Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012 - Γράφει ο Υπασπιστής.




Γράφει ο Υπασπιστής.



ΠΗΓΗ : http://olympia.gr/2012/03/20/makedonomaxos/

Δεν ξέρω με τί ακριβώς να αρχίσω και τί να πρωτοαναφέρω! Το μυαλό δεν μπορεί να περιγράψει αυτά που βιώνει η καρδιά, γι’ αυτό και θα αφήσω αυτήν να “γράψει” στο χαρτί προσδοκώντας την επιείκιά σας γι’ αυτήν μου την αδυναμία…

Τρείς ημέρες στην ακριτική Ξάνθη, τρείς ημέρες εκεί, δίπλα στους Έλληνες των συνόρων, στους Έλληνες, οι οποίοι βιώνουν την κρατική αδιαφορία και την εγκατάλειψη στον μέγιστο βαθμό και πού όμως η καρδιά τους χτυπάει πιο δυνατά και πιο αληθινά για την Ελλάδα!

Δεν είχα ποτέ, μέχρι εφέτος, την τύχη να πατήσω τα δοξασμένα αυτά χώματα και μάλιστα όχι ως απλός πολίτης, αλλά ως ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ, ως εθελοντής έφεδρος Καταδρομέας! Ως ένα ενεργό μέλος της συντεταγμένης Ελληνικής δημοκρατικής πολιτείας, η οποία αιμορραγεί και στα τραύματα της οποίας, καλούμαι σύννομα ως εθελοντής έφεδρος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όπως εξάλλου έχω ορκιστεί κατά την διάρκεια της θητείας μου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σταυρούπολη Ξάνθης λοιπόν, το σημείο ενάρξεως της ασκήσεως και χώρος διεξαγωγής η ευρύτερη περιοχή. Πάνω από 200 έφεδροι απ’ όλη την Ελλάδα τίμησαν την ετήσια άσκηση της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. και έδωσαν το δυναμικό παρόν τους, γεμίζοντας με περίπολα όλα τα γύρω βουνά! Αντιστοίχως, οφείλω να ομολογήσω, ότι και η Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. με την σειρά της τίμησε με την εξαιρετική και αρτιότατη οργάνωση και δομή της ασκήσεως, όλους αυτούς τους εφέδρους, οι οποίοι παράτησαν σπίτια, οικογένειες, εργασίες και αντί να κάτσουν αδρανείς μπροστά σε μία τηλεόραση το Σαββατοκύριακο, προτίμησαν να ταλαιπωρηθούν, να κρυώσουν, να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους και το βασικότερο να εκπαιδευτούν και να ανιχνεύσουν την περιοχή αυτή.

Πρόσωπα ανδρικά και γυναικεία, τα οποία μόνο με μια ματιά μετέδιδαν αυτήν την αύρα, αυτό το Ελληνικό συναίσθημα της Ρωμηοσύνης, που διψάει για Ελευθερία, αγνοώντας κάθε κίνδυνο και εμπόδιο. Πρόσωπα, για να το πω πιο απλοϊκά, εξοικειωμένα ιδία βουλήσει με την παραλλαγή, με την ταλαιπωρία και την άσκηση, πρόσωπα που είτε υπηρέτησαν την θητεία τους και είναι έφεδροι είτε πρόκειται να την υπηρετήσουν στο μέλλον. Ένα σύνολο λοιπόν με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας, άμιλλας αλλά και ευθύνης και τιμής προς τον τόπο.

Δεν θα πω λεπτομέρειες περί της ασκήσεως και δεν θα περιγράψω με λεπτομέρειες το τί ακριβώς έγινε και το πώς διεξήχθη για ευνόητους λόγους, όσοι ήταν παρόντες εξάλλου το έζησαν και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έλθουν να συμμετάσχουν ελεύθερα.

Θα πώ όμως με χαρά, ότι είδα και βίωσα πνεύμα ομάδας, με συνοχή και εμπιστοσύνη του ενός στον άλλο. Είδα εξοικείωση με τεχνικές και διάθεση βελτιώσεως και αποδοχής του λάθους, όταν γινόταν κάποια παρατήρηση. Έμαθα και αντάλλαξα ιδέες , εφάρμοσα τακτικές και νέες μεθόδους, συνέκρινα υλικά και εξαρτήματα. Γενικώς ξαναθυμήθηκα πράγματα και έμαθα νέα και μάλιστα μέσα από την πράξη.

Είδα υπακοή και τάξη, θυμήθηκα για άλλη μια φορά πόσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα κομμάτι σοκολάτας μέσα στην παγερή νύχτα, που σου προσφέρει ο συνάδελφός σου και το μοιράζεται μαζί σου, είδα και βίωσα ξανά το συναίσθημα του να νιώθεις προέκταση του συναδέλφου σου την ώρα της επιχειρήσεως. Είδα και πάλι πώς είναι να γνωρίζεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ομάδος σου και με βάση αυτά να προσαρμόζεις την αποστολή, ώστε και να διατηρηθεί ακέραια η επιχειρησιακή κατάσταση της ομάδος αλλά και να επιτύχει ο αντικειμενικός σκοπός.

