Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία ! Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Cabrian Patrol !


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσώπησε την χώρα μας στην διεθνή άσκηση "Cabrian Patrol",  που διοργανώνει ο Βρετανικός Στρατός κάθε χρόνο κατορθώνοντας να τερματίσει στην τρίτη θέση, αποδεικνύοντας ότι η περσινή της διάκριση δεν ήταν τυχαία.

Η άσκηση αφορά στρατιωτικά αντικείμενα περιπόλου μακράς ακτίνας κατά τη διάρκεια της οποίας όλες οι περίπολοι έχουν να διανύσουν 55 χιλιόμετρα ανώμαλου και αφιλόξενου εδάφους με φόρτο 27 κιλών, απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και γνώσεις τακτικής και τεχνικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που εμπεριέχει το σενάριό της. Μόνο εννέα ομάδες έφτασαν  εφέτος στην απονομή μεταλλίων, ενώ το 1/5 του συνολικού αριθμού, απέτυχε στην εκτέλεση της αποστολής. Υπήρχαν και πολλές παραιτήσεις.

 Φέτος συμμετείχαν Περίπολοι από 17 κράτη, πέραν από από τους Βρετανούς, συμμετείχαν αυτό το χρόνο, Νορβηγία, Ν. Ζηλανδία, Ουκρανία, Πακιστάν, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Καναδάς, Αλβανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ινδία, Αυστραλία, Εσθονία, Πολωνία, Ελλάδα και Γαλλία. Ειδικά απο την Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν 55 ομάδες ενεργού στρατού, 13 ομάδες εφεδρείας και 16 ομάδες από στρατιωτικές πανεπιστημιακές σχολές.

Την πρώτη θέση κατέλαβε αυστραλιανή περίπολος του 2ου τάγματος του Βασιλικού Αυστραλιανού Συντάγματος ΠΖ.

Ενδεικτικά για το ποιές ήταν οι δυσκολίες, που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή κατα την διάρκεια της συγκεκριμένης άσκησης, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:



 ΠΗΓΗ : rfareport.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1597.html