Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εκπάιδευση Εθελοντικών Οργανώσεων ΓΓΠΠ - Λ.Ε.Φ.Ε.Δ.






Την Κυριακή 30/5 και στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου ολοκληρώθηκε με άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την συμμετοχή πολλών εθελοντών ο τελευταίος κύκλος του προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντικών οργανώσεων που ανοίκουν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έγινε υπό τη αιγίδα του Πυροσβεστικού Σώματος και περιελάμβανε θεωρητική εκπαιδευση 22 ωρών που πραγματοποιήθηκε στον 3ο Σταθμό πυροσβεστικής της Θεσσαλονίκης σε τρεις κύκλους καθημερινής εκπαίδευσης με ημερομηνίες 10-14/5 ,17-21/5 ,24-28/5 και πρακτική εκπαίδευση έγινε την Κυριακή 23 και 30/5.

Η Λεφέδ συμμετείχε με 20 άτομα προσωπικό που εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε διαδικασίες πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η τυποποίηση της εκπαίδευσης η καταγραφή και η ασφάλιση των μελών των εθελοντικών οργανώσεων της ΓΓΠΠ που σαν κύρια ενασχόληση τους έχουν την Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση.

Ευχαριστούμε πολύ το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και τους Αξιωματικούς εκπαιδευτές που μας μετέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

ΠΗΓΗ : www.lefed.gr