Ένιωσα ασφάλεια, όταν συνειδητοποίησα, ότι το δίδυμό μου ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν δίπλα μου και μπορούσε από τον ρυθμό αναπνοής μου και από τις κινήσεις μου να καταλάβει τις δυνάμεις μου, την ψυχολογία μου και τις σκέψεις μου καθώς και εγώ τις δικές του. Όταν καταλάβαινα, τί θα κάνει, επειδή έχω μάθει τον τρόπο δράσεως του και εκείνος τον δικό μου και συντονιζόμαστε άμεσα, ιδιαιτέρως όταν έτσι λειτουργούσε όλο το περίπολο.

Μέτρησα τις δυνάμεις μου, τα όρια μου ξανά, θυμήθηκα και πάλι, ότι όσο γυμνασμένος και να είσαι κάποια στιγμή τα σωματικά αποθέματα δυνάμεων τελειώνουν!! Ναι, τελειώνουν, ακόμα και για τους πιο γυμνασμένους και αυτό που μένει είναι Η ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΨΥΧΗ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΆ, ΣΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ! Όσο πιο εντυπωμένα είναι αυτά μέσα σου, τόσο η καρδιά βγάζει δυνάμεις! Πόσες φορές το άκουσα αυτό στις Καταδρομές και πόσες φορές το είδα στην πράξη, δεν λέγεται!

Αναλογίστηκα πόσοι Έλληνες μαχητές άφησαν το κορμί τους στα μέρη αυτά σε παλαιότερες εποχές της Ελληνικής μας ιστορίας, με ελάχιστο τεχνικό εξοπλισμό, σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αλλά με ΚΑΡΔΙΕΣ ΛΕΟΝΤΩΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ! Πόσοι Έλληνες έδωσαν μάχες στα βουνά αυτά για να έχουμε εμείς σήμερα Συντεταγμένο Κράτος, με Σύνταγμα, με Νόμους και Θεσμούς! Αναλογίστηκα τον Παύλο Μελά και τον Τέλλο Άγρα και την ζωή τους και ένιωσα τόσο ασήκωτο ηθικό βάρος συγκρίνοντας την σημερινή ελληνική πραγματικότητα αλλά και υπερηφάνια γιατί είμαι τυχερός να έχω τέτοια ιστορία με τέτοιους άνδρες παραδείγματα!

Επίσης χάρηκα, γιατί γνώρισα ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, με διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες, με διαφορετικές καθημερινές ζωές και διαφορετικά επί μέρους προβλήματα ο καθένας στην ζωή του. Όλοι όμως έχουμε κοινά στοιχεία, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και ελπίδες και γίναμε μία μεγάλη παρέα! Δεθήκαμε ως συμπολίτες και ως συνέλληνες, έστω και για λίγο και νιώσαμε την ζεστασιά της παρέας και της συντροφικότητος! Δώσαμε και πήραμε θάρρος ο ένας από τον άλλο!

Αισθάνθηκα εν τέλει ευχαρίστηση, όταν διεπίστωσα, ότι τελικά τίποτε δεν πάει χαμένο, ότι καμία προσπάθεια και γνώση, όποτε και όπως προσφέρεται δεν πάει χαμένη, καταχωρείται στο μυαλό, στην καρδιά και βγαίνει στην πράξη.

Σας φαίνονται υπερβολικά και πολύ ουτοπικά όλα αυτά, έτσι? Σας φαίνεται το άρθρο αυτό ενδεχομένως φτιαχτό και επιτηδευμένο? Ότι γράφτηκε δήθεν επικοινωνιακά? Ότι μάλλον αναφέρομαι σε άλλη χώρα, σε άλλους πολίτες, άλλης εθνικότητος? Και όμως, ΟΧΙ !

Αναφέρομαι σε Έλληνες του 2012, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει μίαν άλλη νοοτροπία, έναν άλλον τρόπο ζωής και αντιμετώπισης των πραγμάτων, πιό πνευματικό, πιό ασκητικό, πιο μαχητικό, πιο ενεργό και δραστήριο, με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων μας, το γενικον καλόν και όχι το ατομικό δικό του!

Είτε το πιστεύετε είτε δεν το πιστεύετε και το θεωρείτε γραφικό, αυτό είναι ένα μέρος της “γεύσεως” την οποία μας άφησε αυτή η άσκηση. Σαφώς και όλα τέλεια δεν είναι ποτέ και πουθενά, δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν, όμως το απόσταγμα όλης αυτής της δραστηριότητος ήταν ΧΑΡΑ, ΓΝΩΣΗ, ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ!

