Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Π.Σ.Ε.Ε.Δ. - Σ.Α.Κ. ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ : ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ - ΠΗΛΙΟ !


Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες , έτρεχαν στις παραλίες η στα χωριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι Αθηναίοι έφεδροι καταδρομείς μέλη του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ πήραν τα όρη τα ψηλά βουνά , μετρώντας τα σωματικά και ψυχικά τους όρια.
Από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου (στη γιορτή της Μεγαλόχαρης) ομάδα εννέα ανδρών πραγματοποιούσε με πλήρη φόρτο 25 Kg υπερμαραθώνιο 130 χλμ. βαδίζοντας 15 ώρες καθημερινά με καύσωνα 39-40 βαθμούς Κελσίου από βουνό σε βουνό.
Το δρομολόγιο μεγάλο και επίπονο με σκοπό να καταδείξει το καταδρομικό πνεύμα (όποιος θέλει μπορεί) , τον εθελοντισμό ,την αξία του εφεδρικού κινήματος και τον ρόλο του πολίτη-οπλίτη.
Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ολύμπου-Κισσάβου-Μαυροβουνίου-Πηλίου , και το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε εγερτήριο στις 5:00 και κατάκλιση στις 23:00 με ενδιάμεση ανάπαυση 2-2,5 ωρών. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια γενικότερη αξιολόγηση όσον αφορά τις παραμέτρους : φυσική κατ/ση, τεχνικός εξοπλισμός, ειδική διατροφή (ξηρά) , αναγνώριση δρομολογίων και μονοπατιών, ανθρώπινη συμπεριφορά ,σχέσεις μελών ομάδος κάτω από κόπωση και στρες, υπέρβαση των ανθρωπίνων αντοχών.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ κ. Αλέξ. Κόντος θα βραβεύσει τα μέλη που πραγματοποίησαν το εγχείρημα σε ειδική δημόσια τελετή του συνδέσμου, ενώ δεσμεύτηκε να καθιερωθεί η ετήσια διεξαγωγή του ως «υπερμαραθώνιος της εφεδρείας»