Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας - Συνδρομή στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου.

   Στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα Ιονίου (Ράλλυ Ιονίου) συνέδραμε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας  μετά από αίτημα  του Λιμεναρχείου Πρέβεζας. Συγκεκριμένα η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ με την Ομάδα Υγρού Στοιχείου (Ο.Υ.Σ.) συνέδραμε στον τερματισμό της 1ης Ιστιοδρομίας από την Κέρκυρα όπου ξεκίνησε ο αγώνας με λήξη της 1ης ιστιοδρομίας στο λιμάνι της Πρέβεζας. Η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ με το πλωτό σκάφος "ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ" επιτηρούσε την είσοδο των σκαφών στον δίαυλο της Πρέβεζας σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας  και το όχημα της ΛΕΚ με 2 μέλη παρατηρούσαν από την περιοχή του νέου αλιευτικού καταφυγίου την εξέλιξη του αγώνα για να ενημερώσουν έγκαιρα για τυχόν προβλήματα.
    Την πρώτη μέρα η συμμετοχή ξεκίνησε στις 16.30 και ολοκληρώθηκε στις 21.00 με την είσοδο όλων των σκαφών στο λιμάνι. Στο λιμάνι χρειάστηκε η βοήθεια αυτοδύτη της ομάδας για να ανασύρει κινητό τηλέφωνο μέλους πληρώματος που του είχε πέσει στην θάλασσα κατά την προσπάθεια του σκάφους να δέσει.
   Την δεύτερη μέρα μετά από αίτημα του λιμεναρχείου χρειάστηκε η επέμβαση των δυτών για προβλήματα που προέκυψαν σε δύο σκάφη του αγώνα. Δυστυχώς στο ένα σκάφος δεν βρέθηκε το αντικείμενο που είχε χαθεί ενώ στο άλλο το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.Η συμμετοχή της ΛΕΚ για την δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε το βράδυ με την συνδρομή προς το λιμεναρχείο σε θέματα που αφορούσαν την είσοδο σκαφών στο λιμάνι.
     Κατά την τρίτη μέρα και μέρα αναχώρησης  το πλωτό σκάφος της ΛΕΚ συνόδευσε τα ιστιοπλοικά σκάφη μέχρι το σημείο εκκίνησης του αγώνα έξω από το δίαυλο του λιμανιού της Πρέβεζας.
      Το Δ.Σ. της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για την συνεργασία του με τα μέλη της ομάδας.
     
                                   




















Πηγή: http://rescuecommando.blogspot.com/2014/08/26.html#ixzz3DT6zec5V