Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

1ος Δρόμος του Ταχυδρόμου- Συμμετοχή ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ Ν. Πρέβεζας.




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υποστήριξη του αγώνα "Δρόμος του Ταχυδρόμου" στα Τζουμέρκα από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την ΕΔΟΠΑ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Τζουμέρκα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής και στην μνήμη του ταχυδρόμου Κώστα Κώστα, και διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 19/01/2014, λαϊκός μαραθώνιος αγώνας 42 χιλιομέτρων με την ονομασία ''Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ'', ημιμαραθώνιος αγώνας 22 χιλιομέτρων καθώς επίσης και μικρός αγώνας (fun race) 7 χιλιομέτρων, με κοινή εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας. Ογδόντα πέντε αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής με έναν τέλειο καιρό για σύμμαχό τους και ακριβώς στις 11:00 δόθηκε η εκκίνηση καθώς ακούστηκε από το στόμα του τωρινού ταχυδρόμου κου Ζιάβρα για μια ακόμη φορά ο ήχος της ταχυδρομικής τσαμπούνας του παππού.
Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας 42 χιλιομέτρων και 1315μ.υψομετρικής διαφοράς.
Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς διέσχιζαν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση. Ακολουθούσαν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Κάτω Γραικικό, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ έφτασε χωρίς να δέχεται πίεση στην γραμμή τερματισμού σε χρόνο 3:14:52.
Η ομάδα της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ ανέλαβε την υποστήριξη των αθλητών σε θέματα Α΄ βοηθειών σε δύο κομβικά σημεία στ0 10ο km και στο 30km. Η ομάδα έχοντας την πείρα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια για την παρουσία της τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους αθλητές . Η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ τιμήθηκε από τους διοργανωτές με αναμνηστική πλακέτα καθώς και με την παρουσία μέλους στην βράβευση των αθλητών που τερμάτισαν πρώτοι στην κατηγορία τους. Ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα ήταν οι ευχαριστίες του αθλητή που τερμάτισε τον αγώνα με την συνεχή παρότρυνση και φροντίδα του γιατρού της ομάδας και των μελών της που τον συνόδευαν στα τελευταία 7 km της διαδρομής όντως καταβεβλημένος από την κούραση και προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.
Το ΔΣ της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του:
σε όλους του αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα για την συνεργασία με τους διασώστες
Στους φορείς και κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την συμπεριφορά τους
Στους κριτές και συμμετέχοντες στην οργάνωση για την συνεργασία που είχαν μαζί με τους διασώστες σε διάφορα θέματα
και ιδιαίτερα στους οργανωτές Γιάννη Θεοχαρόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου για την άψογη συνεργασία, και την εμπιστοσύνη που είχε η ΕΔΟΠΑ μαζί τους.
 
 

   

 
ΠΕΡ/ΡΑ-ΠΗΓΗ : http://rescuecommando.blogspot.gr/2014/01/1.html