Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ - ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ ΟΝΗΣΙΛΟΣ 2014.


ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΩΝ ΟΝΗΣΙΛΟΣ 2014

Η ημερήσια άσκηση Ονήσιλος  θα διεξαχθεί  στις 18 και 19/07/2014.
Οι στόχοι της άσκησης είναι οι ακόλουθοι:
► Αποτίμηση φόρου τιμής στους πεσόντες και αγνοούμενους Καταδρομείς.
► Συντήρηση , αναβάθμιση και βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μελών μας
► Διατήρηση του μαχητικού πνεύματος που διέπει τους καταδρομείς.
► Εξύψωση του ηθικού
► Σύσφιξη των δεσμών
► Προσέλευση και συμμετοχή νέων ατόμων
► Υλοποίηση του προγράμματος του ΠΣΕΚ
► Προσέλευση περιπόλων από την Ελλάδα και σύσφιξη των δεσμών με συλλόγους από Ελλάδα.
► Η άσκηση θα είναι μέρος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο ΠΣΕΚ για τα επετειακά.


ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Ονήσιλος, ήταν βασιλιάς της Σαλαμίνας που έζησε κατά τα τέλη του 6ου και τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
Επαναστάτησε εναντίον του αδελφού του, φιλόπερσου βασιλιά Γόργου και  όταν κατάφερε να τον εκθρονίσει, ηγήθηκε όλων των Κυπρίων (πλην των Αμαθουσίων) σε επανάσταση ενάντια στους Πέρσες (499πχ)
Ο βασιλιάς των Περσών Δαρείος ο Α` απέστειλε στόλο και πολύ στρατό υπό τις διαταγές του Αρτύβιου για να καταπνίξει την επανάσταση. Ο Ονήσιλος ζήτησε την βοήθεια των Ιώνων, οι οποίοι έστειλαν στην Κύπρο ισχυρό στόλο
Έγινε ναυμαχία και πεζομαχία στην οποία αρχικά οι Ίωνες κέρδισαν τους Πέρσες. Στη μάχη διακρίθηκε ο Ονήσιλος που σκότωσε τον αρχηγό του Περσικού στρατού Αρτύβιον. Όταν όμως ο τύραννος του Κουρίου Στάσανωρ, μαζί με τον στρατό του, αποχώρησε από την μάχη, τον ακολούθησαν και Σαλαμιναίοι οπλίτες με αποτέλεσμα η μάχη να γείρει προς τους Πέρσες.
Ο Ονήσιλος, μαχόμενος απεγνωσμένα, σκοτώθηκε.
Οι Αμαθούσιοι τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το κεφάλι του σε δημόσια θέα. Ένα σμήνος από μέλισσες κατέφυγε στο κρανίο του Ονήσιλου και έκαναν εκεί τη φωλιά τους. Μετά από αυτό οι Αμαθούσιοι ζήτησαν χρησμό από μαντείο το οποίο τους προέτρεψε να τον θάψουν με τιμές ήρωα και να του προσφέρουν θυσίες, όπως και έγινε.

                                                                  Η Αρχαία Σαλαμίνα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Το σήμα της άσκησης ,έχει τον δικό του συμβολισμό. Αποτελείται από αρχαία Ελληνική ασπίδα (500πχ), που αποτελούσε ένα ισχυρό αμυντικό αλλά και επιθετικό όπλο στα χέρια των Ελλήνων πολεμιστών. Ο μαίανδρος τονίζει την ελληνική καταγωγή αλλά και την περήφανη κληρονομιά μας. Η Κύπρος περιβάλλεται από τον μαίανδρο – Ελλάδα και προστατεύεται από την ασπίδα. Στο κέντρο το κράνος σύμβολο της Ελληνικής στρατιωτικής αρετής . Το κράνος κοιτάζει δεξιά προς το μέλλον με το κεφάλι ελαφρά ανασηκωμένο και περήφανο. Η γραμματοσειρά ονομάζεται “Αγαμέμνονας” και τα δυναμικά της στοιχεία τονίζουν την σοβαρότητα αλλά και το βαθμό δυσκολίας της άσκησης. Τα χρώματα είναι δανεισμένα από την Κυπριακή στολή παραλλαγής και δίνουν ξεκάθαρα τον στρατιωτικό χαρακτήρα του εμβλήματος .

ΠΗΓΗ :  http://psek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=655:-48-2014&catid=36:2010-02-03-17-37-37&Itemid=79