Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι Έφεδροι δίνουν το παράδειγμα! - www.defencepoint.gr


Οι Έφεδροι δίνουν το παράδειγμα!

Η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών επέδειξε γι άλλη μια φορά την ετοιμότητά της μέσω της νέας εκπαιδευτικής της δραστηριότητας.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι του 1ου ΣΧ/ΜΧ της Ενώσεως πήραν το περασμένο Σ/Κ μία γεύση νυκτερινής διαβιώσεως στο φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας όσα υλικά έφεραν στον φόρτο τους και ό,τι παρείχε η φύση.
Έτσι, λίγο πριν το τελευταίο φως και με ψιλόβροχο, οι εκπαιδευόμενοι συγκέντρωσαν ξύλα για τη φωτιά και κατασκεύασαν ένα ομαδικό κατάλυμα που θα τους προφύλασε επαρκώς από τη βροχή. Στη συνέχεια, δοκιμάστηκε η αφή της φωτιάς με υλικά από το ατομικό κυτίο επιβιώσεως (σπινθιριστής μαγνησίου & ταμπόν), η οποία και πέτυχε!
Η χρήση poncho αποδείχθηκε πολύτιμη, πέραν της κατασκευής του καταλύματος, για την προφύλαξη της εστίας και των σακιδίων από τη βροχή. Γύρω από την ομαδική εστία οι εκπαιδευόμενοι δοκίμασαν τις μαγειρικές τους ικανότητες και στέγνωσαν τα ρούχα τους.
Εκτός από το παραπάνω πρακτικό μέρος της δραστηριότητας, δόθηκε η ευκαιρία για ένα σύντομο μάθημα προσανατολισμού χωρίς τη χρήση πυξίδας και άστρων, καθώς και η δυνατότητα αξιολόγησης επί του πεδίου των υλικών που φέρονται στην ατομική εξάρτυση.
Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι η διαβίωση υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες ήταν εξαιρετικής ποιότητος και, για το λόγο αυτόν, στο μέλλον οι συνθήκες θα πρέπει να γίνουν "λακωνικότερες" και πιο επιχειρησιακές!

ΣΧΟΛΙΟ « ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ » : Φυσικά και αξίζουν οι συνάδελφοι της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. να είναι « πρώτη μούρη . . . . » στα ενημερωτικά site, του χώρου μας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν έχει σημασία το μέγεθος του σωματείου για να κανείς εκπαίδευση, να προσφέρεις, να κανείς πολιτιστικές εκδηλώσεις να συμμετέχεις στις ασκήσεις που οργανώνουν ομοειδή σωματεία . . . και όπως είπε ο ποιητής . . . . « Η μεγαλοσύνη των εθνών ( και όχι μονο ) δε μετριέται με το στρέμμα,με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα ». ( Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ ) .
Συνεχίστε συνάδελφοι τον δύσκολο δρόμο, δείξτε τον και σε εμάς που τον αποφεύγουμε, . . . . . . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΙΣΤΗ.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ πάντοτε σε επαγρύπνηση !