Η Ελλάς μπορεί να κοιμάται και να είναι ράθυμη κάποιες στιγμές, να ξέρουν όμως όσοι την επιβουλεύονται, ότι έχει το ένα μάτι πάντοτε ανοιχτό και ότι από στόμα της δύο πράγματα θα ακούσεις : ¨Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν Με¨ και ¨Μολών Λαβέ¨ !

Σ.Ε.Α.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΝΕΟ Δ.Σ.



Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρέλαση Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25η Μαρτίου 2012.



Παρέλαση της ΛΕΦΕΔ στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2012.

ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένστολα τμήματα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων παρέλασαν κατόπιν αδείας του Αρχηγού του ΓΕΕΦ στη Λεμεσό και την Κακοπετριά, το πρωινό της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012.
Ως αντικειμενικός σκοπός της παρουσίας των εφέδρων καταδρομέων στον εθνικό εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οριοθετήθηκε η καλλιέργεια αγωνιστικού φρονήματος στον πληθυσμό, η σφυρηλάτηση αγαθών σχέσεων μεταξύ των πολιτών και των μονίμων στελεχών, η διατράνωση της πίστης στην απαραίτητη εθνική ομοψυχία και η προβολή με κάθε μέσο της Εθνικής μας Φρουράς.
Παρελαύνοντας οι έφεδροι καταδρομείς κατέθεσαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στην ηρωική κλεφτουριά, η οποία κατέγραψε με βαρύτατο τίμημα τις εξοχότερες σελίδες στη νεότερη ελληνική ιστορία μας.

ΠΗΓΗ : http://www.psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=489:------------25--1821&catid=39:2010-02-06-08-48-59&Itemid=79

Σ.Ε.Α.Ν. ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

ΣΥΝΔΕΣΝΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μέ ἐθνική ὑπερηφάνεια ἑορτάζουμε τήν ἐπέτειο τῆς 25ης Μαρτίου ,τήν παλιγγενεσία τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους ,τήν ἀναγέννηση τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους καί συγχρόνως τιμοῦμε μέ θρησκευτική κατάνυξη τόν Εὐαγγελισμό τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.
Μέ συγκίνηση καί εὐλάβεια ἀποδίδουμε φόρο τιμῆς καί εὐγνωμοσύνης στούς Ἥρωες τῆς ἐπανάστασης τοῦ 1821 ἡ ὁποία ἀποτελεῖ τό σπουδαιότερο γεγονός τῆς Νεότερης Ἑλληνικῆς Ἱστορίας ἀλλά καί τῆς παγκόσμιας γιατί ὕπηρξε ἡ πρώτη Ἐθνική Ἐπανάσταση πού παραδειγμάτισε καί τούς ὑπόλοιπους σκλαβωμένους λαούς τῆς Εὐρώπης .
Δέν πρέπει λοιπόν νά λησμονοῦμε ποτέ, οἱ σημερινοί Ἕλληνες ὅτι ὀφείλουμε τήν Ἐλευθερία, τήν Ἐθνική μας ὑπόσταση καί ὑπερηφάνεια, τήν πρόοδο καί τήν εὐημερία μας στούς ἀγῶνες καί τίς θυσίες τῶν ἀγωνιστῶν τοῦ 1821.
Σήμερα ὅλοι οἱ Ἕλληνες, εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νά διαφυλάξουμε τήν πνευματική καί πολιτική παράδοση στήν ὁποία στηρίχθηκε ἡ ἐπανάσταση τοῦ 21, πού δέν ἐξετάζεται μόνο ὡς Στρατιωτικό γεγονός Πανευρωπαϊκῆς ἀκτινοβολίας ἀλλά καί ὡς πνευματικός ἀγώνας ἑνός λαοῦ πού πιστεύει στήν ἀξία τῆς ἐλευθερίας καί ὑπηρετεῖ σέ ὅλες τίς ἐποχές, τίς ἀκατάλυτες ἀρχές τῆς δημοκρατίας καί τῆς Ἀρετῆς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Σ.Ε.Α.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ Π.Σ.Ε.Ε.Δ.-Σ.Α.Κ. 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ.



Η Παρέλαση των Εφέδρων στο Παλαιό Φάληρο ήταν η μοναδική χωρίς επεισόδια. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη στους Διοργανωτές και στους Εφέδρους Κομάντος που έλαβαν μέρος..


Η Παρουσία τους ήταν άκρος εντυπωσιακή και οι δημότες του Παλαιού Φαλήρου τους καταχειροκρότησαν...
 
ΠΗΓΗ : ΠΣΕΕΔ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ! ! !


ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗ !!!!
 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ( ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ) - Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος - Ο δοσίλογος κατοχικός πρωθυπουργός.



