Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ξάνθης, Κομοτηνής - Επειδή Σε Αυτήν Την Γη Χωράει Μόνο Μια Σημαία !







ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Αυτό που κάνει την πραγματική εκπαίδευση να ξεχωρίζει είναι η καταπόνηση και η αληθοφάνεια(κατά το δυνατόν)καθώς και η ανησυχία γενικώς για κάτι παραπάνω.
Ένας στόχος που θέσαμε από την αρχή(1995) όταν ακόμα ,φρεσκοαπολυμένοι από τις τάξεις του Ε.Σ., εντασσόμασταν οι περισσότεροι στον ''ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ&ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ'', ήταν η τριβή με αντικείμενα που μόνο στις ειδικές δυνάμεις συναντούσες .
Έτσι λοιπόν μεγάλος αριθμός εφεδρων ''σφυρηλατήθηκε'' μέσα από αυτές τις εκπαιδεύσεις αποκομίζοντας ταυτόχρονα χρήσιμες γνώσεις γύρω από τον ατομικό του εξοπλισμό ,που με την σειρά του έδωσε στην λέσχη αυτονομία και την δύναμη για πιο μεγάλες ασκήσεις αφού πλέον ο κάθε άντρας ήταν έτοιμος ατομικά και δεν απασχολούσε από πλευράς Δ.Μ..
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που συνεχίζουμε να οργανώνουμε-εκτελούμε ασκήσεις τύπου ''ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ'' ενώ γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούμε σε αυτού του τύπου επιχειρήσεις .Φυσικά σαν έφεδροι στα πλαίσια μιας κρίσης ή σύρραξης είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουμε με την μονάδα στην οποία επιστρατευόμαστε σε επιχειρήσεις όπως αυτή του ''ΑΝΤΙΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ'' .
Ενεργώντας σαν τέτοια τμήματα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον τρόπο σκέψης-ενέργειας και φυσικά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες ενός πιθανού αντίπαλου.

Η ΑΣΚΗΣΗ

Η άσκηση με την ονομασία ΤΑΜΣ''ΓΡΙΒΑΣ -ΔΙΓΕΝΗΣ'' διεξήχθη το διήμερο 19-20\01\13 στην ορεινή ΘΡΑΚΗ .
Το τμήμα που ασκήθηκε ήταν 42 αντρών ( ΛΕΦΕΔ από Θεσσαλονίκη , Πιερία ,Ξάνθη,Κομοτηνή ) ,μαζί με την απεικόνιση σύνολο 49.Η θεωρία που απαιτείται έγινε στα γραφεία της λέσχης σε τέσσερις διδακτικές ώρες και δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε σημαντικούς όρους σχετικά με τον τύπο της άσκησης.
Συστήθηκαν 4 ''διμοιρίες'' δίνοντας την ευκαιρία να ασκηθούν πιο πολλοί άντρες στην διοίκηση ,πλοήγηση κλπ.
Γενικά τα αντικείμενα ηταν1)εγκατάσταση τμήματος και ενεργοποίηση εγγύς και μεμακρυσμένης άμυνας(''λαγοί'',παγιδεύσεις,περίπολα,σκοπιές,ενέδρας,ΠΚΠ)2)Λήψη και εκτέλεση Αποστόλων(επαφή με πράκτορα,μόλυνση δρομολογίου.κλπ).
Κατά την αποχώρηση-επάνοδο το τμήμα μετέφερε τραυματία καθ’όλη την διαδρομή τον 15 χλμ μέσα από δύσβατο , λασπώδες έδαφος και ενώ είχε ταλαιπωρηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας ,ενδεικτικό του ηθικού όλων των ανδρών.

Εφ Αξ/κος ΠΖΝ Γ.Ν.

Υ.Γ. Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι όσο μας "χτυπάτε’’ τόσο πιο δυνατούς μας κάνετε , τόσο πιο αποφασισμένους .Σίγουρα πάντως δεν μας τρομάζετε!!!
Υπονομευτές της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδα μας…………………………………
……ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ συνεχίστε έτσι !!!
( και τώρα απολαύστε το θέμα)……………

ΠΗΓΗ - ΠΕΡ/ΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : http://www.lefed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=232:2013-01-25-18-37-40&catid=7:2008-09-14-17-07-27&Itemid=13