Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΣΕΚ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ''

     
Οκταμελής ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων συμμετείχε στους στρατιωτικούς αγώνες ‘‘Μακεδονομάχος’’ μεταξύ 24 και 26 Απριλίου 2015, τους οποίους διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καταλαμβάνοντας μεταξύ τριάντα επίλεκτων διαγωνιζόμενων περιπόλων απ’ όλη την ελληνική επικράτεια την πρώτη θέση.
Ο διαγωνισμός απαιτούσε υψηλό επίπεδο στρατιωτικής γνώσης και ικανότητας και πρόσφερε στους διαγωνιζομένους συναφείς δεξιότητες κι εμπειρίες. Πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σταυρουπόλεως της βορείου Ελλάδος και διαλάμβανε τα αντικείμενα περιπόλου αναγνώρισης και μάχης, διαβιβάσεις, επικοινωνίες, εγκατάσταση παρατηρητηρίου, σύντονες πορείες, κίνηση με χάρτη και πυξίδα, Πρώτες Βοήθειες, συλλογή πληροφοριών, σύλληψη εχθρικού προσωπικού, καταστροφές και βολές με πραγματικά πυρά.
Την ομάδα στελέχωσαν ο Λοχίας Νίκος Νικολάου, ως περιπολάρχης και οι υπαξιωματικοί των Καταδρομών Χρίστος Μητροφάνους, Ξένιος Κασινίδης, Χρίστος Θεοδώρου, Μιχάλης Πουρής, Χρύσης Λουλουπής, Βασίλης Χιώτης και Μάριος Αθανασίου. Η κυπριακή αποστολή απέσπασε τα συγχαρητήρια της εποπτικής αρχής και των υπολοίπων συμμετεχουσών ομάδων, καθότι σε παντελώς άγνωστο έδαφος, κατόρθωσε να φέρει εις πέρας όλες τις ανατεθείσες αποστολές και να πρωτεύσει.
Ομάδες του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων επαξίως εκπροσώπησαν την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το παρελθόν έτος και στους διεθνείς αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Ελβετία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και την Αυστρία.

ΠΗΓΗ : http://psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=722:2015-04-28-11-29-15&catid=35:2010-02-03-17-37-00&Itemid=79