Τρίτη 4 Μαΐου 2010

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο υγρού στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Σ.Ε.Θ.Ε.




Τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο υγρού στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της 120 ΠΕΑ. Εκτός των διαλέξεων και της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και επίδειξη διάσωσης στη θάλασσα με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας από εκπαιδευτές του Σ.Ε.Θ.Ε.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Δ.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου συνέδριου του Τμήματος Υγρού Στοιχείου το τριήμερο 24-25-26 Απριλίου 2010, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.
Μετά από συμφωνία που πραγματοποιήθηκε με την Πολεμική Αεροπορία η διεξαγωγή του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) της Π.Α στην Καλαμάτα.
Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση σχετικά με την επιβίωση στη θάλασσα χρησιμοποιώντας τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι τα πτητικά μέσα της Π.Α και της Α.Σ χρησιμοποιούνται από όλα τα τμήματα της Ε.Ο.Δ θεωρούμε ότι η παρουσία μελών από όλα τα τμήματα είναι απαραίτητη καθώς τίθενται πλέον κριτήρια ασφαλείας για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του καθενός.Δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Γ.Ε.Α. δεν μας επέτρεψαν την νωρίτερη ανακοίνωση του συνεδρίου.
ΣΧΟΛΙΟ " ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ " : ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ Π.Α. ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Δ.
ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !
ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ - ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ !