Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή ΠΕΝΕΦΥΟ στον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2017


Η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συμμετείχε στον επετειακό "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2017" με την Περίπολο "ΕΧΕΔΩΡΟΣ".

Λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στην ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ.

Από την πλευρά μας έχουμε να επισημάνουμε ότι η όλη φιλοσοφία και δομή του φετινού ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ήταν, κατά τη γνώμη μας, ορθώς προσανατολισμένη σε σύγχρονες αποστολές που είναι πιθανόν να ανατεθούν σε Ομάδες Μάχης Πεζικού.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες, οι συνθήκες διαβιώσεως καθώς και η αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο ανάθεσης της επόμενης αποστολής - κάτι που ίσως θέλησαν οι διοργανωτές και που μάλλον προσομοιάζει την πραγματικότητα - έθεταν σε δοκιμασία τόσο τους μαχητές ατομικά όσο και την περίπολο εν γένει.

Εν κατακλείδι επρόκειτο για μία άκρως ρεαλιστική και με επαγγελματισμό οργανωμένη Άσκηση που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται. Με χαρά διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι είναι η μόνη Άσκηση που ο Έλληνας Έφεδρος μπορεί να δοκιμάσει τις γνώσεις και τα υλικά του, καθώς και τις τακτικές μικρών κλιμακίων, προσεγγίζοντας κατά το δυνατόν τις συνθήκες στις οποίες θα κληθεί να επιχειρήσει, αν ποτέ επιστρατευθεί.
Με θλίψη μας, όμως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι οι εξαγγελίες για "έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων" ήταν έως τώρα δυσανάλογες των προσδοκιών που γέννησαν στις τάξεις των Εθελοντών Εφέδρων.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους διοργανωτές και ευχόμαστε εις το επανιδείν!