Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.Κ.


Ο Π.Σ.Ε.Κ. ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Την εσπέρα της Τρίτης 19 Μαρτίου 2013, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων επισκέφθηκε το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ στον οποίο και επέδωσε, ύψιστης τιμής ένεκεν, την Ασπίδα και Ανώτατη Διάκριση των Τευκριδών.

Η εν λόγω Διάκριση, απότοκος ομόφωνης απόφασης του ΧΧVIII Ετήσιου Παγκύπριου Συνεδρίου των Καταδρομών, απονέμεται με αποκλειστικό κριτήριο το ύψος προσφοράς προς τον οικουμενικό ελληνισμό και τις απαράμιλλες αξίες του.

Στο πρόσωπο του Μακαριοτάτου παραλλήλως τιμήθηκε η μήτηρ τροφός, Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ακάματος φρουρός του ελληνικού φρονήματος. Η οποία και παρείχε όχι μονάχα τις ύψιστες ηθικές αρχές, αλλά και τις μέγιστες ομορφιές, τα υπέρτατα αισθητικά αγαθά σε πνεύμα ελευθερίας και καταλλαγής, χωρίς ομολογιακή εμμονή, κατηχητισμό και μισαλλοδοξία.



ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το πρωινό της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013 τελέστηκε, προϊσταμένου του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, το 19ον ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της ελευθερίας Θεόφιλου Γεωργιάδη, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Αντρέα στην Αγλαντζιά.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Ματθαίος Οικονομίδης.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο θυσίας του ήρωα, όπου δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων μετέφεραν φλόγα από τα Φυλακισμένα Μνήματα.





ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ

Την παρελθούσα Κυριακή, δαδοφόροι δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων από το Παράρτημα Πάφου εκκίνησαν από την Τσάδα, γενέτειρα του απαγχονισθέντος ήρωα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη του Μιλτιάδη και τερμάτισαν στον ανδριάντα που ανήγειρε στο κέντρο της πόλης η δημοτική αρχή.

Το πρωινό της 14ης Μαρτίου, ο Γραμματέας του Παραρτήματος Μόρφου Κώστας Νικολάου κατέθετε δάφνινο στεφάνι στο χώρο όπου είχε συλληφθεί την εσπέρα της 18ης Δεκεμβρίου 1956 ο υπερήφανος και γενναίος Έλλην, πλησίον του χωριού Λυσός.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 1957, δεκαεπτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Ευαγόρας οδηγήθηκε στην αθανασία. Εκείνη τη μεγάλη ώρα, τα Φυλακισμένα Μνήματα δονούντο από ζητωκραυγές και ψαλμωδίες.



ΠΗΓΗ : http://psek.org