Στις 27 Απριλίου 1941, με την είσοδο του γερμανικού στρατού στην Αθήνα, ο γερμανόφιλος Λογοθετόπουλος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να συγχαρούν το γερμανό πρέσβη για την «επιτυχία» της χώρας του. Λίγες ημέρες αργότερα διορίσθηκε αντιπρόεδρος και υπουργός Προνοίας και Παιδείας στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου. Τον επόμενο χρόνο, ενώ η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα, ίδρυσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στα τέλη του 1942 διορίστηκε πρωθυπουργός της ναζιστικής «Ελληνικής Πολιτείας». Η κυβέρνησή του ανέλαβε να επιστρατεύσει έλληνες που θα πολεμούσαν ως εθελοντές στο Ανατολικό Μέτωπο ή θα εργάζονταν σε γερμανικά εργοστάσια, αλλά και τα δύο σχέδια απέτυχαν χάρη στη λαϊκή κατακραυγή. Τελικά η θητεία του διήρκεσε μόλις τέσσερις μήνες, αφού τον Απρίλιο του 1943 οι γερμανοί τον αντικατέστησαν με τον Ιωάννη Ράλλη, επιθυμώντας έναν πιο δυναμικό πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του αναδυόμενου ΕΑΜ. Στα απομνημονεύματά του ο Λογοθετόπουλος αξιοποιεί την «απόλυσή» του για να σώσει την υστεροφημία του, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός λόγος της ήταν οι διαρκείς αντιρρήσεις που έφερνε στους κατακτητές.

Με την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής το φθινόπωρο του 1944, ο Λογοθετόπουλος διέφυγε στη Γερμανία και εκεί τελικά παραδόθηκε στον Αμερικανικό Στρατό. Το 1945 καταδικάστηκε ερήμην από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων σε ισόβια κάθειρξη, για τη συνεργασία του με το στρατό κατοχής.

Το 1946 μεταφέρθηκε με αμερικανικό μεταγωγικό αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Όμως το 1951 του απενεμήθη χάρη και έτσι πέθανε εκτός φυλακής, στιγματισμένος και περιφρονημένος, δέκα χρόνια αργότερα.Όπως και οι άλλοι δύο κατοχικοί πρωθυπουργοί, έτσι και ο Λογοθετόπουλος παρουσίασε την απολογία του σε βιβλίο με τίτλο «Ιδού η αλήθεια» (Αθήναι 1948, 207 σελίδες).

Σήμερα θεωρείται ως μία από τις εξέχουσες μορφές της Ιατρικής στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο η επιστημονική προσφορά του σκιάζεται από την πολιτική δράση του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκτός από πρωθυπουργός της δωσιλογικής κυβέρνησης ήταν και ιδεολογικά ναζιστής, έχοντας αρθρογραφήσει σχετικά σε κατοχικά έντυπα. Κατηγορείται επίσης ότι έκλεισε τα μάτια απέναντι στα σχέδια των κατακτητών για εξολόθρευση των ελλήνων Εβραίων, παρά τις εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και άλλων δημοσίων προσώπων της εποχής εκείνης.

Π.Ο.Ε.Δ - .70 χρόνια απο την ίδρυση του ΄΄ Ιερού Λόχου΄΄ Μέσης Ανατολής.


70 χρόνια απο την ίδρυση του ΄΄ Ιερού Λόχου΄΄ Μέσης Ανατολής.


Όπως είχαμε προαναγγείλει η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει και προετοιμάσει από καιρό την οργάνωση ιστορικής εκδηλώσεως, για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΄΄ Ιερού Λόχου΄΄ Μέσης Ανατολής.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου Δημ. και θα γίνει την 31η Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00 στην αίθουσα τιμών της ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

•Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΕΔ
•Χαιρετισμός Υπουργού Εθνικής Άμυνας
•Ομιλία με θέμα ΄΄ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΄΄Μέσης Ανατολής από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Φωτόπουλο Χρήστο.
•Απονομή αναμνηστικών σε βετεράνους πολεμιστές του Ιερού Λόχου.
•Εθνικός Ύμνος.

Η Ομοσπονδία σε συνδυασμό την μεγάλη αυτή εκδήλωση και την Ετήσια Τακτική Γενικής Συνέλεύση την 1η Απριλίου 2012 [ώρα 12.00] στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης

Παρακαλεί Η συμμετοχή των Λεσχών και στις δύο εκδηλώσεις να είναι μαζική. Όσες Λέσχες αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις επιβάλλετε να φέρουν και τα λάβαρά τους.
 
ΠΗΓΗ : http://tolmon.gr/

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΦΟΥ.


