Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ. ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ. ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης Ιουνίου 2012  

Διαμαρτυρία Εφέδρων Αξιωματικών – Οπλιτών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΑ

·        Διότι  το σύνολο των πολιτικών κομμάτων (εκτός μιας εξαίρεσης) στα προεκλογικά προγράμματα άμυνας δεν ασχολήθηκε  ουδόλως με το θεσμό αναβάθμισης των στρατευσίμων,  εφέδρων ελλήνων πολιτών – οπλιτών,  που υπηρετούν την Πατρίδα μας άμισθοι  και ανασφάλιστοι, τελευταίοι στην κλίμακα ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. (8.6 ευρώ ο μηνιαίος μισθός του έλληνα στρατιώτη).
·        Σε κάθε ελληνική οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 έφεδροι  πολίτες – οπλίτες συνταγματικά υποχρεωμένοι να υπηρετούν μέχρι τα γεράματα τους και να συνδράμουν άμεσα στην υπεράσπιση της Ελλάδας με αντίτιμο την ίδια τους τη ζωή μόλις κληθούν στα όπλα.
·        Οι άδικα και σκληρά φορολογούμενες οικογένειες τους υποχρεώνονται να χρηματοδοτούν την ιερή στρατιωτική θητεία των παιδιών μας πληρώνοντας 6.000 ευρώ ετησίως για κάθε στρατιώτη και υπαξιωματικό, ενώ 8.000 ευρώ για κάθε έφεδρο αξιωματικό, έχοντας συνάμα διπλάσια αντίστοιχη οικονομική απώλεια εισοδήματος, από την θητεία των παιδιών αυτών στο Στράτευμα.

·        Τα παιδιά του κυρίαρχου ελληνικού λαού κατατασσόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις,  από εργοδότες φορολογούμενοι μεταλλάσσονται σε πολίτες Δ’ κατηγορίας με μόνιμες υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα εντός του Στρατεύματος.

Τι κατάφεραν όμως  ?


1)Κατήργησαν όλες τις επιστρατευτικές ασκήσεις εφέδρων μετακυλώντας τα κονδύλια των Εφέδρων σε άλλους κωδικούς , αφήνοντας έτσι  μια τεράστια μαύρη τρύπα στην Άμυνα και Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Πως θα είναι έτοιμοι και αξιόμαχοι στον αιφνιδιαστικό τυχόν πόλεμο (που δεν θα γίνει ούτε με την Ελβετία, ούτε με το κρατίδιο του Μονακό με τα οποία κράτη δεν γειτνιάζουμε) οι έφεδροι πολίτες,  όταν δεν τους καλούνε ποτέ σχεδόν για μετεκπαίδευση ;

2)Κατήργησαν στο Στρατό Ξηράς ακόμα και τη στολή εξόδου  στους εφέδρους στρατιώτες και υπαξιωματικούς και τους υποχρεώνουν να κυκλοφορούν έξω με  «ακατάλληλα τσουβάλια»  απόχρωσης και σχεδίασης της δεκαετίας του 1950(οι Ελληνικές Δυνάμεις Καταδρομών τις πρωτοφόρεσαν τη δεκαετία του 1960) που τα ονομάζουν κατ’ ευφημισμό  φόρμες παραλλαγής.

3)Κατήργησαν το βαθμό του εφέδρου Λοχία(μοναδικό ελληνικό φαινόμενο πρωτοτυπίας, συγκριτικά με  όλους του σύγχρονους στρατούς) παραμερίζοντας τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, υπέρ των κομματικά, αναξιοκρατικά(χωρίς διαδικασία εξετάσεων) και ρουσφετολογικά(με επιλογή) τοποθετημένων ΕΠΟΠ , υποβαθμίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την προσφορά από τη δεξαμενή εφεδρείας των  επιστημόνων μας για το βαθμό αυτό.

4)Κατήργησαν από το 2005 τους Αθλητικούς Στρατιωτικούς Αγώνες των Εφέδρων, κλείνοντας τις πόρτες των στρατοπέδων, στέλνοντας τους πλέον στα βουνά κάθε Σαββατοκύριακο να ασκούνται μόνοι τους ανεξέλεγκτα σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από την Αττική έως τον ακριτικό Έβρο και τα νησιά μας, χωρίς καμία φροντίδα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Στρατιωτική Ηγεσία.

