Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΣΛΟΒΑΚΙΑ 15-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016


ΠΗΓΗ : ΙΣ/ΔΑ - Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας               
 
Στις 15 – 19 Ιουνίου 2016, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Πιερίας συμμετείχε σε Εκπαίδευση και ρίψεις Αλεξιπτωτιστών της, στις εγκαταστάσεις τον European Paratroopers Association (E.P.A.) στο Partizanske της Σλοβακίας, ακόμη συμμετείχαν Έλληνες Αλεξιπτωτιστές μέλη του Σ.Ε.Κ.Ι. Ρόδου και Ε.Τ.Ε.Ε.Δ. Κορίνθιας, επίσης Έφεδροι και μόνιμα στελέχη από Σουηδία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία. 

 
 
Η εκπαίδευση περιελάμβανε την απόκτηση εμπειριών από υλικό και μεθόδους άλλων κρατών, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από αεροσκάφος ANTONOV AN-2, με διάφορους αρχηγούς ρίψεων όπως Ιταλούς, Σλοβάκους και Αμερικανούς. 

 
 
Με το πέρας της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής Πτερύγων Αλεξιπτωτιστών και παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας συγχαίρει τα μέλη Αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών και τον European Paratroopers Association για τις γνώσεις, την εμπειρία και την υλικοτεχνική υποδομή πάνω σε θέματα Αλεξιπτωτισμού.
 




Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

18-19 Ιούνη Συνεκπαίδευση ΛΕΦΕΔ Αττικής και ΠΕΝΕΦΥΟ


Το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου η ΛΕΦΕΔ Αττικής και η ΠΕΝΕΦΥΟ, πραγματοποίησαν κοινή συνεκπαίδευση.



Το πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αντίξοες συνθήκες (41 βαθμούς Κελσίου).




Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν στην ατομική τακτική και οπλοτεχνική. Στο πεδίο διδάχτηκαν τον ορθό τρόπο κίνησης, κάλυψης και σκόπευσης, αλλαγή γεμιστήρα, εμπλοκή και θεραπεία εν κινήσει, για τυφέκιο και πιστόλι. Για την ουσιαστική αφομοίωση του αντικείμενου, πραγματοποιήθηκαν  πολλές διελεύσεις ατομικά και ανά ζεύγη.





Η εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σκοπός να γίνουν τα παραπάνω αντικείμενα με ελάχιστο φως, ώστε οι κινήσεις να γίνονται μηχανικά.

Α Σ Κ Η Σ Η Τ Η Σ Λ.Εφ.Ε.Δ. Χ Ι Ο Υ «Φατούρος Μονογιός»

ΠΗΓΗ :  Λ.Εφ.Ε.Δ. Χ Ι Ο Υ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Λ.Εφ.Ε.Δ . Χίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαιου 2016 απογευματινές ώρες και σε προκαθορισμένο χώρο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο ασκήσεων εκπαίδευση στην οργάνωσης πρόχειρου ελικοδρομίου επί εχθρικού εδάφους από περίπολο μάχης με την ονομασία *Φατούρος Μονογιός*



 Για την Ιστορία, ο Ιωάννης Φατούρος από τα Θυμιανά και ο Κων/νος Μονογιός από το Νεχώρι κατάφεραν να θανατώσουν αρκετούς από τους Τούρκους και έπεσαν μαχόμενοι στα ρήγματα του τείχους της Μονής του Αγίου Μηνά .

Η εκπαίδευση περιλάμβανε τα αντικείμενα οργάνωσης περιπόλου από πλευράς κατανομής καθηκόντων και υλικών , ασφάλεια του χώρου εγκατάσταση- διαμονή του περιπόλου εκλογή του χώρου του ελικοδρομίου οργάνωση του χώρου και ασφάλεια αυτού , καθώς και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προσέγγιση –προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου όπου και η αποστολή περατώθηκε.

 H ομάδα κινήθηκε μετά από πορεία στην περιοχή με:
• αυτάρκεια σε επιμελητεία για 2 ημέρες
 • αρτιότητα του ατομικού εξοπλισμού
• ικανότητα αυτόνομης δράσης ως μία οργανική μονάδα
• ικανότητα για άμεση ανάληψη αποστολής και διεξαγωγής της επιχείρησης στην οργάνωση πρόχειρου ελικοδρομίου.


Ανάλυση της αποστολής της περιπόλου από τον Περιπολάρχη.

 Κατανομή καθηκόντων στους άνδρες της περιπόλου Συντονισμός - Επίλυση Αποριών - Τελευταίες λεπτομέρειες αποστολής

 Εκτέλεση Αναγνωρίσεων Περιμετρική Ασφάλεια του ΑΝΣΚ Αποκοπή Δρομολογίου από Χειριστή SMAW rocket launcher) SMAW εκτοξευτή

Τμήμα υποστήριξης ενέργειας της περιπόλου από Χειριστή ελαφρού πολυβόλου τύπου MINIMI της βελγικής FN Herstral με διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης όταν χρειαστεί .

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Ανάληψη της καθοδήγησης του ελικοπτέρου από τον σηματωρό).

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Κίνηση ελικοπτέρου προς τα εμπρός)

Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Αιώρηση ελικοπτέρου)


 Σηματοδοσία από σηματωρό για την κατεύθυνση του Ελικοπτέρου στο πρόχειρο ελικοδρόμιο (Προσγείωση ελικοπτέρου)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη του Σεαν Καρδίτσας στο χώρο εκπαίδευσης της ΣΜΥ στο Λιτόχωρο.

