Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Μαγνησίας.

 ΤΑΜΣ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2/2010»

Στις 3/12/2010 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ακόμη άσκηση
Των Ελλήνων στρατιωτών μας σε πλαίσιο εκπαίδευσης.
Η αποστολή της 1/575 μονάδος είχε ως αποστολή στις 11.30 της Ημέρας «Χ» στην κατεύθυνση Β-ΒΔ 1.των υψωμάτων «Α» -υψ.«Γ»
Του Ανώνυμου 2 στο ύψωμα «κορίτης» να καταλάβει σε χ1 τη γραμμή υψ«Α»και σε Χ2 τη γραμμή των υψ.»Δ» και «Ε» μετά την κατάληψη αυτών να τηρεί ετοιμότητα συνεχίσεως με διαταγή.
Μετά την έκδοση διαταγής λόχου από τον επικεφαλή πραγματοποιήθηκε η επαφή με τον εχθρό με ενδιάμεσα πυρά MG3 ,Βολές Milan , όλμων 4,4 και 81 χιλ και βολές STRIM .
Ανάπτυξη των δυνάμεων στην ΓΡΕ .Εναρξη επίθεσης .
Εμπλοκή – εκκίνηση εφεδρικής ΔΡΙΑΣ με ΟΥΜΑ προς το υψ. «Δ»
Κατάληψη των υψωμάτων και έκδοση μερικής διαταγής Δκτου λόχου .
Ενέργειες τμημάτων για κατάληψη υψ»Δ» και «Ε» με υποστήριξη πολυβόλων και όλμων .Κατάληψη υψωμάτων Διαταγή - ενέργειες σταθεροποίησης και αναδιοργάνωσης Ω+55.

Την ικανοποίηση του για τον συγχρονισμό των τμημάτων την επιτυχία των Βολών και την ικανότητα των χειριστών των όπλων που συμμετείχαν στην άσκηση επαίνεσε ο υποστράτηγος κος Ιωάννης Κεχαγιάς.

Συνεχάρη τους μόνιμους και τους εφέδρους Αξιωματικους εκπροσώπους του Συνδέσμου εφ.Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας για τη συμμετοχής τους εφ.Λοχαγούς Θεόδωρο Σδρούλια και Εμμανουηλ Παυλή.

Ο κος Κεχαγιάς απευθυνόμενους σε όλους υπενθύμισε ότι η εμπειροπόλεμη εφεδρεία είναι το μεγάλο μας επιχειρησιακό όπλο.



                                           

Μια ακόμη προσπάθεια εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς έχουμε από το Συνδεσμο εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Μαγνησίας.

60 μαθητές και 20 συνοδοί τους παρακολούθησαν το δωρεάν εκπαιδευτικό τετράωρο σχετικά με την τεχνική της ιππασίας ,την συντήρηση του υλικού, την υγιεινή του αλόγου και τέλος το πρακτική ίππευσης και αφίππευσης .

Ο πρόεδρος μας κος Εμμανουήλ Παυλής ευχαρίστησε τους παρόντες για την ανταπόκριση τους ,εκφράζοντας την ικανοποίηση εκ μέρους του Συνδέσμου και την ευχή η νεολαία να προσαρτείτε στον αθλητισμό ,σε περιβαλλοντικά θέματα για να μεγαλώνει ο κάθε νέος με υγειή και ασφαλή τρόπο μεσα στην κοινωνία μας.

Εντός του κτηρίου των εγκαταστάσεων φιλοξενούταν η έκθεση 38 μαθητών με θεμα «άνθρωπος –άλογο και φύση»

Οι απορίες των παιδιών και ο ενθουσιασμός τους ηταν η αμοιβή μας.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε ο πρόεδρος μας τον ιερέα π. Στέργιο Τζίμκα και τους συνεργάτες του Ι.Ν.Πετρου και Πάυλου Ν.Ιωνίας . Ευχαριστίες προς κάθε εθελοντή στην διαδικασία του 4ωρου και ειδικά στην εκπαιδευτικό (ειδικής αγωγής) κα Βασιλική Λιβαδάρου για την πολύτιμη συνεργασία της.

Απολογιστικά , διαθέσαμε φέτος 58 ώρες έως σήμερα στα δωρεάν μαθήματα ιππασίας , 125 ώρες διαθέσαμε για τα έφιππα περίπολα και 16 ωρες στα περίπολα με σκάφος εντός του Παγασητικού.

Η ομάδα « πειντ μπόλ» και «τοξοβολίας » σύντομα θα ενεργοποιηθούν από τον Σύνδεσμο μας αίτημα αρκετών συναδέλφων μας.


Για το ΔΣ


Εμμανουήλ Γ.Παυλής


Εφ. Λοχαγός (ΠΖ)