5)Στους Έφεδρους Αξιωματικούς – Δ.Ε.Α, όταν προάγονται σε Ανθυπολοχαγούς προ της απολύσεως τους , άλλαξαν με αντισυνταγματικό, παράνομο , αντιδημοκρατικό  τρόπο το ασημένιο αστέρι που δικαιούνται και απέδωσαν αντί αυτού, ένα υβριδικό έμβλημα(κρατώντας τα κορδόνια του ΔΕΑ και ένα κακέκτυπο αστεριού) με κίνδυνο διάσπασης της εθνικής ομοψυχίας του στρατεύματος, μια παράλογη συντεχνιακή δικαιολογία  δηλαδή, διαχωρισμού μεταξύ εφέδρων (δηλ. Δ’ διαλογής Αξιωματικοί) και μονίμων (δηλ. Α’ ποιότητας  Αξιωματικοί) υποβιβάζοντας τους και βαθμολογικά κάτω από τον βαθμό του ανθυπασπιστή (όπως φαίνεται στον πίνακα ), έστω εάν οι  Έφεδροι Αξιωματικοί είναι απόφοιτοι ΑΕΙ με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Τίτλους και έχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και μετέπειτα επιστρατευτικά και εν πολέμω τις ίδιες υποχρεώσεις , αλλά όχι τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους τους, ταπεινώνοντας επικίνδυνα και ανιστόρητα το θεσμό του Εφέδρου Αξιωματικού που προσφέρει ήρωες από το 1865 στην πατρίδα μας.

Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούν τις εξειδικευμένες, πολύτιμες  γνώσεις τους με μια αξιοκρατική επιλογή και σωστή εκπαίδευση και τοποθέτηση τους στο Στράτευμα, τους ταπεινώνουν, εκφράζοντας επικίνδυνη διάσπαση  στο Στράτευμα, μια που οι Έφεδροι Αξιωματικοί στο σύνολο τους στελεχώνουν τις διμοιρίες  Λόχων και να σημειώσουμε εδώ υπηρετώντας ανασφάλιστοι και σχεδόν άμισθοι(ο βασικός μισθός, που τους δίνεται καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τα τροφεία τους  σε χρήμα. Την υποχρεωτική ενοικίαση διαμερίσματος, τα καθαριστήρια, τα οδοιπορικά, κ.α, ,την αγορά των στολών; Εκτός φυσικά από την απονομή του Ξίφους, το οποίο ενώ  δίδεται ανεξαιρέτως σε όλους τους ορκιζόμενους με το βαθμό του ανθυπολοχαγού ,καταργήθηκε παράνομα & καταχρηστικά για τους Εφέδρους Αξιωματικούς,  δείχνοντας τη μικροψυχία της Ηγεσίας  που Απαίδευτα αποφασίζει για τους λαμπρούς επιστήμονες και το διαχρονικό φόρο αίματος, που προσέφεραν στους Πολεμικούς Αγώνες του Έθνους).

Τα ανωτέρω,  τους υποχρεώνουν παράλληλα σε απώλεια εισοδήματος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας τους αναγκάζοντας να τους χρηματοδοτούν οι οικογένειες τους, όμοια όπως ακριβώς προαναφέραμε και για τους Εφέδρους Υπαξιωματικούς και Οπλίτες.

Αυτά τα λίγα για την κατάντια στο Στράτευμα, που αήθεις, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι για την Ασφάλεια και Ενότητα του Στρατεύματος προωθούν και επιβάλλουν με τρόπο αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό.
Καλούμε και απαιτούμε απ’ τις πολιτικές ηγεσίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  να εξαγγείλουν και να συμπεριλάβουν στο Πρόγραμμα Αμύνης των Κομμάτων τους με αίσθημα εθνικής ευαισθησίας για το καλό της Πατρίδας την Αναβάθμιση του Θεσμού του Ενεργού Πολίτη – Οπλίτη σύμφωνα με τη Συνταγματική Επιταγή , ώστε να επαναφέρουν τη ψυχική ενότητα και δικαιοσύνη στους υπηρετούντες την Πατρίδα επιβραβεύοντας την προσφορά τους στην Πατρίδα χωρίς ταπεινώσεις.

Εάν δεν ληφθούν  και αυτή τη φορά υπόψη  τα δίκαια αιτήματα μας  οι εκατομμύρια ενεργοί πολίτες – οπλίτες και οι οικογένειες τους,  θα συμπεριφερθούν ανάλογα προ της κάλπης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

 ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