Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών.



Συνάντηση του Συλλόγου με τον Α/ΓΕΣ.

 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, είχαν την τιμή  να επισκεφθούν τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο.  Σκοπός της επισκέψεως μας ήταν, η μεταβίβαση των ευχών των μελών και των φίλων του Συλλόγου και μια σύντομη παρουσίαση του οράματος καθώς και των δράσεων του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αρχηγό για την εγκάρδια  φιλοξενία που μας επιφύλαξε. Το ενδιαφέρον που επέδειξε για τις δράσεις  μας καθώς και οι ευχές του για την μελλοντική μας πορεία αποτελούν ισχυρό κίνητρο για εμάς για δυναμική συνέχεια της προσπάθειας μας, στο να προβάλουμε  και να προωθήσουμε  την ιστορία, τις αρχές αλλά και το ήθος, που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Πεζοναύτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Επίσκεψη Ελλήνων και Αμερικάνων Πεζοναυτών στο Θ/Κ Αβέρωφ.

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη μελών του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και Αμερικάνων Πεζοναυτών της φρουράς ασφαλείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο Θ/Κ Αβέρωφ. Η επίσκεψη μας οργανώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας προώθησης της Ελληνικής Ιστορίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έλληνες και Αμερικάνοι επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθoύν πάνω στο θρυλικό “Μπάρμπα-Γιώργη” από στελέχη του πλοίου και μέσα από μια περιεκτική παρουσίαση να μάθουν για την ιστορία του και τα επιτεύγματά του όσο και για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα στη χώρα μας που το συνοδεύουν.



               Photo: ©ΣΕΕΠ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

Για ακόμα μία φορά, μικροί και μεγάλοι αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την υποδοχή μας και την ξενάγηση από την οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.  Η ουσιαστική τους δουλειά και ο ζήλος με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, έχουν καταφέρει κάθε νέα επίσκεψη στο πλοίο να είναι σαν την πρώτη, αποκομίζοντας πάντα κάτι καινούργιο από τις ιστορίες και τους θρύλους που το περιβάλουν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κυβερνήτη του Θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» , Πλωτάρχη Παναγιώτη Τριπόντικα ΠΝ, την Υποπλοίαρχο ΠΝ Αλίκη Κούρκουλου καθώς και τον Αρχικελευστή ΠΝ Δημήτριο Σούλη για την θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.

Το ΔΣ του Συλλόγου