Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - 4η Ασκηση Συνεργασίας Εθελοντικών ομάδων Κεντρικής Μακεδονίας.





Το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πανόραμα και στην Θέρμη Θεσσαλονίκης η 4η άσκηση συνεργασίας εθελοντικών ομάδων.
Το σενάριο της πρώτης μέρας της άσκησης αφορούσε εκδήλωση σεισμού μεγέθους 6,2 Richter, με αποτέλεσμα την μερική κατάρρευση κτιρίου στο πολεοδομικό συγκρότημα του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Οι εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας κλήθηκαν να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό περίπου 12 ατόμων από το  κτίριο.
Την δεύτερη μέρα της άσκησης υπήρχαν 3 επεισόδια. Το πρώτο αφορούσε εγκλωβισμό ορειβατών σε  κρημνώδη περιοχή στις παρυφές λίμνης του φράγματος Θέρμης. Για τον απεγκλωβισμό τους χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός ορεινής διάσωσης και πλωτά μέσα για την μεταφορά τους στην απέναντι όχθη της λίμνης οπού υπήρχε υγειονομική μονάδα.
Το δεύτερο επεισόδιο αφορούσε  απεγκλωβισμό επιβατών αυτοκινήτου το οποίο εξετράπη του δρόμου και βρέθηκε στην όχθη της λίμνης. Ο απεγκλωβισμός έγινε με την βοήθεια της ΕΜΑΚ που έκοψε τις λαμαρίνες του οχήματος.
Το τρίτο σενάριο αφορούσε σε έρευνα και διάσωση 2 αγνοούμενων ατόμων σε δάσος πλησίον του πεδίου βολής Θέρμης. Τα άτομα βρέθηκαν ελαφρώς τραυματισμένα και χρειάστηκε η μεταφορά τους με φορεία προς τον χώρο όπου είχε στηθεί η υγειονομική μονάδα.

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΑ : http://lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=186:4-&catid=5:fires&Itemid=11