Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.


Το Σαββατοκύριακο 19- 20 Φεβρουαρίου, η ΛΕΦΕΔ Αττικής διεξήγαγε εκπαίδευση στον Αγώνα σε Χιονοσκεπής Περιοχής. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στην περιοχή των Καλαβρύτων και περιλάμβανε τακτικές περιπόλων, διαβίωση και επιβίωση σε χιονοσκεπής περιοχές.
Το Σάββατο, κατά την διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα προέβλεπε κατασκευή καταυλισμού, βασικές τεχνικές επιβίωσης, βασικές τεχνικές διαβίωσης, θεωρητικό μάθημα για τα αναγκαία υλικά, τεχνικές ανάματος φωτιάς και τέλος βασικές αρχές περιπόλων.
Το Σάββατο το απόγευμα και το βράδυ τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές περιπόλων και τακτικές εγγύς αναγνώρισης. Μετά από κοινή εκπαίδευση τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής χωρίστηκαν σε 2 ομάδες όπου η μια ομάδα έπρεπε να αμυνθεί στο καταυλισμό και η άλλη ομάδα έπρεπε να προσεγγίσει αφανώς και να προβεί σε εγγύς αναγνώριση. Εν συνεχεία οι δυο ομάδες αντάλλαξαν ρόλους. Με το πέρας της εκπαίδευσης έγινε απενημέρωση προκειμένου να επισημανθούν τα λάθη και οι παραλήψεις.
Το Σάββατο το βράδυ έγινε η κατάκλιση των μελών έξω στην ύπαιθρο παρόλο το κρύο και την χιονόπτωση.
Την Κυριακή έγινε πρακτικό μάθημα κατασκευής χιονοκαταλυμάτων όπου τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή Ιγκλού, χιονοτάφων και χιονοτρυπών.
Η όλη εκπαίδευση ήταν άκρως επιμορφωτική ενώ ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που τα μέλη μας έμαθαν από την πρόσφατη εκπαίδευσή τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοσκεπών (ΚΕΟΑΧ). Επίσης τα μέλη της ΛΕΦΕΔ είδαν τις αντιξοότητες του συγκεκριμένου αντικειμένου.
Η ΛΕΦΕΔ Αττικής θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για την παραχώρηση του χώρου και την αμέριστη βοήθειά τους κατά την διάρκεια της άσκησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΗΓΗ : http://www.lefed-attica.gr