Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

3η Άσκηση Συνεργασίας Eθελοντικών Oμάδων - Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Σ.ΚΑ.Β.Ε.






Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στις παλιές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαρτοποιίας στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης., η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 3η Άσκηση Συνεργασίας εθελοντικών ομάδων και 1η σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την εκδήλωση σεισμού μεγέθους 6,8 Richter, με αποτέλεσμα την κατάρρευση πολλών κτιρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Εθελοντικές οργανώσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας το έργο διάσωσης σε ένα εργοστασιακό κτίριο που έχει καταρρεύσει στην περιοχή Σφαγείων Θεσσαλονίκης και στο οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα του σεισμού απασχολούντο 110 άτομα.

Δεκαέξι (16) εθελοντικές ομάδες συνεργάστηκαν με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση καταστάσεων κρίσης, ενώ την άσκηση παρακολουθήσαν όλες οι αρμόδιες αρχές της πόλης. Μεταξύ των ομάδων από πλευράς έφεδρων έλαβαν μέρος η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και ο Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την συμμετοχή της Λ.ΕΦ.Ε.Δ.