Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 24/3/2011 και ώρα 18.30, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου, η πανηγυρική ομιλία με θέμα : «Η Εθνεγερσία των Ελλήνων το 1821 κατά των Τούρκων», με ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε. α. κ. Ιωάννη Τουρναβίτη, ο οποίος με πολύ παραστατικό ύφος και τη συνοδεία διαφανειών μας παρουσίασε το ανωτέρω θέμα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Μαγνησίας και την τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 32 ΤΑΞΥΠ Ταξίαρχος κ. Μεσσάρης Φώτιος, ο πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών νομού Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Γκουτζής, η Δ/ντρια του Ιδρύματος δεύτερης ευκαιρίας κα Χρύσα Παππά, ο Αντιπρόεδρος της ΑΗΕΡΑ κ. Ιωάννης Σαρακατσάνος, πλήθος αποστράτων και μονίμων αξιωματικών ,τα μέλη του ΔΣ Της ΛΕΣΧΗΣ Καταδρομών και πολλά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Μαγνησίας.

Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν η κα Ροδούλα Ζήση και η κα Ζέτα Μακρή.

Μεγάλη χαρά και τιμή στην εκδήλωση αυτή, ήταν η παρουσία του 11ου τρισέγγονου της ηρωϊκής μορφής του 1821, Φώτως Τζαβέλα, της γριας Τζαβέλαινας, από το Σούλι, κ. Λάμπρου Γιώτη, όπου μας απέδωσε, με γλαφυρό ύφος, αποσπάσματα της ποιητικής του συλλογής, για τους ήρωες της επανάστασης στο Σούλι. Ο ίδιος σήμερα ασχολείται με την ποίηση και τη ζωγραφική, με πάνω από 120 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Εμμανουήλ Παυλής προσέφερε από ένα βιβλίο στον Αντιστράτηγο ε. α. Ι. Τουρναβίτη, στον Διοικητή της 32 ΤΑΞΥΠ κ. Φώτιο Μεσσάρη και στον κ. Λάμπρο Γιώτη απόγονο της Φώτως Τζαβέλα.

Η εκδήλωση έκλεισε με καφέ και αναψυκτικά που προσέφερε στους καλεσμένους της, ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά τον Αντ/γο ε.α κ. Ιωάννη Τουρναβίτη, για την άψογη παρουσίαση της ομιλίας, τον Διοικητή της 32 ΤΑΞΥΠ κ. Φώτιο Μεσσάρη για την παρουσία του στην εκδήλωση, τον Δ/ντή και το προσωπικό της ΛΑΦ Βόλου και όλους εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Για το ΔΣ ο Γραμματέας

Κ.Καραδήμας εφ. Τ/χης