Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ Εκπαίδευση στην 1η ΕΜΑΚ.















Ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ΠΕΝΕΦΥΟ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διοργάνωσε για τα μέλη μας εκπαίδευση στην έδρα της 1ης ΕΜΑΚ με αντικείμενο την πρόληψη και καταστολή αστικών και δασικών πυρκαγιών και τη χρήση πυροσβεστικών και διασωστικών μέσων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μετά τη θεωρητική ενημέρωση ακολούθησε πρακτική εξάσκηση στην κατάσβεση φωτιάς με τη χρήση πυροσβεστήρων, καθώς και στη σύνδεση σωλήνων νερού σε πυροσβεστικό όχημα και στη χρήση τους για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς.


Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του διασωστικού εξοπλισμού και της Ομάδος Κυνοφιλίας που διαθέτει η Μονάδα, ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση στην ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία επί φορείου-σανίδας.

Αναχωρώντας από την 1η ΕΜΑΚ νιώθαμε πιο σίγουροι για την αντιμετώπιση περιστατικών εκδήλωσης φωτιάς σε προσωπικό επίπεδο στο χώρο της οικίας ή της εργασίας μας, και βεβαίως πιο χρήσιμοι για το πως επακριβώς μπορούμε να συνδράμουμε το έργο της ΠΥ ως εθελοντική ομάδα, ιδιαιτέρως κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υλοποίηση του αιτήματός μας, καθώς και τους εκπαιδευτές της 1ης ΕΜΑΚ για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση κι εκπαίδευσή μας εντός του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, συγχαίροντάς τους για τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

ΠΗΓΗ : Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο.