Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.









Η ΛΕΦΕΔ στην Φωτια του Σειχ Σου 07/12
Υπό πλήρη έλεγχο ετέθη γύρω στις 8.30 το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη και κατέκαψε 50 στρέμματα δάσους.
Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το ύψος του κόμβου Νεαπόλεως της περιφερειακής οδού, εκτιμάται ότι προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο και υπολογίζεται ότι κατέκαψε 50 στρέμματα δάσους πριν τεθεί υπό έλεγχο.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ καταλυτικό ρόλο εκτιμάται ότι έπαιξαν οι στοχευμένες ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη τύπου "καναντέρ" και ένα ελικόπτερο.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν 90 πυροσβέστες, πολλοί εθελοντές και υδροφόρες δήμων της περιοχής.
Η ΛΕΦΕΔ συμμετείχε με 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα φτάνοντας στην εστία μέσα σε 30 λεπτά ενημερωμένη από το ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας των εθελοντών. 
Της επόμενες μέρες λόγο μεγάλου κινδύνου αναζωπυρώσεων χρειάστηκε η συμμετοχή μας στην επιτήρηση των καμένων περιοχών παράλληλα με την περιοχή (Κράνος) που μας έχει ανατεθεί στο κεντρικό κομμάτι του Σειχ Σου.












Η ΛΕΦΕΔ σε Πυρκαιά Οχήματος στην Εγνατία
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα και σε φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα μετά από σύγκρουση τους στην Εγνατία οδό.

Τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης στο βυτιοφόρο.
Χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απετράπει η έκρηξη και έσβησε η πυρκαγιά σε μικρό χρονικό διάστημα.8 οχήματα με 14 πυροσβέστες πήραν μέρος στο συμβάν.
Η ΛΕΦΕΔ συμμετείχε με 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα μετά από ειδοποίηση μέσο του ασύρματου δικτύου επικοινωνιών των εθελοντικών οργανώσεων και ανέλαβε την κατάσβεση της φωτιά που εξαπλώθηκε στα κοντινά χωράφια.
ΠΗΓΗ : Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.