Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΛΕΦΕΔ Πιερίας Εκπαίδευση Στις Πρώτες Βοήθειες Μάχης.




ΛΕΦΕΔ Πιερίας Εκπαίδευση Στις Πρώτες Βοήθειες Μάχης

Μια από τις θερμότερες Κυριακές του Ιουλίου, τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Πιερίας εκπαιδευτήκαν στις πρώτες βοήθειες μάχης. Η εκπαίδευση έγινε με βάση το TCCC του αμερικανικού στρατού, προσαρμοσμένη όσο είναι δυνατόν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες (έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην πρώτη γραμμή, άγνωστος και πιθανόν μεγάλος χρόνος διακομιδής του τραυματία στα μετόπισθεν κ.τ.λ.).

Το μάθημα ήταν χωρισμένο σε δυο ενότητες, στην περίθαλψη τραυματία κάτω από εχθρικά πυρά και στην περίθαλψη πεδίου μάχης( εκτός των δραστικών πυρών του εχθρού).


Έγινε παρουσίαση και χρήση από τους εκπαιδευομένους των υλικών που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι στρατοί , όπως επίσης διδάχτηκε και ο τρόπος χρήσης αυτοσχέδιων υλικών. Όλα τα μέλη εξασκήθηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών σε συνάδελφο τους ,όπως επίσης και στην φροντίδα δικών τους τραυμάτων δίχως βοήθεια από άλλον. Η εκπαίδευση ήταν επικεντρωμένη στα μεγάλα αιμορραγικά τραύματα,στα τραύματα θώρακα και στην διαχείριση του αεραγωγού. Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν μερικά μικρά σενάρια, όπου έγινε εφαρμογή των όσων εκπαιδεύτηκαν.


Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ήταν επικεντρωμένη στις πολύ βασικές γνώσεις που πρέπει να έχουν όλοι οι οπλίτες ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ένα τραύμα στο πεδίο της μάχης.

Για το παράρτημα Πιερίας ΕΦ.ΣΤΡ.(ΜΧ)Γ.Δ.

ΠΗΓΗ : ΛΕΦΕΔ Πιερίας.