Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μ.Α.Π. (Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον)

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου (την Τετάρτη που μας πέρασε) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΛΕΦΕΔ Θεωρητική εκπαίδευση στο αντικείμενο της Μάχης σε Αστικό Περιβάλλον (Μ.Α.Π). Η εκπαίδευση περιλάμβανε τον τρόπο κίνησης της ομάδας ή ημιομάδας 4 ανδρών προς το κτίριο, την είσοδο σε διάφορους τύπους δωματίων, με πόρτα ή χωρίς (αντί για πόρτα θα μπορούσε να υπήρχε οπή στον τοίχο) με κλειδωμένη ή ξεκλείδωτη πόρτα κτλ, καθώς και την έξοδο της ομάδας από το δωμάτιο ή το κτίριο. Μετά το μάθημα ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διάφορες τεχνικές.
Σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πρακτική εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο αυτό. Αφού πήγαμε στον κατάλληλο για την εκπαίδευση χώρο , έγινε και πάλι εν συντομία θεωρητικό μάθημα. Στην συνέχεια χωριστήκαμε σε 4μελής ημιομάδες ελιγμού(θεωρητηκά στο σενάριο υπήρχε άλλη η ημιομάδα υποστηρίξεως που καλύπτει) και ασκηθήκαμε μια- μία οι ομάδες για τον τρόπο προσέγγισης του κτιρίου και τις ενέργειες του καθενός. Ακολούθως έγινε το ίδιο για την είσοδο σε διαφορετικούς τύπους δωματίων καθώς και είσοδο σε κτίριο που μετά την "κεντρική είσοδο" έχει αρκετά δωμάτια και πολλές γωνίες που πρέπει να καλυφθούν.
Στο τέλος αφού πήρε θέση η "απεικόνιση" μέσα στο κτίριο απλωθήκαμε ως Διμοιρία με 4 ομάδες και μία-μία οι ομάδες έμπαιναν στο κτίριο ενώ οι υπόλοιπές ομάδες παρείχαν κάλυψη.

Πηγή: www.lefed.gr

"Πολέμησε όπως εκπαιδεύτηκες και εκπαιδεύσου όπως θα
πολεμήσεις"