Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 2η Σειρά Χειριστών Ταχυπλόων.

Η

Με την εξεταστική διαδικασία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε το 2ο σχολείο ταχυπλόων σκαφών της ΛΕΦΕΔ.
Τo Σχολείο περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που έγιναν σε συνεργασία με την σχολή Baywatch. Στο θεωρητικό σκέλος οι υποψήφιοι χείριστες παρακολούθησαν 5 δίωρα μαθήματα που έγιναν στα γραφεία της σχολής και την πρακτική εκπαίδευση με το φουσκωτό στης σχολής στον ναυτικό όμιλο Θεσσαλονίκης .
Η εξεταστική διαδικασία γίνεται σε αίθουσα της αποθήκης Γ' του λιμανιού και περιλαμβάνει αρχικά ένα τεστ πολλαπλής επιλογής (20) ερωτήσεων σε (40) λεπτά .
Όλα τα φύλλα εξέτασης είναι αριθμημένα και κάθε ένα έχει διαφορετικές ερωτήσεις. Επιτυχών στην προφορική - γραπτή εξέταση θεωρείται ο υποψήφιος που έχει απαντήσει σωστά σε δεκαοκτώ (18) τουλάχιστο ερωτήματα.
Στην συνέχεια οι υποψήφιοι περνούν στην πρακτική εξέταση με το πρώτο μέρος να γίνεται στην ίδια αίθουσα όπου οι υποψήφιοι μπαίνουν ένας ένας και καλούνται να αναγνωρίσουν τα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα του σκάφους, να περιγράψουν τη λειτουργία τους και να επιδείξουν τον τρόπο χρήσης τους σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης εξετάζονται στην ανάγνωση ναυτικού χάρτη ,την χάραξη πορείας και την αναγνώριση φανών.
Το τελικό σκέλος διενεργείται με φουσκωτό σκάφος και εξετάζονται αντικείμενα χειρισμού πλεύρισης, αποπλεύρισης, άπαρσης, κίνησης «ανάποδα», στους ελιγμούς, στην πορεία, στη ναυσιπλοΐα καθώς και διάσωση κινδυνεύοντος ατόμου στη θάλασσα.
Οι τέσσερις νέοι χειριστές θα προστεθούν στους τρεις ήδη υπάρχοντες χειριστές της ΛΕΦΕΔ για να καλύψουν ανάγκες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και της συμμετοχής της λέσχης στους σχεδιασμούς της Πολιτικής Προστασίας. Τέλος θα θέλαμε ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο Χέλμη που ανέλαβε όλη την πρακτική εκπαίδευση του σχολείου, για τον χρόνο που αφιέρωσε και το πραγματικό ενδιαφέρον στην μεταλαμπάδευση των γνώσεων του στην ναυτική τέχνη.

ΠΗΓΗ : lefed.gr