Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Π.Ο.Ε.Δ. - Διεθνής διάκριση της λέσχης ειδικών δυνάμεων Φλώρινας, κατάκτηση 3ης θέσης στον 27ο ΙΜΜ.






Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ΠΟΕΔ κατέκτησε την 3η θέση στον 27ο Διεθνή Στρατιωτικό Αγώνα του Μonchengladbach της Γερμανίας Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία που διοργανώθηκε από την Γερμανική Ομοσπονδία Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στις 19/06/2010.

Ο Αγώνας περιελάμβανε αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας όπως: Προσανατολισμός με χάρτες και σχεδιαγράμματα, Πυρόσβεση, Πρώτες Βοήθειες, χειρισμό σεναρίου από την ομάδα σε υποτιθέμενη αποστολή των Ηνωμένων Εθνών με ειρηνευτικό χαρακτήρα και άλλα στρατιωτικά αντικείμενα.

Σε μία άριστη διοργάνωση όπου συμμετείχαν 49 ομάδες από χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα της Λέσχης με τα ακόλουθα μέλη:

• Μούλελης Ηλίας
• Κωνσταντινίδης Δημήτριος
• Τοσουνίδης Νικόλαος
• Τοσουνίδης Λάζαρος

κατακτώντας την τρίτη θέση ανάμεσα στις ομάδες των εφέδρων, την δεύτερη θέση ανάμεσα σε έφεδρους και ενεργούς σε δοκιμασία ειδικών εμποδίων που έλαβε χώρα στο στάδιο της Borusia του Dortdmund και τέλος διακρίθηκε ως η καλύτερη Ελληνική Ομάδα που συμμετείχε ποτέ στον συγκεκριμένο αγώνα.

Η διεθνής αυτή σημαντικότατη διάκριση καταδεικνύει όχι μόνο την διάθεση για προσφορά της Λέσχης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας για κοινωνική προσφορά.

Χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι οι καλύτερες επιδόσεις της ομάδας σημειώθηκαν στην ανάπτυξη δικτύου Πυρόσβεσης με χρόνο 1’08” και στην παροχή πρώτων βοηθειών με πολλαπλά θύματα-πολυτραυματίες σημείο δοκιμασίας όπου επιτεύχθηκε το μέγιστο της βαθμολογίας.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας ευχαριστεί τον Δήμο Φλώρινας για την ευγενική χορηγία δύο αναμνηστικών πλακετών που απονεμήθηκαν στους διοργανωτές των αγώνων.

ΠΗΓΗ : www.tolmon.gr