Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαίδευση της ΛΕΦΕΔ σε Ορεινό Αγώνα.



Ένα Αντικείμενο από τα κλασσικά των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι εξειδικεύονται στον ανταρτοπόλεμο και στο αντιαντάρτικο. Ένας από τους κύριους λόγους που διεξάγουμε αυτήν την εκπαίδευση είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης από το μαχητή χωρίς φυσικά να ξεχνάμε ότι από την εκμάθηση δεξιοτήτων εμπλουτίζουμε πάντα τις γνώσεις μας.
 


Την Κυριακή λοιπόν 13/12/2015 στο Ρετζίκι Θες/νικης, όπου υπάρχουν και οι σχετικές αγκυρώσεις ,πλήθος μελών της ΛΕΦΕΔ (Μητροπολιτική, Ημαθία, Φλώρινα) ασκήθηκε σε αυτό το πολύ απαιτητικό αντικείμενο.
 


Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε τρεις φάσεις :

α)Αρχικά διδάχθηκε ο τρόπος κατασκευής αυτοσχέδιου μποντριέ ,το λεγόμενο ‘’ελβετικό κάθισμα’’ με ατομικό σχοινί 4,5 μέτρων, επίσης η ‘’καντηλίτσα’’ και διάφοροι χρήσιμοι κόμποι.
 


β)Στην συνέχεια ακολούθησε καταρρίχηση σε βράχο 6 μέτρων για να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο να κολλήσει κάποιος στον μεγάλο. Εκεί το πρόβλημα που υπήρχε ήταν η απότομη κλήση ( όσοι έχουν κάνει σχετικές εκπαιδεύσεις καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό).
 


γ)Μετά από αυτό οι ασκούμενοι ανέβαιναν το βουνό με σχετικά δύσκολη ορειβασία 15 λεπτών όπου αναρριχούταν ελεύθερα από εύκολη κλίση και κατόπιν καταρριχούταν σε Γ βράχο(90 μοίρες κλίση)ύψους 25 μέτρων. Φυσικά λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και με την χρήση μποντριέ ,κρίκου ,‘’οχταριού’’. Την ασφάλεια ολοκλήρωνε η καντηλίτσα με έναν ημίδεσμο στο τέλος.
 


Ευχαριστίες όχι μόνο στον κόσμο που με την αθρόα συμμετοχή του τίμησε την εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και τα παλαιά μέλη που είχαν ρόλο εκπαιδευτή, χωρίς την γνώση των οποίων δεν θα εξασφαλίζονταν η ασφάλεια και κατά συνέπεια δεν θα πραγματοποιούταν η άσκηση.

-Ο-

Αντιπρόεδρος