Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών.

IMG_0903-visit 

Πραγματοποιήθηκε χθες, 03/09/2013 η επίσκεψη των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών στον Αυλώνα, Αττικής.  Τα μέλη του Συλλόγου που παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Ταξίαρχο Χρ. Σίμο, ο οποίος και τα υποδέχτηκε μαζί με τους Αξιωματικούς του Τάγματος.  Ακολούθησε, μια συνοπτική αλλά καθόλα κατατοπιστική παρουσίαση της ιστορίας, καθώς και των πολλαπλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων του τάγματος.

Αυτό που έγινε εμφανές σε όλους μας, από τους ρόλους που αναλαμβάνει το τάγμα για να καλύψει βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες επιχειρησιακές ανάγκες, ήταν η μετάλλαξη του ρόλου του σύγχρονου Πεζοναύτη, σε μαχητή ειδικών επιχειρήσεων μικρότερης κλίμακας και ειδικότερου σκοπού οι οποίες πολύ συχνά (εάν όχι σχεδόν πάντα) απέχουν κατά πολύ από τις απαιτήσεις των μεγάλης κλίμακας αμφίβιων αποβατικών επιχειρήσεων.  
Επιπρόσθετα, η κατά την κρίση μας, λανθασμένη επιλογή της μείωσης της στρατιωτικής θητείας που έγινε, σε συνδυασμό με την απαιτητική εκπαίδευση, αφήνει μικρά χρονικά περιθώρια στους κληρωτούς να προσαρμοστούν στις μεταβολές από την πολιτική τους ζωή, στη ζωή του νεοσύλλεκτου των Ειδικών Δυνάμεων. Ουσιαστικά, οι νέοι πεζοναύτες καλούνται, πριν καν κατανοήσουν και αφομοιώσουν τα καθήκοντα που απορρέουν από τη νέα τους ιδιότητα, να ανταποκριθούν σχεδόν άμεσα και αποτελεσματικά στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του Πεζοναύτη.

IMG_0903 

Το θετικό όμως είναι, και  σε πείσμα των εποχών, ότι η συντριπτική  πλειοψηφία των Πεζοναυτών σήμερα, είναι το παράδειγμα του «μένουν όσοι θέλουν και μπορούν», αφού ανταποκρίνονται επιτυχώς  σε αυτές τις υψηλού βαθμού δυσκολίας αλλά και επικινδυνότητας  απαιτήσεις, με μεγάλη επιτυχία και υψηλό ηθικό και φρόνημα, όπως ακριβώς αρμόζει σε Έλληνες Πεζοναύτες.
Αποχωρήσαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για το στελεχιακό δυναμικό και τους συναδέλφους μας πεζοναύτες που βρίσκονται στα όπλα αυτή τη στιγμή. Η θέρμη με την οποία μας υποδέχτηκαν, τόνωσε για μια ακόμα φορά το αίσθημα του τι σημαίνει να ανήκεις στην οικογένεια των Ελλήνων Πεζοναυτών μιας και η επίσκεψη μας ήταν κάτι παραπάνω από εθιμοτυπική. Ήταν μια επίσκεψη σε αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν σπίτι.  Και αυτό ακριβώς μας έκαναν να νιώσουμε χθες…
… ότι για λίγες ώρες επιστρέψαμε σπίτι μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας, που αντιμετώπισε θετικά το αίτημα μας για την επίσκεψη στο Τάγμα, τους Αξιωματικούς και τους συναδέλφους Πεζοναύτες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών,  για την τιμή που μας έκαναν να μας φιλοξενήσουν, και βέβαια, την Ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την τελική έγκριση της επισκέψεως μας.

ΠΗΓΗ : http://hellenicmarines.com/2013/09/04/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-575-%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF/#more-2004