Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΑΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - Ι.Ν.Αγ.Αθανασίου Βελεστίνου 8-1-2014 Α Βοήθειες.





 Μ΄ ευσυνειδησία ο εκπαιδευτης -διασώστης κ.Πέτρος Πετρούλιας του ΕΚΑΒ Βόλου χθες Τετάρτη 8-1-2013 σε μια ζεστη και φιλόξενη αίθουσα του Ι.Ν.Αγ. Αθανασίου Βελεστίνου με πραγματικό επαγγελματισμό αλλά και απόλυτα κατανοητο ήφος μας παρουσίασε πρώτες βοήθειες.
το 3 ωρο Θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι της εκπάιδευσης περιέλάμβανε ,οπτικό ,ακουστικό και πρακτικό σκέλος της εφαρμογης κάθε κεφαλαίου . Υπήρχαν ερωτησεις και αποσαφινίσεις σε απλπή γλώσσα ώστε η εκπάιδευση να ειναι κατανοητή απο τον καθένα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στο ΔήμοΒελεστίνου εφ. λοχαγός (ΠΒ) κ. Αθανάσιος Μπάτης δίνωντας τον καλλίτερο του εαυτό προσκάλεσε ολους τους συναδέλφους της περιοχής για να παρακολουθείσουν την εκπάιδευση .Ο αιδ. π. Θεοφάνης Μανούρας και τα μέλη της Ενορίας προετοίμασαν την αίθουσα και τα της φιλοξενείας .

ο εκπαιδευτής μας είχε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρότζεκτ ,κούκλα πρακτικής (ανδρική και παιδική) ,απινιδωτή ,κα πολύτιμο υλικό προς την εκπαίδευση.

Τα κεφάλαια που αναλύθηκαν ήταν: περιστατικά εγκεφαλικού -ανακοπής
λιποθυμίας
αιμορραγίας
πνιγμού
τσίμπημα -αλλεργικού σοκ.

Με ενθουσιασμό οι 40 παρόντες στο τέλος έκαναν κριτική της εκπαίδευσης τους ,όπου χαρακτηριστικά έγινε πρόταση να αγορασθεί ένας απινιδωτής εκ μέρους της Ενορίας και της Δημοτικής Αρχής .Έγιναν σχόλια για την ανάγκη σε δημόσιους χώρους αντίστοιχου ιατρικού υλικού (απινιδωτή -φαρμακείο) .Ευχαριστίες έσπευσαν να δωθουν απο τους παρόντες στον εκπαιδευτη και στον Συνδεσμο μας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αναγνωρίζωντας την ανάγκη περισσότερος κόσμος να ενημερωθει για τις πρώτες βοήθειες ως αμμεση αναγκαία γνωση βοήθειας της οικογενείας μας και των συμπολιτων .

Η επόμενη εκπάιδευση θα ειναι στην Αρχιερατική περιφέρεια Αλμυρού στις 13 ιανουαρίου ωρα 16.00 έως 20.30 με εκπαιδευτη το ΕΚΑΒ Βολου και διοργανωτη τον Συνδεσμο μας. Το κτήριο λέγετε "στεργίου" και ειναι δίπλα απο τον ΟΤΕ Αλμυρού.



 

ΠΗΓΗ :  http://seanmagnisias.blogspot.gr/search?updated-max=2014-01-10T03:15:00-08:00&max-results=7