Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου Λ.ΕΦ.Ε.Δ σχετικά με την " πατριωτική πολιτοφυλακή ".


Η Λέσχη εφέδρων ενόπλων δυνάμεων διαχωρίζει πλήρως την θέση της από την «πατριωτική πολιτοφυλακή» και όσους άλλους όψιμους «υπερασπιστές του νόμου» δηλώνουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους σε περιόδους κρίσης αντικαθιστώντας τα θεσμοθετημένα όργανα της πολτείας.

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να είναι αυτονόητο καθώς η Λ.Εφ.Ε.Δ. όπως και οι υπόλοιπες λέσχες και σύνδεσμοι εφέδρων είναι οργανωμένη σε σωματεία του Αστικού Κώδικα, αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία και εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μάλιστα η ΛΕΦΕΔ σαν αναγνωρισμένο σωματείο σε περίπτωση επιστράτευσης διαλύεται.

Οι Έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είναι ενταγμένοι επιστρατευτικά σε μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην παραμεθόριο γιατί οι ίδιοι “επιτακτικά” το ζήτησαν και σε περίπτωση που χρειαστεί θα σπεύσουν πρώτοι στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την Πατρίδα , στην “πρώτη” γραμμή, στα “σύνορα” αντιμετωπίζοντας τον εχθρό της Πατρίδας, και όχι πίσω στις γειτονιές και στις πόλεις «πολεμώντας» αυτόκλητα δικαίους και αδίκους όπως δηλώνει η «πατριωτική πολιτοφυλακή».

Οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύονται για τον καιρό του πολέμου, και θα πράξουν ότι τους πει η Πατρίδα όπως ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει το σύνταγμα πιστοί στον όρκο που έδωσαν στην ονομασία τους ως ΟΠΛΙΤΕΣ .

Ταυτόχρονα στον καιρό της ειρήνης είναι ενταγμένοι στην Πολιτική Προστασία και συνεισφέρουν στον συνάνθρωπο, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με πλούσιο και πολυετές έργο στην δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση.

Οι κύριοι της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» δεν έχουν καμία σχέση με τα σωματεία εφέδρων αφού δεν αποτελούν καν σωματείο. Αυτό ας είναι ξεκάθαρο σε όλους ώστε να μην μπερδεύουν τα νόμιμα σωματεία εφέδρων, με τέτοιες περίεργες ομάδες που δρουν αυτόκλητα σκόπιμα ή εξ αμελείας και το μόνο που καταφέρνουν έιναι να αμαυρώνουν τον θεσμό του αγνού Έφεδρου Πολίτη - Οπλίτη.

ΠΗΓΗ : Λ.ΕΦ.Ε.Δ.