Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΛΕΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Βράβευση απο τον Δήμο Πρέβεζας - Συμμετοχή σε παροχή βοήθειας σε ρωσικό φορτηγό πλοίο.


ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.com/

Βράβευση από τον ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. 

     Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του , ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε στα πλαίσια της καθιερωμένης εκδήλωσης στην  μνήμη του "Αναστάσιου Θεοφάνη" την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας , για την συμμέτοχη των μελών της Ειδικής Διασωστικης Ομάδας Πολλαπλών Αποστόλων της ΛΕΚ στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή του καναλιου. Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαιλης απονέμοντας την πλακέτα αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα του Μαΐου  και επισήμανε: 
      "..Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων  Πρέβεζας αποδεικνύουν την αγάπη τους για τον άνθρωπο. Αποδεικνύουν  τον αλτρουισμό τους , την διάθεση τους για προσφορά , την αυτοθυσία τους. Σε μια εποχή όπου το εγώ κυριαρχεί στην Ζωή μας η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  κάνει πράξη το εμείς. Και το παράδειγμα της πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας..."  

     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και ο πρόεδρος του Δ.Σ.














 
















Συμμετοχή σε παροχή βοήθειας σε ρωσικό φορτηγό πλοίο. 

Στην Πρέβεζα και στην περιοχή του Παντοκράτορα προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 13 Δεκεμβρίου 2001 φορτηγό πλοίο με σημαία Ρωσίας. Το φορτηγό μετέφερε 3000 τόνους καλαμπόκι με προορισμό το λιμάνι της Πρέβεζας. Η περιοχή είναι πετρώδης και το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα το οποίο όμως δεν δημιουργεί απειλή για να βυθιστεί. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου η ΕΔΟΠΑ τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την παροχή βοήθειας στο πλήρωμα του πλοίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών ανέμων που έφτανε τα 8-9 μποφόρ. Τελικά λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε από την Ελευσίνα ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και περισυνέλεξε έναν έναν όλο το πλήρωμα από το φορτηγό πλοίο. Η ΕΔΟΠΑ κλήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας προκειμένου τα μέλη της να προχωρήσουν στην κατασκευή αερογέφυρας προκειμένου να εγκαταλείψει το πλήρωμα το πλοίο σε περίπτωση κακοκαιρίας, που είχε επιστρέψει στο πλοίο για να αρχίσουν την μεταφόρτωση του φορτίου του και το άδειασμα των καυσίμων. Παρόν ήταν και άντρες του Λιμενικού Σώματος Πρέβεζας. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση κακοκαιρίας οι επιβαίνοντες θα μπορούν μέσω της αερογέφυρας να μεταφερθούν στην ακτή.