ΠΗΓΗ : Σεαν Καρδίτσας
Επίσκεψη  πραγματοποίησε   ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών ν. Καρδίτσας στην περιοχή «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου προκειμένου να παρακολουθήσει τη θερινή εκπαίδευση των σπουδαστών της σχολής μονίμων υπαξιωματικών. 
Ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών ν. Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά τον διοικητή  της σχολής ταξίαρχο κ. Λιάκο Γεώργιο καθώς και όλο  το  επιτελείο  για την  ξενάγηση στο χώρο εκπαίδευσης , καθώς και  για την άριστη  φιλοξενία.


Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας - Συμμετοχή στο RUN GREECE ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2016.

     Στον αγώνα RUN GREECE που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση στα Ιωάννινα συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών.
         Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαίου 2016 με συμμετοχή 3.000 ατόμων και ήταν ο τρίτος σταθμός τα Ιωάννινα, σε ένα σύνολο αγώνων που γίνονται σε πόλεις της Ελλάδος.
Η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ κατόπιν προσκλήσεως του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου συμμετείχε με την εμπειρία της περσινής συμμετοχής με 9μελές ομάδα και `ένα όχημα και μια μηχανή.
       Η ΛΕΚ επωμίστηκε την ευθύνη της παρακολούθησης του πρώτου αθλητή ως προπορευόμενο όχημα η μηχανή της ΛΕΚ με δύο διασώστες, βοήθησε στην προετοιμασία του χώρου της πλατείας, οργάνωσε τον χώρο του ιατρείου, ανέλαβε την υποστήριξη των αθλητών κατά των τερματισμό τους και γενικά στην διαφύλαξη του χώρου οργάνωσης του αγώνα όπου υπήρχε η γραμματεία του αγώνα και ο χώρος των απονομών, αλλά και όπου της ζητήθηκε από τους διοργανωτές να ενισχύσουν την προσπάθεια με την παρουσία τους.
Στο τέλος του αγώνα η ΛΕΚ δέχθηκε τα συγχαρητηρια των διοργανωτών και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κου Μάμαλη.

Το Δ.Σ. της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κο Κωνσταντίνο Μάμαλη για την εμπιστοσύνη τους και την ευγενική πρόσκληση για συμμετοχή της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός








ΕΤΗΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΣΕΚ.





Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Ελληνοκυπριακού Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Μεγάλης Βρετανίας, επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη προκειμένου να παραστούν και αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες καταδρομείς, κατά το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο που τελέστηκε στο Καβούρι, εν Αθήναις, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Της επιμνημόσυνης τελετής προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου.
Την εσπέρα του Σαββάτου 28 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνεστίαση στο νεοκλασικό κτήριο του Σαρόγλειου Μεγάρου, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και παρευρέθηκαν οι εν Κύπρω πολεμήσαντες Στρατηγοί Γλεντζές Ηλίας, Δαμασκηνός Ναπολέων, Κότσαλης Χρίστος, Μαντζουράτος Ευάγγελος, Ραφτόπουλος Κωνσταντίνος, Ροκάς Βασίλειος και Σταμάτης Ελευθέριος.
Ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, απένειμε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, την ασπίδα της ΔΕΔ/ΓΕΣ. Στην τελετή παρέστη ο Επιθεωρητής ΓΕΕΦ Ταξίαρχος Γιάγκου Γιάγκος.

ΠΗΓΗ :  http://psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=735:2016-06-08-03-37-34&catid=35:2010-02-03-17-37-00&Itemid=79 
-->

ΑΣΚΗΣΗ ( ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ) ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ « ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ 2016 ».



 Την Τετάρτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η Άσκηση ( Πολίτικης Προστασίας ) της Λέσχης μας « ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ 2016 ».
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αποστολής μας στην Πολιτική Προστασία και θα αποτελεί ετήσια αξιολόγηση προσωπικού και υλικών .
Στην άσκηση μας έλαβαν μέρος μέλη μας από τον Πολύγυρο και την Γαλάτιστα.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αποστολή έρευνας και διάσωσης εντος κτιρίου που έχει καεί ( μετά την επέμβαση της ΠΥ ). 
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τα μέλη μας επανέλαβαν αρκετές φορές και σε διαφορετικούς ρόλους το σενάριο εισόδου, έρευνας, παροχής πρώτων βοηθειών, τοποθέτησης ισχαίμου περίδεσης, τοποθέτησης τραυματία σε φορείο, μεταφοράς τραυματία με φορείο, χρήσης πυροσβεστήρα και χρήσης ατομικού ασυρμάτου.
Σε όλη την προσπάθεια μας αρωγός στην άσκηση ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ( Ν Μουδανιών και Μ Παναγίας ) η οποία διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό, ένα πυροσβεστικό όχημα για την εκπαίδευση των μελών μας και υλικά ( φορεία κλπ ), την οποία ευχαριστούμε.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο κύριο Γιάννη Δαλαμπίρα πρόεδρο της ΕΟΔ Χαλκιδικής για την βοήθεια και την στήριξη του στην Λέσχη μας όπως και για την κατανόηση του ότι μόνο με την συνεργασία θα μπορέσουμε να προστατέψουμε καλύτερα την Χαλκιδική μας, και να ξέρει ότι αυτός και οι φίλοι του είναι ευπρόσδεκτοι στις δραστηριότητες μας, το μόνο που χρειάζεται είναι ρούχα παραλλαγής και καλή διάθεση.
Τέλος ευχαριστούμε την ΛΕΦΕΔ για την παραχώρηση υλικών και τον συνάδελφο Θανάση Γ για το πανέμορφο βίντεο.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
 
ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