Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΛΕΦΕΔ - άσκηση ΑΧΙΛΕΑΣ 2015.

IMG 098811 800x500




 

Το τριήμερο 6 έως 8 Μαρτίου διεξήχθει η άσκηση ΑΧΙΛΕΑΣ 2015 στην ευρύτερη περιοχή του όρους Βερτίσκος. Η άσκηση προέβλεπε εκπομπή αναγνωριστικών περιπόλων τεσσάρων ανδρών σε εχθροκρατούμενη περιοχή με αποστολή να αναγνωρίσουν , αναφέρουν και καταγράψουν χαρακτηριστικά της περιοχής ,δρομολόγια κινήσεως εποχούμενης και μη , θέσεις και κινήσεις του εχθρού και γενικά ότι εκτιμήσουν ότι ενδιαφέρει τα ανώτερα κλιμάκια.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής δόθηκε η τελική διαταγή στον κάθε ομαδάρχη ξεχωριστά ο οποίος είχε μισή ώρα να σχεδιάσει και να εκδώσει την δική του διαταγή προς τους άνδρες του. Η εκκίνηση έγινε από διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικό χρόνο για την κάθε μια ομάδα που είχε χρονικό περιορισμό το ξημέρωμα να βρίσκεται σε συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα εγκαταστήσει ΘΠ (Θέση παρατήρησης).

Αιφνίδιες αλλαγές στα αρχικά σχέδια , νέες αποστολές που δόθηκαν μέσω ασυρμάτων και έπρεπε να εκτελεστούν άμεσα βγάζοντας τις ομάδες εντελώς εκτός σχεδίου και τελικής της διαταγής , δυσκολία κίνησης σε δασικό περιβάλλον με μεγάλες υψομετρικές διαφορές , μεγάλος φόρτος ,κινήσεις εχθρικών περιπόλων στην περιοχή , έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των ανδρών σε βαθμό που αντοχή , καθαρό μυαλό και ηθικό δοκιμάστηκαν στο έπακρο.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ σε όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ που ασκήθηκαν για δύο συνεχόμενες ημέρες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον συνάδελφο με τον βαθμό του οπλίτη που πρώτη του φορά μόνος του , χωρίς καμία βοήθεια (εσκεμμένα) , σχεδίασε , οργάνωσε και εκτέλεσε την άσκηση.

Το ζητούμενο στην άσκηση ΑΝΤΟΧΗ , ΓΝΩΣΗ , ΥΠΟΜΟΝΗ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και νίκη εναντίον του ΚΑΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ που βγαίνει στην μαχητή όταν έρχεται αντιμέτωπος με κούραση , πίεση και κακουχίες ......................

ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ
ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΑΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΜΑΣ
ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

ΠΗΓΗ / ΠΕΡ/ΡΑ : www.lefed.gr