Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.




Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, απένειμε επαίνους σε εκπροσώπους των εθελοντικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό.
Προκειμένου να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, βραβεύτηκε το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, του Γηροκομείου Ιεράς Μητροπόλεως, του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πρέβεζας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πρέβεζας, των Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας-Πάργας «Βασίλειος Χατζής», της Τράπεζας Αίματος Πολιτιστικού Συλλόγου Μύτικα, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Ελπίς», της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων, του Συλλόγου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Μουσικού Γυμνασίου, του Συλλόγου «Ανθρώπολις», του Συλλόγου Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων, του Ιδρύματος «Άκτια –Νικόπολη», της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και των πολιτιστικών συλλόγων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης απέτισε φόρο τιμής και στους ανώνυμους εθελοντές, που με καθημερινές πράξεις- μικρές ή μεγάλες- προσφέρουν μεγάλο όφελος στην κοινότητα.
Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα σε ζεστό κλίμα, ενώ η προσέλευση εθελοντών ήταν αθρόα. Το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς κυριάρχησε στις σύντομες τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.
Στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής επαίνων, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τη βαθιά του ευχαριστία προς όλους τους εθελοντές για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σε μια περίοδο που οι πόροι για δημόσιες παροχές δίνονται με το σταγονόμετρο, το ψυχικό περίσσευμα των εθελοντών νοηματοδοτεί έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης που πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή όλων μας.
Αλληλεγγύη και συνεργασία πρέπει να υπάρχει και μεταξύ των φορέων. Πρέπει να εγκαταλείψουμε πλέον τη λογική ότι αυτή είναι ευθύνη του Δήμου ή αυτή είναι ευθύνη της Περιφέρειας και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό.
Η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία να τιμήσουμε αυτούς που έχουν κάνει τον εθελοντισμό τρόπο ζωής και φροντίζουν έμπρακτα για τη διάχυση του μηνύματος της ανιδιοτελούς προσφοράς στο ευρύ κοινό, βάζοντας το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα της κοινωνίας πολιτών.
Ένα οικοδόμημα το οποίο, ειδικά στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι ανάγκη να γίνει πιο στέρεο, μέσα από κινήσεις που προάγουν την αξία της συλλογικότητας έναντι του ατομικισμού. Η Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κι εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε σε όλα τα βήματά σας».
 






ΠΗΓΗ : http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/62266/------PHOTO-VIDEO.aspx