Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΣΕΕΔ - ΣΑΚ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ν.4089/60


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1000€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ

Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στρατολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους Στρατεύσιμους – Έφεδρους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες που ελήφθησαν χωρίς Δημοκρατική Διαβούλευση με τους Αναγνωρισμένους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών – Οπλιτών, προβλέπονται νέες αυστηρές χρηματικές ποινές και δη είσπραξη μέσω εφορίας 1000€ σε περίπτωση που ο έφεδρος δεν παρουσιασθεί στη μονάδα του και 90€ εάν δεν αποστείλει την αλλαγή διεύθυνσης του στο στρατ. Γραφείο του ή την μονάδα επιστρατεύσεως του. Ερωτηματικά δημιουργεί όμως και η Απόφαση αυτή, αφού είναι γνωστό ότι οι Επιστρατευτικές Ασκήσεις Εφέδρων έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια για να μεταφέρονται τα Κονδύλια των Εφέδρων σε άλλους «Κωδικούς» εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Πολεμικών Σχηματισμών των Ε.Δ. και της Ασφάλειας της χώρας.
Το αναγκαστικό αυτό μέτρο εναντίον των εφέδρων είναι μεν αποδεκτό λόγω της πολύ σοβαρής για την Εθνική Άμυνα της χώρας γρήγορη επάνδρωση και προετοιμασία των πολεμικών μονάδων και τις αποστολές συμπλήρωσης με εφέδρους ως και για την απαραίτητη εκπλήρωση των πολεμικών σχεδίων και της αποστολής τους.
Επιβάλλεται όμως πρώτα να θεραπευθεί η «αιτία» άρνησης προθυμίας κατάταξης των εφέδρων στις μονάδες τους και τους 320.000 νέους που υπεκφεύγουν να καταταγούν. Γιατί άραγε;

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Α) Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των ενεργών Πολιτών – Οπλιτών Στρατεύσιμων Εφέδρων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών είναι απαξιωτική και προσβλητική στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα από το ΥΠΕΘΑ και τη Πολιτεία.
Β) Η κατάργηση της στολής εξόδου στον ΣΞ των εφέδρων υπαξιωματικών και στρατιωτών.
Η κατάργηση του βαθμού του έφεδρου λοχία ενώ οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και Μεταπτυχιακοί υπέρ των ΕΠΟΠ. Η έλλειψη σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης Μάχης, η ελάχιστη διάθεση πυρομαχικών, η Ανύπαρκτη Αθλητική δραστηριότητα καθιστούν τη θητεία «χαμένο χρόνο και αγγαρεία».

Ο εξευτελιστικός μισθός των 8,6€ το μήνα για τον στρατεύσιμο έφεδρο, που επιβαρύνει με 600€ μηνιαίως την οικογένειά του.
Η μη αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας όσων υπηρέτησαν και δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, Τραπεζοϋπάλληλοι και Δημοσιογράφοι, σε αυτούς μόνο αναγνωρίζεται. Προσοχή στο τρίπτυχο: Δημόσιο, Τράπεζες, Δημοσιογράφοι.
Οι υπόλοιποι, δηλαδή η πλειονότητα των Ελλήνων διαχωρίζεται σε β΄ κατηγορίας πολίτες, παρά την επιταγή του Συντάγματός μας που ρητά ορίζει την ισότητα των Ελλήνων πολιτών, εξαναγκάζονται με
επιπλέον πληρωμή της Στρατιωτικής θητείας τους για μισθό που δεν
είχαν και τις εισφορές του εργοδότη ΥΠΕΘΑ που δεν κατέβαλλε!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Το κλείσιμο των Στρατοπέδων από το 2005 για την πραγματοποίηση Αθλητικών Στρατιωτικών Αγώνων Εφέδρων Αξιωματικών – Οπλιτών βασιζόμενοι σε μια φοβική παράνομη διατεταγμένη νομική γνωμάτευση, ότι δεν προβλέπεται… και όχι ότι απαγορεύεται η χρήση των εγκαταστάσεων και μέσων από τους Εφέδρους.
Γ) Η αποτυχία των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης εφέδρων είναι δεδομένη και σε όλους γνωστή, στις παραμεθόριες περιοχές οι κυριακάτικες προσκλήσεις για βολές, θυμίζουν ερασιτεχνικούς αγώνες μαθητών – γυναικών, με το γνωστό σενάριο: τυφέκιον G3, 300μ. πρηνηδόν - μπρούμυτα, 10 φυσίγγια και τέλος.
Χαμένος χρόνος, θυσία στο «θέατρο» ότι κάτι κάνουμε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΚΙΝΗΤΡΑ

Για να αλλάξει το αποτυχημένο σήμερα μοντέλο διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού των Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων μας και της Αντιμετώπισης της Προκλητικής Καθημερινής Υπέρτερης Τουρκικής Απειλής απαιτείται αλλαγή της Κρατούσας Πολιτικής Αντίληψης και του Δόγματος, Μικρός – Ακριβός, Επαγγελματικός Στρατός, σε μεγαλύτερο Στρατό ευρύτερης οροφής με επιμήκυνση της θητείας, Λαϊκής Πατριωτικής Συμμετοχής και επάνδρωσης με φθηνότερο το κόστος εφέδρων, με τη παροχή κινήτρων ειδικά για τις Ειδικές Δυνάμεις, νέων σύγχρονων πρακτικής εφαρμογής προγραμμάτων εκπαίδευσης, Αντιφοβικά – Αντιγραφειοκρατικά, που θα δημιουργηθούν με συνεργασία του ΓΕΣ με Αναγνωρισμένους Εφεδροπολεμιστικούς Συνδέσμους, Ενώσεις, Λέσχες που δραστηριοποιούνται καθημερινά και γνωρίζουν τις πραγματικές επιστρατευτικές ανάγκες μας, έξω από τα τείχη των Γραφείων του Επιτελείου.
Τα πρόστιμα, οι ποινές και ο καταναγκασμός για Πατριωτική Προσφορά των Πολιτών – Οπλιτών Εφέδρων είναι Αδυναμία της Χρηστής Διοίκησης.

Τις τολμηρές αλλαγές για μια Ελλάδα Αντάξια των Ελλήνων, θα τις αποστείλουμε και πάλι στους ΥΕΘΑ – ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα εισακουσθεί η φωνή του Λαού των Ενεργών Πολιτών Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών.


Από το Γραφείο Τύπου

ΠΗΓΗ : ΠΣΕΕΔ - ΣΑΚ