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2012, δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων διένυσαν τροχάδην την απόσταση μεταξύ Τσάδας και κεντρικής πλατείας της Πάφου, αποτίνοντας φόρο τιμής στον ήρωα και ποιητή του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

ΠΗΓΗ : http://www.psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=484:2012-03-15-19-33-12&catid=39:2010-02-06-08-48-59&Itemid=79



ΝΕΟ Δ.Σ. Σ.Ε.Α.Ν. ΣΑΜΟΥ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

 
ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ
ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
www.lefed-attica.gr
e-mail: lefed@lefed-attica.gr
Χαϊδάρι, 16 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εμείς...

Οι Πολίτες – Οπλίτες της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ...
Οι Παλαιοί Στρατιώτες...Πιστοί στον Όρκο μας...
Συνεπείς στις Αρχές και τις Αξίες μας...
Έχοντας συνείδηση του Ιστορικού μας ΧΡΕΟΥΣ,
Σε πείσμα των προδοτών, των ξεπουλημένων, των δειλών...

ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ...

Για μία ακόμα φορά...στέλνοντας προς ΟΛΟΥΣ ένα μήνυμα:
Ακόμα και αν όλα γύρω μας γκρεμιστούν...
Ακόμα και αν όλοι οι άλλοι δειλιάσουν...
Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα Όπλα...
Δεν θα Παραδοθούμε...191 χρόνια μετά...
και ως το τέλος του Κόσμου...
«ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ»,

είμαστε πάντα Έλληνες.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ,

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.

Ειναι καθήκον όλων μας, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας και για να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους υπόλοιπους Έλληνες.
Η παρέλαση θα λάβει μέρος την 25η Μαρτίου στις 11:00 στην Λεωφόρο
Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι.
Προσκαλούμε όλους τους Εφέδρους να ενωθούν μαζί μας για το κοινό
καλό.

-Ο-
Πρόεδρος


Καγκελίδης Ελευθέριος
Τηλ. 697.493.9272



-Ο-
Γενικός Γραμματέας

Σαράφης Θεόδωρος
Τηλ. 694.627.413

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου Λ.ΕΦ.Ε.Δ σχετικά με την " πατριωτική πολιτοφυλακή ".


Η Λέσχη εφέδρων ενόπλων δυνάμεων διαχωρίζει πλήρως την θέση της από την «πατριωτική πολιτοφυλακή» και όσους άλλους όψιμους «υπερασπιστές του νόμου» δηλώνουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους σε περιόδους κρίσης αντικαθιστώντας τα θεσμοθετημένα όργανα της πολτείας.

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να είναι αυτονόητο καθώς η Λ.Εφ.Ε.Δ. όπως και οι υπόλοιπες λέσχες και σύνδεσμοι εφέδρων είναι οργανωμένη σε σωματεία του Αστικού Κώδικα, αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία και εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μάλιστα η ΛΕΦΕΔ σαν αναγνωρισμένο σωματείο σε περίπτωση επιστράτευσης διαλύεται.

Οι Έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είναι ενταγμένοι επιστρατευτικά σε μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην παραμεθόριο γιατί οι ίδιοι “επιτακτικά” το ζήτησαν και σε περίπτωση που χρειαστεί θα σπεύσουν πρώτοι στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την Πατρίδα , στην “πρώτη” γραμμή, στα “σύνορα” αντιμετωπίζοντας τον εχθρό της Πατρίδας, και όχι πίσω στις γειτονιές και στις πόλεις «πολεμώντας» αυτόκλητα δικαίους και αδίκους όπως δηλώνει η «πατριωτική πολιτοφυλακή».

Οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ εκπαιδεύονται για τον καιρό του πολέμου, και θα πράξουν ότι τους πει η Πατρίδα όπως ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει το σύνταγμα πιστοί στον όρκο που έδωσαν στην ονομασία τους ως ΟΠΛΙΤΕΣ .

Ταυτόχρονα στον καιρό της ειρήνης είναι ενταγμένοι στην Πολιτική Προστασία και συνεισφέρουν στον συνάνθρωπο, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με πλούσιο και πολυετές έργο στην δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση.

Οι κύριοι της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» δεν έχουν καμία σχέση με τα σωματεία εφέδρων αφού δεν αποτελούν καν σωματείο. Αυτό ας είναι ξεκάθαρο σε όλους ώστε να μην μπερδεύουν τα νόμιμα σωματεία εφέδρων, με τέτοιες περίεργες ομάδες που δρουν αυτόκλητα σκόπιμα ή εξ αμελείας και το μόνο που καταφέρνουν έιναι να αμαυρώνουν τον θεσμό του αγνού Έφεδρου Πολίτη - Οπλίτη.

ΠΗΓΗ : Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6 ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ 3421/2005 - ΦΕΚ 302/Α'/13.12.2005 ΑΡΘΡΑ 49 - 50.

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Τ Ι Π Ο Τ Α ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.


