Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΤΗΣ Λ.Ε.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.


Άμεση ήταν για άλλη μια φορά  η κινητοποίηση της Λέσχης την Παρασκευή 6/1/2012 και ώρα 23.00 σε κλήση του γραφείου της πολιτικής προστασίας για συνδρομή σε ακινητοποιημένο λόγω προβλήματος στον τροχό  λεωφορείο με Αλβανικές πινακίδες στο ύψος της Καλαμιάς. Στο σημείο του συμβάντος είχε σπεύσει  γερανοφόρο όχημα του Α΄Σώματος Στρατού, αυτοκίνητα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης ενώ το τμήμα τροχαίας Κοζάνης είχε κλείσει την κυκλοφορία μέχρι το λεωφορείο αργά - αργά φθάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων Σεμερτζίδη με τη συνοδεία περιπολικού.
Για την μεταφορά των αποσκευών των επιβατών αναμενόταν από το ΚΤΕΛ άλλο λεωφορείο. Νωρίτερα οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν μεταφερθεί στο ΚΤΕΛ Κοζάνης.
Ο ισχυρός αέρας κυρίως, η χαμηλή ορατότητα και η χιονόπτωση έκαναν πιο δύσκολη την επιχείρηση παρά την συνεχή ρίψη αλατιού και κίνηση των μηχανημάτων αποχιονισμού. Να σημειώσουμε ότι εκείνη την ώρα άλλα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα δεν υπήρχαν στον δρόμο Κοζάνης - Καλαμιάς.

 

























Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα στις 12.00 τα θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων στην λίμνη Πολυφύτου.
Ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού, με  το Δημοτικό Συμβούλιο σίσωμο, τίμησε με μεγαλοπρέπεια τον εορτασμό της ημέρας των Θεοφανείων με την καθιερωμένη πλέον ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.
Ο δυνατός αέρας και η βροχή δεν στάθηκαν εμπόδιο στα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Κοζάνης, για άλλη μια φορά, να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της λίμνης προκειμένου να "πιάσουν" τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία για την Νέα Χρόνια. Στους κολυμβητές ο Σεβασμιότατος μαζί με τις ευχές δώρησε και ένα Σταυρό συμβολικά  από το Άγιο Όρος.
Το Δ.Σ της Λέσχης εύχεται στα μέλη που αψήφισαν το κρύο και τα παγωμένα νερά της Λίμνης  και του Χρόνου με Υγεία.
ΠΗΓΗ :  http://ledkoz.gr/