Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας (ΛΕΚ).






Σχολείο Αυτοδυτών της ΕΔΟΠΑ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολείο Αυτοδυτών από την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, το οποίο διοργανώθηκε από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο PODIDON DIVING στην Πάργα.
Εξαμελές ομάδα μελών της ΕΔΟΠΑ τελείωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση ,με τις εξετάσεις την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 υπό την καθοδήγηση του πιστοποιημένου εκπαιδευτή της ANDI και ιδιοκτήτη του καταδυτικού κέντρου κου Αναστάσιου Παπανικολάου .
Μετά και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχολείου, η ΕΔΟΠΑ διαθέτει μια αξιόλογη καταδυτική ομάδα αποτελούμενη τόσο από νέους όσο και από έμπειρους αυτοδύτες - με τον απαιτούμενο καταδυτικό εξοπλισμό καθώς και δύο σκάφη ένα φουσκωτό και ένα πολυεστερικό-ικανή να προσφέρει όπου χρειαστεί την βοήθεια της.

Καθαρισμός Λιμανιού Πρέβεζας.

Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας βασιζόμενη στις αρχές του εθελοντισμού συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό του Λιμανιού Πρέβεζας, μαζί με την Σχολή Εκπαίδευσης Ταχυπλόων Σκαφών IONIAN BREEZE και το καταδυτικό κέντρο POSIDON DIVING από την Πάργα, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010.
Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με την καταδυτική ομάδα της ΕΔΟΠΑ, με 8 πιστοποιημένους αυτοδύτες ένα φουσκωτό σκάφος και 3 μέλη της . Το POSIDON PARGA DIVING συμμετείχε με 4 έμπειρους αυτοδύτες με επικεφαλής τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Παπανικολάου Αναστάσιο και η IONIAN BREEZE που διοργάνωσε την εκδήλωση με 5 αυτοδύτες καθώς και με προσωπικό στην παραλία που προσέφερε βοήθεια στους αυτοδύτες .
Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την προβλήτα μκπροστά την πλατεία Ανδρούτσου και τελείωσε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Στην συλλογική προσπάθεια της ΛΕΚ, της IONIAN BREEZE και του POSIDON DIVING συνέδραμε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας με προσωπικό και σκάφος καθώς και ο Δήμος Πρέβεζας με υπάλληλους που πρόσφεραν βοήθεια στην ανάσυρση των σκουπιδιών από την θάλασσα.
Κατά την διάρκεια του καθαρισμού εντοπίστηκαν από τους αυτοδύτες διάφορα σκουπίδια (μπουκάλια, σακούλες, κώνοι σήμανσης....), καθώς και μεγάλα αντικείμενα ( κάδοι σκουπιδιών, παγκάκια, σίδερα και λάστιχα). Η ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της , στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Πρέβεζας , την IONIAN BREEZE καθώς και στο καταδυτικό κέντρο POSIDON DIVING στην Πάργα και προσωπικά στον εκπαιδευτή του καταδυτικού κέντρου Παπανικολάου Αναστάσιο για την βοήθεια που προσφέρει στην ΛΕΚ με την εκπαίδευση των μελών της.

ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.com/