ΝΟΜΟΣ 3421/2005 - ΦΕΚ 302/Α'/13.12.2005 ΑΡΘΡΑ 49 - 50

Αρθρο 49

Στρατιωτικές υποχρεώσεις εφέδρων

1. Στην εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων εγγράφονται, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, οι οπλίτες και οι έφεδροι οπλίτες που απολύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και οι αστυφύλακες και αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και αντίστοιχα των υπολοίπων Σωμάτων, που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με τις ειδικές για αυτούς διατάξεις και δεν έχουν εγγραφεί στην εφεδρεία Σώματος.

2. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση εκπλήρωσης εφεδρικής στρατιωτικής υποχρέωσης οι αναφερόμενοι στις υποπαραγράφους α' και β' της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του νόμου αυτού. Αυτοί δεν εγγράφονται στην εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων και εφόσον έχουν εγγραφεί, διαγράφονται.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται:
α. Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής από την εφεδρεία.
β. Η διαδικασία κατανομής των εφέδρων στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
γ. Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία μεταφοράς από την εφεδρεία κλάδου στην εφεδρεία άλλου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Οι υποχρεώσεις των εφέδρων και οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης τους.
ε. Ο τρόπος και η διαδικασία πρόσκλησης των εφέδρων για εκτέλεση στρατιωτικής υπηρεσίας.
στ. Οι εξαιρούμενοι από την πρόσκληση για κατάταξη έφεδροι.
ζ. Η διαδικασία και ο τρόπος κατάταξης των εφέδρων.
η. Η διάρκεια της εφεδρικής υποχρέωσης και η διαδικασία απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις των οπλιτών από την εφεδρεία.
θ. Οι άδειες που χορηγούνται στους εφέδρους και ο χρόνος που δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.
ι. Κάθε λεπτομέρεια, αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

4. Οι έφεδροι εγγράφονται στην εφεδρεία του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι απομακρυνόμενοι ή απολυόμενοι ή αποβαλλόμενοι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.), μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εγγράφονται στην εφεδρεία του Στρατού Ξηράς.

5. Οι έφεδροι που κατατάσσονται ως Επαγγελματίες Οπλίτες, εγγράφονται στην εφεδρεία του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο υπηρέτησαν ως Επαγγελματίες Οπλίτες, εφόσον η διάρκεια της διανυθείσας υπηρεσίας τους είναι τουλάχιστον ίση με την πραγματική στρατιωτική υπηρεσία που καθορίζεται κάθε φορά, για την απόλυση των οπλιτών πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης του κλάδου αυτού.

6. Οι έφεδροι που αρνούνται να παραλάβουν οποιοδήποτε στρατιωτικό έγγραφο διώκονται κατά τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων τους.


Αρθρο 50

Εφεδρεία οπλιτών Σωμάτων

1.  Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας και του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία μεταφοράς εφέδρων από την εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων στην εφεδρεία των Σωμάτων.

2.  Οι μεταφερόμενοι σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο έφεδροι διέπονται από τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την εφεδρεία των Σωμάτων αυτών.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ.


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α) !


Ως Γραμματέας του Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Σ.Ε.Ε.Δ.Α) που είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) θα ήθελα να διαχωρίσω πλήρως την θέση μας σε σχέση με την γενικότερη αντίληψη που έχει ο κ. Ανεστόπουλος και η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» για την εφεδρεία. Τόσο ο ΣΕΕΔΑ όσο και όλα τα σωματεία εφέδρων που συμμετέχουν στην Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. δεν έχουν ως σκοπό την συγκρότηση αυτόνομων πυρήνων που θα λειτουργήσουν σε περιόδους “κρίσης”. Σ όλες τις περιόδους, είτε ομαλές είτε “κρίσεως”, το δικαίωμα χρίσης βίας και προάσπισης της τάξης το έχει το κράτος, όπως ακριβώς καθορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Η χρήση ή απειλή χρήσης βίας από τους πολίτες αποτελεί παράνομη ενέργεια που καταδικάζουμε απερίφραστα (εκτός από τις περιπτώσεις νόμιμης ...αυτοάμυνας όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία). Οι σύλλογοι των εφέδρων, που είναι νόμιμα σωματεία εγκεκριμένα από το πρωτοδικείο, ούτε εκπαιδεύουν, ούτε προτρέπουν τα μέλη τους να ενεργήσουν εναντίων οποιουδήποτε. Σκοπός μας δεν είναι να προετοιμαστούμε κατά εσωτερικών ή εξωτερικών “εχθρών”, ούτε να χαράξουμε την αμυντική πολιτική της χώρας. Βάση δε των καταστατικών μας ακόμα και οι πολιτικές συζητήσεις απαγορεύονται αυστηρά καθώς οι δραστηριότητες μας δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Μοναδικός μας σκοπός είναι να παρέχουμε σωστά εκπαιδευμένους έφεδρους στρατιώτες στις επιστρατευόμενες μονάδες, όταν και εφόσον η αρμόδια αρχή το ζητήσει. Ως πολίτες πιστεύουμε πως αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων προασπίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και συμβάλουμε στην διατήρηση της ειρήνης. Δεν ήμαστε Τάγματα που θα δράσουμε είτε αυτόνομα είτε με την συνδρομή του κράτους. Δεν έχουμε επιχειρησιακή δομή και λειτουργία. Η μόνη δράση μας ως ομάδας είναι στα πλαίσια δασοπροστασίας και γενικότερα στη αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Όλες μας οι δραστηριότητες είναι νόμιμες και δημόσιες και για τον λόγο αυτό καλούμε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.
Οι Σύλλογοι των Εφέδρων λειτουργούν στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς ο κ. Ανεστόπουλος δίνει με τις δηλώσεις του λανθασμένη εικόνα για τους σκοπούς της εφεδρείας. Τα όσα λέει εκφράζουν την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» και μόνο.
 
