Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αναφορά Cambrian Patrol 2013 ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !





Για ακόμα μια φορά Ελληνική περίπολος είχε την τιμή και την ευκαιρία να συμμετάσχει στην υπέρτατη άσκηση περιπόλων CAMBRIAN PATROL .Είναι η δεύτερη φορά που παίρνουμε μέρος σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική άσκηση και η δεύτερη φορά που συμμετάσχει η Ελλάς στα 54 χρόνια που διοργανώνεται η άσκηση.
Την ιδέα πριν 54 έτη είχαν κάποιοι ¨τρελοί ¨ έφεδροι του Βρετανικού στρατού(σας θυμίζει τίποτα αυτό ;π.χ. <<ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ>>), όταν μετά από χρόνια καθιερώθηκε ,την ανέλαβε επίσημα   η πολιτεία και τώρα, μισό αιώνα μετά, θεωρείται  παγκοσμίως η ολυμπιάδα του patrolling.
Ευτυχώς για εμάς γίναμε και πάλι δεκτοί σε μια άσκηση που σκοπό είχε πάντα την προετοιμασία στο patrolling στρατιωτικών ομάδων που πρόκειται να αναπτυχτούν σε πολεμικά θέρετρα επιχειρήσεων.
Eδω και χρόνια ψάχναμε κάτι τέτοιο ,έχοντας γυρίσει-δοκιμάσει διάφορες διοργανώσεις στο εξωτερικό ,δεν ικανοποιούμασταν καθώς όλες είχαν το στοιχείο του στρατιωτικού αθλητισμού που έδινε την ευκαιρία σε άτομα ,όχι τόσο στρατιώτες, άλλα πολύ καλούς αθλητές, να διαπρέπουν εφοδιασμένοι με ένα τσαντάκι μέσης  για εξοπλισμό….
Επειδή υπάρχει και η αναφορά μου από το 2011 δεν θα επεκταθώ σε θέματα προετοιμασίας απλά θα σας πω ότι αυτή την φορά προετοιμαστήκαμε περισσότερο, βάση και της πρότερης εμπειρίας  μας .Σε θέματα εξοπλισμού είχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, να αναφέρω μόνο τις στολές GORE TEX και τα αδιάβροχα καλύμματα για τους σάκους μακράς διαβίωσης(!).Επίσης στο θέμα του βάρους κάναμε προόδους αφού υπολογίσαμε μείον 5 κιλά στην εκκίνηση σε σχέση με πρόπερσι.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ :  http://www.lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=267%3A-cambrian-patrol-2013&catid=6%3Anews&Itemid=12