Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σ.Ε.Α.Ν. - Γ.Υ.Ε.Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ.


ΠΗΓΗ : http://eviatop.blogspot.com/2011/06/blog-post_1868.html                                                             

                                                    





ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ & Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚ ΚΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

Ως ΓΝΩΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ :

Ο Ιωάννης Βελισσαρίου γεννήθηκε το 1861 στο Πλοέστι της Ρουμανίας, από γονείς καταγόμενους από την Κύμη του νομού Ευβοίας.

Σε ηλικία 16 ετών, επέστρεψε στην Ελλάδα επιθυμώντας παρά την θέληση των γονέων του να υπηρετησεί στον Ελληνικό Στρατό στον οποίο κατατάχθηκε ως εθελοντής στο Πεζικό. Εισήλθε στη Σχολή Υπαξκών και το 1887 ονομάσθηκε Ανθλγός Πεζικού.

Στον πόλεμο του 1897, το πρώτο σάλπισμα της Πατρίδας βρήκε τον Υπολοχαγό τότε ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ να μάχεται στην πρώτη γραμμή. Κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912- 1913, στη μάχη των Ιωαννίνων, ως Δκτής του 9ουΤάγματος Ευζώνων, είναι ο πρώτος που διείσδυσε στην οχυρωμένη τοποθεσία ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ και έφθασε στην παρυφή της Πόλεως των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και έτσι υποχρέωσε τους Τούρκους να διαπραγματευτούν την παράδοση της Πόλεως. Η μοίρα όμως δεν θέλησε ο ήρωας αυτός να συνεχίσει τον υπέροχο αγώνα του αλλά έβαλε τέλος στο νήμα της ζωής του στις 13 Ιουλίου 1913, όταν έπεσε ηρωικώς μαχόμενος κατά των Βουλγάρων, στο ύψωμα 1378 του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΡΒΗΛΟΥ, κτυπημένος στο στήθος από ριπή πολυβόλου.

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝΠΟΛΙΤΚΩΝ Κ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ κ ΔΑΒΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ/ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΠΖ)

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ :

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ κ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / ΕΦ. ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΠΖ) κ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ κ ΒΑΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΕΦ. ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ (ΜΧ)

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΑΝ κ ΚΑΠΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΕΦ. ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ (ΠΖ)