 
ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Ε.Δ.Α.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ - Σχετικά με τις δραστηριότητες των Εφέδρων... !



Τα τελευταία 24ωρα διάφορες δημοσιογραφικές πένες συκοφαντούν το κίνημα των εφέδρων πολιτών - οπλιτών ως "Ελληναράδες", κάνοντας λόγο για "επιστροφή των ταγμάτων ασφαλείας" κλπ. Βέβαια βρίσκουν πρόσχημα και από κάποιες "πολιτοφυλακές" που εμφανίστηκαν προσφάτως, και που ουδεμία σχέση έχουν με τον υγιή κορμό των εφέδρων. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βάζει τα πράγματα στη θέση τους...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.)

12.03.2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή, κυρίως, το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (04.03.2012), και άλλα ανάλογα κατά καιρούς δημοσιεύματα σχετικά με τις δραστηριότητες των σωματείων Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών - Οπλιτών, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής, τουλάχιστον όσον αφορά τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα υποχρεούται να συνεισφέρει στην Άμυνα της Πατρίδας (Σύνταγμα αρθ. 4 παρ. 6), ενώ όσοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εντάσσονται στην Εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων (Ν. 3421/2005 αρθ. 49 παρ. 1). Για την οργάνωση του θεσμού της Εφεδρείας είναι υπεύθυνη η ΓΕΣ/ΔΕΣ στην ιστοσελίδα της οποίας περιγράφεται και η λειτουργία της Εφεδρείας και του συστήματος επιστρατεύσεως, καθώς και οι λόγοι που επιβάλλουν τη διατήρηση της εφεδρείας και τη διαρκή μετεκπαίδευσή της. Ενώ, όμως, όλα αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι γνωστό ότι οι Έφεδροι στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μετεκπαιδεύονται, αλλά πολύ περισσότερο δεν εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Για όποιον μπορεί και παρακολουθεί αντικειμενικά, ψύχραιμα και μακριά από κομματικές ιδεολογικές περιχαρακώσεις τους περιφερειακούς και παγκόσμιους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς που επηρεάζουν και την χώρα μας, είναι προφανές ότι η ισχυρή αμυντική θωράκιση της Ελλάδος με γνώμονα πρωτίστως την αποτροπή είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ανάπτυξης, ενός αξιοπρεπούς βιωτικού επιπέδου και μίας αξιοσέβαστης θέσης στο ευρύτερο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Εσφαλμένως, κατά τη γνώμη μας, θεωρείται ότι αυτό επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα αγνοείται προκλητικά ο ανθρώπινος παράγων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι Έφεδροι.

Την απουσία αυτή της Πολιτείας στο χώρο της Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα στον τομέα της επιχειρησιακής ετοιμότητος της Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, έρχονται να καλύψουν οι Εθελοντές Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, οργανωμένοι σε σωματεία του Αστικού Κώδικα, αναγνωρισμένα από την Ελληνική Πολιτεια κι εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν πρόκειται, επομένως, για παραστρατιωτικές οργανώσεις - με όποιους συνειρμούς επιδιώκεται να δημιουργήσει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός - αλλά για σωματεία εφέδρων στρατιωτικών, όπως περιγράφονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σκοπός των σωματείων αυτών είναι να παρέχουν στα μέλη τους τη στρατιωτική εκπαίδευση που θα έπρεπε να τους παρείχε η Πολιτεία, ώστε αυτοί οι Έφεδροι να είναι σε θέση να εκπληρώσουν την αποστολή τους όποτε τους ζητηθεί, όπως αυτή προβλέπεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, δηλ. η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής ανεξαρτησίας και σε καμία περίπτωση η άσκηση αστυνομικής καταστολής. Για μία ακόμη φορά ο Εθελοντισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία από ευαισθητοποιημένους πολίτες επιχειρεί με ελάχιστες δυνάμεις να καλύψει το τεράστιο κενό της Πολιτείας στο χώρο της Άμυνας, αλλά και πολλές φορές και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Είναι λυπηρό δε, αν όχι σκόπιμο, ενώ ο «εθελοντισμός» σε κάθε άλλη περίπτωση εκθειάζεται, στον χώρο της Εθνικής Άμυνας να στοχοποιείται και να δυσφημείται συστηματικά από συγκεκριμένα ενημερωτικά έντυπα και πολιτικούς χώρους.

