Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων - Άσκηση ‘‘Μακεδονομάχος.

Οκταμελής ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων συμμετείχε, μεταξύ 5 και 7 Απριλίου 2013, στην Άσκηση ‘‘Μακεδονομάχος’’ την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σταυρουπόλεως της βορείου Ελλάδος και διαλάμβανε τα αντικείμενα περιπόλου αναγνώρισης και μάχης, διαβιβάσεις, επικοινωνίες, εγκατάσταση παρατηρητηρίου, σύντονες πορείες, κίνηση με χάρτη και πυξίδα, Πρώτες Βοήθειες, συλλογή πληροφοριών, σύλληψη εχθρικού προσωπικού, καταστροφές και βολές με πραγματικά πυρά.

Την ομάδα στελέχωσαν ο Λοχίας Νίκος Νικολάου, ως περιπολάρχης και οι υπαξιωματικοί των Καταδρομών Παναγιώτης Κκαΐλας, Βασίλειος Χιώτης, Επαμεινώνδας Πουρής, Χρίστος Μητροφάνους, Δημήτριος Τρίγγος, Ξένιος Κασινίδης και Λάμπρος Αρναούτης.

Η ομάδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων απέσπασε τα συγχαρητήρια της εποπτικής αρχής και των υπολοίπων συμμετεχουσών ομάδων, καθότι σε παντελώς άγνωστο έδαφος, κατόρθωσε να φέρει εις πέρας όλες τις ανατεθείσες αποστολές.