Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Τρίπολης, Σχολείο Μαχητή, 23-24 Ιουλίου 2011.







Το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Τρίπολης από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Παράρτημα Τρίπολης και την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής το Σχολείο Μαχητή.

Σε συνέχεια του Σχολείου Αρχικής Εκπαίδευσης, το Σχολείο Μαχητή αποτελεί το βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την απόκτηση των στοιχειωδών γνώσεων Τακτικής (Ατομικής και Ομάδος) από τα νέα μέλη αλλά και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για επανάληψη από τα παλαιά και πιο έμπειρα μέλη.

Το Σχολείο Μαχητή περιελάμβανε αντικείμενα Ατομικής Τακτικής όπως Θέσεις Βάλλοντος, Ασφαλής Χειρισμός Όπλων, Κάλυψη - Απόκρυψη, Αθέατη Τακτική Κίνηση αλλά και αντικείμενα Τακτικής Ζεύγους και Ομάδος όπως Πυρ και Κίνηση, Επικοινωνία, Μεταφορά Φορτίου από Ζεύγος. Κάθε ένα από τα αντικείμενα αυτά είχε το θεωρητικό τμήμα του που το ακολουθούσε πρακτικό τμήμα επί του οποίου υπήρξε αξιολόγηση- απενημέρωση και εκεί φάνηκε ο ιδιαίτερος ζήλος των νέων μελών από Αθήνα και Τρίπολη που σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσιάζουν σημαντική εξέλιξη στις αντίστοιχες γνώσεις.

Η χρήση των όπλων paintball και airsoft στον χώρο του Πεδίου Βολής στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης κάνουν την όλη διαδικασία ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα -σήμα κατατεθέν της Λ.ΕΦ.Ε.Δ.- δόθηκε στο κομμάτι του Ατομικού Εξοπλισμού και στην συμβολή αυτού στην προστασία και την μαχητική ικανότητα, όπου -σε συνέχεια των διδαχθέντων στο Σχολείο Αρχικής Εκπαίδευσης- τα μέλη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες τις προσωπικές τους επιλογές και να βγάλουν τα σχετικά συμπεράσματα, καθώς οι εποχές των "γυμνών" εφέδρων ανήκουν οριστικά στο παρελθόν!

Η εκπαίδευση συνεχίστηκε με Τακτικές Περιπόλων και επαναλαμβανόμενες ασκήσεις Ταχείας Αντίδρασης σε πολλαπλά σενάρια με αποκορύφωμα την Βραδινή Άσκηση Περιπόλων όπου οι Ομάδες δοκιμάστηκαν στην αλληλοϋποστήριξη, στην επικοινωνία και στην επίτευξη Αντικειμενικών Σκοπών απέναντι σε σημαντική -αριθμητικά και ποιοτικά- δύναμη απεικόνισης.

Η πρώτη ημέρα έληξε γύρο από το παραδοσιακό τραπέζι με γουρουνοπούλα, όχι σε κάποια ταβέρνα της περιοχής αλλά ακριβώς στον χώρο στρατοπέδευσης αφού πρώτα υπήρξε μέριμνα αποκατάστασης του εξοπλισμού ώστε να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με Σωματική Βελτίωση και συνέχιση της αξιολόγησης στα αντικείμενα Ατομικής Τακτικής και ακολούθησε ιδιαίτερα εκτενές τμήμα εκπαίδευσης Τακτικής Σκοποβολής Μάχης σε επίπεδο Ατομικό, Ζεύγους και Ομάδος με πολύ αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και ακρίβειας. Στο τέλος όλα τα μέλη ήταν σε θέση να εκτελέσουν πολύ απαιτητικές "χορογραφίες" με εξαιρετικά επίπεδα επικοινωνίας και αποτελεσματικότητας!

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Πεδίο Βολής έλαβε τέλος για να την ακολουθήσει πορεία πυρασφάλειας των μελών προς το Λιμποβίσι όπου η αγάπη όλων των μελών για τη Φύση και την Ιστορία ικανοποιήθηκε με επίσκεψη στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων αλλά και στην Παναγία του Αρκουδορέματος όπου έγινε το Τάμα του Έθνους από τον Γερό του Μοριά.

Η εκεί παρουσία των Εφέδρων έδωσε μεγάλη ανακούφιση στο τοπικό πληθυσμό οτι δεν είναι μόνοι τους στην φύλαξη του Δασικού Πλούτου της Ελλάδας και φυσικά έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.

Η πορεία αφού διέσχισε το Όρος Μαίναλο κατέληξε στην Βυτίνα Αρκαδίας όπου και έγινε η λήξη της δραστηριότητας και ενημέρωση για το προσεχές εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Τρίπολης ως δημιουργός και συνεχιστής του εφεδρικού κινήματος στην Αρκαδία, απευθύνεται στους εφέδρους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, όλων τον Κλάδων, Όπλων και Σωμάτων της Πελοποννήσου που θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη συντήρηση και επαύξηση των ειδικών γνώσεων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, για την εθελοντική προσφορά αυτών προς το Κοινωνικό Σύνολο σε περιόδους εκτάκτων αναγκών, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας και για το καλό της Πατρίδας μας.

Γι’ αυτό το λόγο πρόσφατα δημιούργησε και προφίλ στο Facebook (Λεφεδ Τριπολης - Lefed Tripolis) για προβολή του πολυετούς έργου και την αύξηση της επικοινωνίας με τους αδελφούς εφέδρους.

Επικοινωνία με τη Λέσχη στο lefed.tripolis@gmail.com και στο τηλ. 6973041734.