Τα μέλη μας, δηλαδή εμείς οι απλοί Έλληνες Εθελοντές Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες, οι συνάδελφοί σας, οι γείτονές σας, οι γονείς σας, τα αδέρφια σας, τα παιδιά σας, οι γνωστοί καθημερινοί συνάνθρωποί σας, θεωρούμε χρέος μας να αφιερώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην υπηρέτηση της ιδέας του ΠΟΛΙΤΗ - ΟΠΛΙΤΗ, η οποία αποτελεί μία ιστορική παρακαταθήκη 2.500 ετών (ήδη από τη Μάχη του Μαραθώνα, η οποία διασφάλισε τη δημιουργία αυτού που αποκαλείται σήμερα «ευρωπαϊκό κεκτημένο»), στερώντας χρόνο από τις οικογένειές μας και την ξεκούρασή μας κι επενδύοντας το υστέρημά μας στην αγορά εξοπλισμού και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών σχολείων και ασκήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αποκλειστικό στόχο έχουν τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των ικανοτήτων που επιβάλλεται να διαθέτει κάθε μαχητής στο σύγχρονο πεδίο της μάχης Μόνιμος ή Έφεδρος - τα εχθρικά πυρά δεν κάνουν τέτοιες διακρίσεις.

Μέρος αυτών των ικανοτήτων πρέπει να αποτελεί και η μάχη σε αστικό περιβάλλον, όσον αφορά τις ΣΕΑΕ (Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους). Σημειώνεται ότι αυτή αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης τόσο των στρατευσίμων του ΕΣ όσο και κάθε μαχητή πλέον σε όλους τους σύγχρονους στρατούς και υπαγορεύεται από το γεγονός της εκτεταμένης αστικοποιήσεως ανά τον πλανήτη που έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικές συγκρούσεις στην εποχή μας να διεξάγονται όλο και σε μεγαλύτερο ποσοστό σε αστικές περιοχές. Επομένως, στόχος της εν λόγω εκπαιδεύσεως είναι η αύξηση της επιβιωσιμότητος των Εφέδρων σε στρατιωτικές και όχι, βέβαια, κατασταλτικές επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον. Εξάλλου, η «καταστολή λαϊκών κινημάτων» δεν θα μπορούσε να είναι αποστολή των Εθελοντών Εφέδρων, διότι θα έπρεπε να στραφούν κατά του ίδιου τους του εαυτού. Είναι δε αυτονόητο ότι με πρόβλεψη του καταστατικού κάθε σωματείου αλλά και της Ομοσπονδίας απαγορεύονται πολιτικές συζητήσεις, ενώ οι συντάκτες και οι αναγνώστες του άρθρου του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, θα εκπλαγούν ίσως να μάθουν ότι στους Εθελοντές Εφέδρους εκπροσωπούνται Έλληνες Πολίτες όλου του πολιτικού - κομματικού φάσματος.

Ελπίζουμε το παρόν δελτίο τύπου να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και να τύχει φυσικά δημοσίευσης από τα έντυπα που είχαν την καλοσύνη να ασχοληθούν μαζί μας. Σημειώνεται ότι το παρόν εκφράζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και τα σωματεία - μέλη της και όχι όλους όσοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται Πολίτες - Οπλίτες ή οποιαδήποτε «Πολιτοφυλακή». Εξάλλου, ο τίτλος του «Πολίτη - Οπλίτη» δεν μπορεί να είναι μία πρόσκαιρη διακήρυξη αλλά μία στάση ζωής που απαιτεί μακρόχρονη συνέπεια και ακούραστη προσπάθεια και προσήλωση στην επίτευξη του σκοπού του.
Κλείνοντας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς τους συντάκτες που ασχολήθηκαν ή επιθυμούν να ασχοληθούν στο μέλλον με τα θέματα των Εθελοντών Εφέδρων Πολιτών - Οπλιτών κι ενδιαφέρονται να κάνουν ένα εμπεριστατομένο ρεπορτάζ να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητές μας.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.)

ΠΑΝΕΕΑ
ΛΕΦΕΔ
ΠΕΝΕΦΥΟ
ΣΣΑΕ
ΣΕΕΔΑ
ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΗΓΗ : http://www.enkripto.com/2012/03/blog-post_7374.html#.T16Ynl_RIcA.facebook