι ήταν:
-έλεγχος οχήματος σε ευκαιριακό ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ,
-αντίδραση σε ενέδρα
-βολές μάχης ταχείας αντίδρασης
-αναγνώριση οπλικών συστημάτων
-κίνηση περιπόλου και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως
-μεταφορά τραυματία και Ά βοήθειες μάχης
-προσανατολισμό
ταχεία πορεία για χρόνο

2 lefed xanthis

Όπως αναφέρει λιτά η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης: «Η άσκηση πραγματοποιήθηκε νύχτα, όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, η εκπαίδευση συνεχίζεται...».

ΠΗΓΗ :  http://defenceline.gr/index.php/diaphora/lefaid/item/3605-polemistis

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτικό τριήμερο 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2016 στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Η Λέσχη συμμετείχε στο εκπαιδευτικό τριήμερο που διοργάνωσε η Π.Ο.Ε.Δ. 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2016 στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

ΠΗΓΗ : http://eidikesdynameis3kala.blogspot.gr/2016/02/15-16-17-2016.html#more







ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2016, 20 ΦΕΒ. 2016 - Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας.



 Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Μέθεξις» η Ετήσια Συνεστίαση – Κοπή Βασιλόπιτας της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υποστράτηγος ε.α. Κουροβασίλης Περικλής, υπηρετήσαντα χρονιά στις Ειδικές Δυνάμεις, όπου απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς και επαίνεσε το έργο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας και απένεμε τα έπαθλα - αναμνηστικά διπλώματα σε όσους συμμετείχαν στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες και 3ο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2015.


Επίσης τιμήθηκαν, Μέλη για την πολύτομη προσφορά τους στη Λέσχη για την επίτευξη των σκοπών της.


Κοπή της πίτας από το
Πρόεδρο της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
Μαστροθανάση Αντώνιο.

Ο Καραθάνας Αθανάσιος γιος του Καραθάνα Χρήστου Γραμματέα της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας ο τυχερός του φλουριού της πίτας μια εικόνα του Αγίου Γεώργιου.



Απονομή Επάθλων Αναμνηστικών από τον Υποστράτηγο ε.α. Κουροβασίλη Περικλή στους Αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2015.



Απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων από το Πρόεδρο της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας Μαστροθανάση Αντώνιο σε Μέλη για την πολύτομη προσφορά τους.

ΠΗΓΗ :  http://katadromeispierias.blogspot.gr/