Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ - Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων.


ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, τελέστηκε από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη στο Πελένδρι, το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Ανθυπολοχαγού της 33 Μοίρας Καταδρομών Αντώνη Αντωνίου, ο οποίος συμμετείχε στις επιχειρήσεις για κατάληψη του Αγίου Ιλαρίωνα και αναχαίτισης των εισβολέων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας. Τα ιερά οστά του προ τριών ετών ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην Κερύνεια.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνεύμα της υπέρτατης θυσίας του πεσόντος Ανθυπολοχαγού των Καταδρομών.

Του μνημοσύνου είχε προστεί ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Άγημα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων απέδωσε τις νενομισμένες τιμές.






ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Μεταξύ Παρασκευής 19 και Δευτέρας 22 Ιουλίου 2013, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων πραγματοποίησε εθελοντικές αιμοδοσίες μελών του στη Λευκωσία, στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο, τις οποίες κι ευλαβικά αφιέρωσε σ’ όλους Εκείνους που κατέγραψαν με το αίμα τους, τις εξοχότερες σελίδες στη νεότερη ελληνική ιστορία μας.

Στις 20 Ιουλίου 1974, οι Λόχοι Κρούσεως των Μονάδων Καταδρομών όρθωναν το ανάστημά τους στα στίφη των βαρβάρων. Εκατόν εβδομήντα έξι καταδρομείς έπεσαν ή αγνοούνται.






ΠΗΓΗ : http://psek.org/i