Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ Πατρίδος πεσόντες. ΣΕΑΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.


ΠΕΡ/ΡΑ - ΠΗΓΗ : http://karditsasean.blogspot.gr/2016/03/blog-post_5.html

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος, εψάλη το πρωί του Σαββάτου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τιμόθεου.
Η πρωτοβουλία για το μνημόσυνο που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στο στρατιωτικό νεκροταφείο που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου, ανήκει στο ΚΕΣΝ Ρούσσου.
Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από την επιμνημόσυνη δέηση:

Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας, εκ μέρους της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας η αντιδήμαρχος κ. Αντωνίου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, αντιπροσωπεία του Δ.Σ και πολλά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, απόστρατοι του στρατού και της αστυνομίας πολλοί Καρδιτσιώτες και φυσικά αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, και στρατιωτικά αγήματα από το ΚΕΣΝ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στο Ηρώο πεσόντων που υπάρχει στο χώρο.

Νωρίτερα εψάλη τρισάγιο και ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής και προσκλητήριο νεκρών με άγημα να αποδίδει τιμές με πυροβολισμούς. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα του Δήμου.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο χώρος του στρατιωτικού κοιμητηρίου είναι πλέον πολύ προσεγμένος καθώς με πρωτοβουλία του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών, που ανέλαβε και το κόστος, έχουν τοποθετηθεί καινούργια ταμπέλες στους σταυρούς στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων. Τώρα είναι ευανάγνωστα κάτι που δεν ίσχυε πριν λόγω της φθοράς που επέφερε ο χρόνος στην αρχική χάραξη. Επίσης ο Δήμος φρόντισε να μπει καινούργιο χαλίκι πάνω από την τελευταία κατοικία των πεσόντων και το ΚΕΣΝ φρόντισε για την καθαριότητα του χώρου.