Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ Λ. Ε. Κ. ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ












Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Ε.Δ.Ο.Π.Α) αποτελεί τμήμα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, και ιδρύθηκε το 1998 με αρχή λειτουργίας την παροχή βοήθειας στο κρατικό μηχανισμό σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφων, ατυχημάτων και θεομηνιών.- Μέλη της είναι εθελοντές άνδρες & γυναίκες οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν μέσω της κοινωνικής προσφοράς τους.
Η ΕΔΟΠΑ υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού μέσω της ΛΕΚ, η οποία είναι εθελοντική οργάνωση ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εντάσσεται στον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας.
Η εκπαίδευση των μελών της Ε.Δ.Ο.Π.Α πραγματοποιείται στα εξής αντικείμενα: θαλάσσια διάσωση, ορεινή διάσωση, μαζικές καταστροφές, Α΄βοήθειες και επικοινωνίες και περιλαμβάνει: σχολεία εκπαίδευσης από πιστοποιημένους οργανισμούς σε όλα τα αντικείμενα, καταδύσεις συντήρησης ανά μήνα , πορείες με φόρτο σε μεγάλο υψόμετρο, τεχνικές αναρρίχησης και καταρρίχησης, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, σεμινάρια χαρτογράφησης και ανάγνωσης χαρτών, χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού προσδιορισμού θέσης, σεμινάρια τηλεπικοινωνιών και εκπαιδεύσεις διαβίωσης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Η συνέχεια στην διεύθυνση http://rescuecommando.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΟ "ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ" :
Συγχαρητήρια στους πολύ μάχιμους συναδέλφους μας ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους με κάθε τρόπο.