Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη στο Αρματαγωγό Λέσβος (L-176) - εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών.



  
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών στις 13 Ιανουαρίου 2013 στον Ναύσταθμο, Σαλαμίνας.
Η από καιρό προγραμματισμένη εκδήλωση περιελάμβανε επίσκεψη σε ένα αρματαγωγό τύπου JASON (LST) για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τα πλοία και τις δραστηριότητες τους εν καιρώ πολέμου αλλά και ειρήνης και κυρίως των παιδιών.

Τα μέλη του συλλόγου υποδέχθηκε στο Α/Γ Λέσβος (L 176), ο Υπεύθυνος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγού Στόλου ,Πλωτάρχης κ. Ζαννής ο οποίος αφού απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχηγού Στόλου, ενημέρωσε τους επισκέπτες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Τα παιδάκια που ήλθαν στην εκδήλωση ανέλαβε, φίλη του συλλόγου και φοιτήτρια προσχολικής αγωγής η οποία μαζί με τις κοπέλες στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν έλθει ειδικά για αυτόν τον σκοπό, τα ξενάγησαν σε διάφορα μέρη του πλοίου και τα βοήθησαν να αποτυπώσουν σε ζωγραφιές το αρματαγωγό μέσα από τα δικά τους μάτια.

  
Παράλληλα, οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο καρέ των αξιωματικών του Α/Γ Λέσβος, μια σύντομη αλλά περιεκτικότατη παρουσίαση της Διοικήσεως Αμφιβίων Δυνάμεων, της ιστορίας, του σκοπού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τόσο των Αρματαγωγών όσο και των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) γνωστών και ως ZUBR (Ρωσική ονομασία ZUBR – Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) με ομιλητή τον Ανθυποπλοίαρχο Σ. Καιμαξή.

Μετά από την παρουσίαση ακολούθησε σύντομη συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τα πλοία τέτοιων τύπων. Στη συνέχεια ο κος Καϊμαξής ανέλαβε την ξενάγηση μας σε διάφορους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους του πλοίου παρέχοντας με απλό και κατανοητό τρόπο πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα του πλοίου ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν και τα λιγότερο ενημερωμένα μέλη της ομάδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών και φωτογραφιών ενώ τα παιδάκια, έκαναν το δικό τους δώρο στο πλοίο, αφήνοντας τις ζωγραφιές τους ώστε να παραδοθούν στον κυβερνήτη του πλοίου.



Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο K. Μαζαράκη-Αινιάν που μας εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημα μας και επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση.



Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τόσο τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Πλωτάρχη κο Ζαννή όσο και τους πολύ ευγενικούς “ξεναγούς” μας:

Τον Ανθυποπλοίαρχο Σ. Καϊμαξή ο οποίος, πάντα γελαστός φρόντισε για την περιεκτικότατη ενημέρωση μας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης μας λύνοντας κάθε απορία που προέκυπτε

  
Τις Αρχικελευστές Β. Σκούρα και Α. Μπριασούλη οι οποίες μάγεψαν με την ευγένεια και το ζεστό χαμόγελο τους τα παιδιά.

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του κου Αθανάσιου Παναγόπουλου, Αντιναύαρχου ε.α. στον οποίο ο σύλλογος θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες.

Πολύ σημαντική δε, ήταν και η συνεισφορά του αρχαιολόγου και φίλου του συλλόγου Ι. Νάκα ο οποίος και ανέλαβε να σχεδιάσει το περίγραμμα του πλοίου που αργότερα ζωντάνεψαν με τα χρώματα τους οι μικροί επισκέπτες αλλά και της αρχαιολόγου και φοιτήτριας προσχολικής αγωγής κας. Φ. Ζήνδρου η οποία φρόντισε να δώσει μια εκπαιδευτική και παράλληλα διασκεδαστική νότα στο πρόγραμμα των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, και τους ευχαριστούμε για αυτό, ο Διευθυντής του Γραφείο Υπηρεσίας Εφέδρων του Νομού Ευβοίας κος Α. Καπεντζώνης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ευβοίας κος Α. Δαμιανίδης.

Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη του αλλά και τους φίλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους διανύοντας αυθημερόν μεγάλες αποστάσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να έλθουν σε αυτή την εκδήλωση.



Ελπίζουμε ότι σταθήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών όλων, και αναμένουμε να ξαναβρεθούμε σύντομα σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις μας.

Το ΔΣ του Συλλόγουυ
ΠΗΓΗ : http://hellenicmarines.com/2013/01/15/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8C-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%82-l-176/#more-1168